Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘facturació’

Cibersocietat, Internet, Seguretat
El 77% dels treballadors es connecten a xarxes socials en l'horari laboral

Així perdem el temps a Facebook, Tuenti,…

Malgrat que l'estudi ha estat realitzat als Estats Units, els resultats són força extrapolables a la nostra realitat
By , on 27 de setembre de 2010

Les xarxes socials, la seva seguretat i ús al món empresarial, a debat

Molt s’ha parlat fins a la data del risc o el benefici que les xarxes socials suposen per a la productivitat a l’empresa. Per una banda, aquestes poden ser emprades per a la promoció d’un negoci o d’un professional, augmentant amb això la base de clients i, per tant, la facturació. Però, per altra banda, també poden contribuir a què els treballadors es distreguin i perdin hores de feina mentre xategen o pengen fotos al seu perfil.

Fins i tot he arribat a llegir (i ara no sóc capaç de recordar a on) l’opinió d’un psicòleg que afirmava que distreure’s de tant en tant de la feina entrant a les xarxes socials és bo, és com aixecar-se de la cadira per anar a buscar un cafè a la màquina expenedora de l’oficina. És difícil que algú es pugui estar totes les hores de la jornada assegut a una taula picant el que sigui al seu ordinador sense tenir un temps de descans (qualsevol expert aconsellarà una estona de descans periòdicament), però el que jo em pregunto és si serà bo que les pauses també es facin davant de l’ordinador.

Panda Security, una empresa espanyola dedicada als productes de seguretat informàtica, ha realitzat un estudi a un total de 315 PIMES dels Estats Units de no més de 1.000 treballadors, els resultats del qual són en bona part paralelitzables a l’escenari català, i ha descobert que un 77% dels treballadors es connecten a les xarxes socials (Facebook, LinkedIn, Twitter,… al nostre país hi podríem afegir Tuenti) de manera habitual, i un 33% ha provocat amb les seves accions la infecció amb algun malware de la xarxa corporativa.
Continue reading »

Comments (0)
Professional, Software
Disposa d'una versió gratuïta i d'una altra de pagament

Els petits programes de facturació són poderosos

La creadora és una petita empresa d'informàtica catalana
By , on 26 de abril de 2010

La pantalla principal de Factura

Quan hom parla de programes de facturació, sovint es refereix als paquets estandarditzats que, per unes desenes d’Euros, permeten realitzar la facturació d’una petita empresa sense sortir-se gaire dels paràmetres que permet el programari, o bé als grans sistemes altament personalitzables però que es disparen de preu i que són més adequats per a una empresa petita i mitjana que per a un autònom o petita empresa (per exemple una botiga).

Amb l’identificatiu nom de Factura, l’empresa catalana BaaraSoft manté des de fa uns quants anys una aplicació senzilla i multiplataforma de facturació, útil per a autònoms, petites empreses i associacions. Les seves claus són la lleugeresa en l’execució i la simplicitat.

Realitzant una factura

És un programa shareware, el que vol dir que hom el pot provar durant un cert període de temps (en el cas que ens ocupa són 90 dies) abans de decidir-se a comprar. Entre les característiques destacables de Factura tenim que:

  • es troba disponible en tots els idiomes oficials a les comunitats autònomes de l’Estat Espanyol (castellà, català, gallec i euskera) i també en portuguès
  • multiempresa, el que significa que des d’una única instal·lació podem gestionar simultàniament diverses empreses
  • és modular, el que significa que segons les necessitats podrem ampliar la funcionalitat del programa amb més possibilitats com ara la gestió de bancs, transportistes o articles
  • permet crear no només factures, sinó també albarans i pressupostos, i passar aquests elements directament a facturació si s’escau
  • inclou diversos tipus de factura com ara les proforma i permet fer factures rectificatives. També permet personalitzar l’aparença dels documents amb, per exemple, el nostre logotip
  • diversos informes com dels beneficis, amb gràfiques incloses
  • es poden exportar les dades als dos paquets ofimàtics més emprats actualment, el Microsoft Office i l’OpenOffice.org .

Per a provar aquest programa haurem de seguir dos camins depenent de la plataforma que emprem: per a Windows, ens caldrà posar-nos en contacte amb l’empresa a través d’una adreça de correu electrònic, enviant-los un missatge en el qual demanarem poder provar l’aplicació. Per a Mac OS X (tant per als vells PowerPC G4/G5 com per a màquines ja equipades amb processadors Intel) la descàrrega podrà ser directa. El fet que les aplicacions Linux siguin menys trivials d’instal·lar i sovint estiguin lligades al què s’anomenen dependències, pot ser el factor que expliqui el perquè no hi ha versió per a la plataforma del pingüí.

La gestió d'articles

Tècnicament, el programa està creat emprant les utilitats del sistema gestor de bases de dades 4th Dimension. La seva instal·lació és simple de cara a l’usuari fins a tal punt que, per exemple, en la versió per a Mac només cal descomprimir allò descarregat i fer doble clic sobre la icona corresponent. Les pantalles del programa també són molt senzilles, com podeu veure a les captures annexes.

Resumint, una excel·lent opció per a facturar sense gastar gaires diners, molt versàtil i que val la pena provar.

Comments (2)
Articles Patrocinats, Internet, Software

VENTASgem, la gestió comercial feta fàcil

By , on 6 de desembre de 2008

El logo de VENTASgem

La petita i mitjana empresa necessita aplicacions informàtiques útils, simples i concises, que compleixin amb la seva funció i ho facin bé. Si a més, a això li afegim l’ús del nou paradigma del cloud computing (computació de núvol) o Web 2.0 (semblants, interrelacionats, tot i que no per això són el mateix) com es prefereixi, tenim un producte molt àgil d’usar i del manteniment del qual no ens n’hem de preocupar: VENTASgem.

Aquest programa ens ajuda a portar un control de les nostres ofertes comercials i del personal que treballa a l’àrea comercial, de manera que puguem optimitzar el potencial que la nostra empresa tingui en aquesta àrea. I és que com sabran els petits empresaris o autònoms que estiguin llegint aquestes ratlles, el que costa més en un negoci d’aquesta mena és deixar de banda la feina en si, la nostra professió, per ficar-se a la pell de gestor i realitzar comptes, fer el seguiment de l’activitat econòmica i, en definitiva, estar al dia.

VENTASgem ens facilita el que és juntament amb la facturació i la comptabilitat els aspectes de gestió cabdals: l’apartat comercial. Fins i tot si tenim personal a l’àrea comercial, podem fer el seguiment personalitzat de cadascun dels nostres comercials.

Continue reading »

Comments (0)
Cibersocietat, Internet, Noticies

Girona acollirà una nova edició del Fòrum E-Tech

By , on 9 de novembre de 2008
La presentació del Salo E-Tech

La presentació del Salo E-Tech

Un any més, la capital de les comarques gironines es convertirà durant un dia en el centre de les mirades de tots els empresaris, tant del sector de les noves tecnologies com d’aquells que les empren a la seva tasca diària, i del públic en general interessat en els avenços en aquesta matèria, gràcies a la celebració del Fòrum E-Tech el proper dimecres dia 12.

L’organització corre a càrrec de l’AENTEG (Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona), una entitat que agrupa una gran part del teixit empresarial gironí relacionat amb les noves tecnologies, i es celebrarà al cèntric Hotel Carlemany, que ha allotjat les darreres edicions d’aquesta trobada.

El foc l’obrirà Joan Ribas, president de l’AENTEG a les 10 del matí amb la inauguració del Fòrum, acte al què seguirà la primera de les tres conferències matinals, donada pel Sr. Francisco de Quinto, advocat, economista i soci del Bufet Piqué Advocats Associats i Secretari del Consorci Digital, el qual parlarà del marc jurídic i l’aplicació pràctica de la factura electrònica.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio