Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘Gdium’

Hardware, Noticies

Gdium, una petita joia revolucionària

By , on 1 de agost de 2008
El Gdium

Aquesta gent no ha inventat gaire res de nou, però la forma d’usar el que ja fa temps que tenim entre mans, sí que resulta novedosa. I segur que tots nosaltres hi hem pensat algun cop: què passaria si a un ordinador li traiem el disc dur i arranquem des d’un dispositiu USB? I si, a més, aquest ordinador és portàtil? Doncs si, això és el que ha fet l’equip de desenvolupament de Gdium.

Abans de continuar, aclarir que aquesta iniciativa no surt del no-res, sinó que al darrera hi ha l’empresa Emtec, coneguda entre altres coses per la marca de consum BASF, mitjans d’emmagatzematge (antigament cintes de cassets vídeo, i més recentment CD’s i DVD’s), reproductors MP3/MP4 o webcams, productes que al nostre país sembla que no han arribat o, si ho han fet, ha estat per importació paral·lela o en petites quantitats.

El Gdium no és més que un ultraportàtil més d’aquests que darrerament estan tan de moda, però que no inclou disc dur en el seu llistat de components. Així doncs, des d’on arranca el sistema operatiu i les aplicacions? i on es desen les dades generades pels usuaris? Aquest petit ordinador portàtil aprofita la capacitat ja coneguda i abans esmentada d’arrencar des d’una clau USB per a desar tot el sistema operatiu i les dades d’usuari en un d’aquests dispositius, proporcionant a més altres ports USB per a què l’usuari pugui connectar-hi altres claus o dispositius.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio