Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘Google Maps’

Cibersocietat

Sistema d’alertes global de Google

Coneix les emergències que et poden afectar
By , on 27 de gener de 2012

A nivell local, sempre he pensat que els sistemes informàtics que alerten sobre incidències són molt pràctics, ja sigui informes meteorològics o sobre accidents que poden afectar el trànsit. Sortir de casa sabent per l’ordinador o pel mòbil que una carretera està tallada o que fara una gran ventada a la ciutat a la que has de volar, és un fet que no te preu. Ara bé, quan el món està tan globalitzat i la informació ja no pot ser només local, també cal tenir mecanismes per conèixer totes aquestes alarmes a nivell mundial. Fent servir la seva exitosa plataforma Google Maps, els de Google han llançat recentment un sistema d’alertes que informa d’aquests fets i els situa en el mapa.

Pàgina del sistema d'alertes públiques de Google

Aquesta iniciativa forma part del projecte Google Crisis Response i està vinculat a les cerques que realitzem per Internet. Posarem un exemple: imagineu que entrem a Google i cerquem “Grècia” perquè estem pensant en passar-hi uns dies de vacances a les illes gregues. Doncs bé, el sistema d’alertes públiques de Google ens hauria informat que recentment hi ha hagut un terretrèmol sota l’illa de Santorini. Aquest fenomen no ha causat danys ni víctimes, però és un clar exemple d’una situació que pot crear alarma social. Malhauradament, la informació de Grècia encara no surt als resultats.

Des de la pàgina de Google Public Alerts podem veure un mapa del món on apareixen indicats els llocs on hi ha incidències i una barra lateral on s’explica de quin tipus és. Tot i que no és un servei exclusiu dels Estats Units, és allà on més alarmes s’hi registren. Això és perquè la informació que té Google la rep dels serveis oficial d’emergències i sembla ser que no tots els països o comunitats les fan tan públiques. Per exemple, veiem que hi ha alertes per temporal de neu als estats del nord dels EUA, per vent for a Califòrnia, un petit terretrèmol a la regió de les Illes Verges (a prop de Puerto Rico) o un altre a Guatemala.

Continue reading »

Comments (0)
Internet
Imatges curioses gràcies a Google Maps

Així ens veu Google des del cel

Hi ha algunes pàgines que les recopilen
By , on 20 de maig de 2011

La "famosa" estrella de David al sostre d'un edifici de l'aeroport de Teheran. Imatge: captura de pantalla de Google Maps

Us heu imaginat alguna vegada com seria veure el món a vista d’ocell? De ben segur que si, és un somni comú i un vell anhel de tota la humanitat. Google ha fet possible amb el seu servei de mapes el que només visionaris de la talla de Leonardo da Vinci o Juli Verne van gosar somniar al seu dia i que segles més tard en el cas del primer, dècades en el segon, es va materialitzar: l’ésser humà podia per fi volar gràcies a un giny construït per ell mateix més pesat que l’aire. Fou el desembre del 1903 a les planures de Kitty Hawk (EEUU), i en el trajecte més llarg Orville Wright va aconseguir recórrer uns 260 metres. Però avui no som aquí per fer classe d’història, encara que estic segur que l’apunt us ha agradat, oi? ;-)

Mirades des de dalt, les coses poden prendre un altre to, podem descobrir formes geomètriques curioses, divertides i, perquè no, xocants; aquest últim devia ser l’estat en què es van quedar (ben xocats) els funcionaris iranians que van detectar que a sobre els quarters generals de l’aerolínia del país hi havia dibuixada una estrella de David, símbol tradicional jueu i que forma part de la bandera de l’Estat d’Israel. La detecció fou feta (si hem de fer cas a la llegenda) gràcies a algú que s’hi va fixar amb el Google Maps, i el seu origen es trobaria en la gènesi mateixa de tal edifici, planificat per arquitectes israelians i construït per tècnics del mateix país. A hores d’ara, tal símbol ja deu estar fora de circulació, ja que no hi ha precisament gaire “bon rotllo” entre l’estat hebreu i un govern integrista islàmic.
Continue reading »

Comments (0)
Cibersocietat, Internet

Google Maps, o com orientar-nos i trobar adreces gràcies a Internet

Amb un servei que ens permet traçar les rutes automàticament
By , on 17 de febrer de 2009
Així es veu el relleu de Catalunya amb el Google Maps

Així es veu el relleu de Catalunya amb el Google Maps

Amb l’abaratiment del cost d’impremta, els mapes i plànols de ciutats i carreteres es van abaratir i popularitzar. L’arribada de la microelectrònica ha portat també una nova era al què és orientar-se per trobar un lloc, una disciplina que ara té fins i tot nom propi: geolocalització.

Geolocalitzar i indicar com anar d’un lloc a l’altre és el que entre altres coses fa Google Maps, un servei de la multinacional d’Internet que s’ha popularitzat en gran mesura gràcies a la seva versatilitat i a complir amb el principal requeriment de la filosofia 2.0: donar a l’usuari la possibilitat de participar en la mateixa elaboració del servei amb els seus continguts.

Un cop entrem a Google Maps veurem un mapa de la Península Ibèrica amb la frontera entre Espanya i Portugal i la frontera francesa ben marcades. Això no vol dir que no puguem excedir el territori peninsular en la nostra navegació, ans al contrari; amb tan sols fer clic amb el botó esquerre del ratolí sobre el mapa i arrossegar, ens desplaçarem cap al punt del globus terraqüi que vulguem.

Continue reading »

Comments (0)
Internet

OpenStreetMap, la contrapartida lliure de Google Maps

By , on 14 de desembre de 2008
Així llueix la pàgina web d'OpenStreetMap

Així llueix la pàgina web d'OpenStreetMap

A aquestes alçades és ja normal i cada cop més assumit per la majoria dels usuaris d’informàtica, que tot programa d’ordinador o servei en línia té la seva contrapartida open source, codi obert o programari lliure, denominacions que es diferencien per alguns matisos.

OpenStreetMap és, precisament, un servei en línia que busca ser la contrapartida a un servei ja existent però en mans d’una companyia comercial: Google Maps. I no és que el servei de Google sigui de pagament, sinó simplement que es troba en mans… doncs de Google. I com a tal, en un moment determinat pot respondre més a interessos comercials de la mateixa Google més que no pas al que necessiten els usuaris.

La veritat és que Google Maps és un servei molt complet: et permet veure els mapes de carrers de gairebé tot el món, combinar-los amb imatges de satèl·lit del terreny (el primer que busca tothom és casa seva), planificar rutes marcant un punt d’origen i un de destinació (te les calcula automàticament tal i com fan els GPS), o amb Google Street View passejar de forma virtual pels carrers d’una gran ciutat (disponible només a les grans urbs).

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio