Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘google’

Cibersocietat

Google aposta per la realitat virtual amb un casc i comandament propis

L’empresa treballarà en el camp de la VR
By , on 27 de juny de 2016

L’empresa Google ha dedicat uns minuts en la seva segona jornada de Conferències Google I/O per parlar dels projectes que la companyia té en l’àmbit de la realitat virtual (VR, per les seves sigles en anglès) de la mà del vicepresident de VR, Clay Bavor. La companyia disposarà de nous aparells enfocats a la captació i la reproducció d’imatges per crear posteriorment una realitat virtual.

Els passos de Google cada cop estan més enfocats a aconseguir que l’accés a la realitat virtual sigui més fàcil i comuna per a tothom. Durant la segona jornada de les conferències I/O, la companyia nord-americana ha donat a conèixer que s’ha associat amb IMAX i YI Technology. L’objectiu d’aquesta associació amb les empreses tecnològiques seria desenvolupar junts una càmera que capturi continguts en 360 graus i pugui pujar-se directament a la plataforma d’edició Jump.

Aquest passat dimecres 18 de maig, el gegant tecnològic va mostrar la seva nova plataforma de realitat virtual per a dispositius Android, Daydream. En la mateixa imatge, situada al costat de la nova plataforma Daydream, es van poder veure els esbossos d’un casc i un comandament que permetrien a l’usuari poder veure i controlar el que succeeix en la realitat virtual en la qual está treballant Google conjuntament amb IMAX i YI Tecnhology. Continue reading »

Comments (0)
Mòbils

‘Project ARA’: El mòbil modular de Google serà llançat al mercat al 2017

Un mòbil a peces per ser personalitzat
By , on 16 de juny de 2016

L’empresa Google ha confirmat que tenen previst oferir als desenvolupadors el seu primer telèfon modular, batejat com a ‘Project Ara’. Després d’anys de problemes tècnics i de retards, la companyia nord-americana es troba en una fase avançada del seu projecte de mòbil format per mòduls independents, que previsiblement arribarà als usuaris a partir de 2017.

En el marc de la conferència anual de desenvolupadors de la marca de Mountain View, l’empresa tecnològica ha presentat un vídeo en el es pot apreciar el seu nou mòbil amb tot detall. Els mòduls del smartphone de ‘Project Ara’ tenen un disseny senzill i funcional, per la qual cosa complirien amb la promesa llançada anys abans per Google d’oferir un terminal mòbil que es pogués configurar amb mòduls d’una forma molt simple, apte per a qualsevol tipus d’usuari.

Amb aquest projecte, Google permet portar als usuaris una tecnologia “mai vista abans” al món dels ‘smartphones’, amb l’objectiu que sigui l’usuari del terminal el que cada matí decideixi què ús vol donar al seu mòbil, afegint-li els components més adequats per a cada funció. Així doncs, Google comercialitzaria parts separades en diferents qualitats que serien adquirides per l’usuari en funció de les seves necessitats, d’aquesta forma tothom podria tindre un mòbil molt més a la seva mida. Continue reading »

Comments (0)
Hardware

Google i Asus llancen al mercat un pendrive amb funcions d’ordinador portàtil

Chromebit té un preu de 85 dòlars
By , on 20 de novembre de 2015

google-920532_1920

Google ha llançat al mercat el seu esperat nou dispositiu: Chromebit, un petit pendrive que permet convertir qualsevol pantalla en un ordinador pel preu de 85 dòlars. L’empresa nord-americana ja va anunciar a principis d’any que es trobava col•laborant amb Asus per construir un pendrive que fa les funcions d’una torre portàtil que permet disposar d’un ordinador només connectant-lo amb una pantalla.

L’ordinador de butxaca llançat per Google amb Asus està basat en un concepte similar al de Chromecast, ja que es tracta d’un dispositiu prendrive sistema Chome OS que pot ser connectat a qualsevol pantalla que disposi d’un port HDMI compatible amb el de Chromebit i una connexió per l’electricitat. D’aquesta forma, amb Chromebit és possible tindre a mà un ordinador portàtil per un preu irrisori (només 85 dòlars).

Chromebit executa el sistema operatiu de Google basat en el núvol, Chrome OS, i es connecta a una xarxa WiFi. Si a més comptem amb un ratolí o teclat via Bluetooth, en qüestió de segons podem convertir, per exemple, la pantalla de la nostra televisió en un ordinador, i gaudir d’una experiència idèntica a la dels Chromebook. També el podem connectar a qualsevol altra pantalla amb connexió HDMI i tindre el nostre ordinador llest per funcionar. Continue reading »

Comments (0)
Internet

Google presenta YouTube Kids, la plataforma adaptada als infants

Els nens només podran accedir a continguts adequats
By , on 13 de març de 2015

Google ha estrenat aquest dilluns 23 de febrer la seva versió de YouTube per a nens: YouTube Kids, la versió amb continguts infantils per a que els nens puguin navegar per la plataforma de vídeos sense la supervisió paterna. De moment, l’aplicació està solament disponible per dispositius Andrioid però s’espera que la companyia nord-americana també ofereixi la versió de YouTube per a nens per a altres sistemes operatius.

L’aplicació llançada per Google compta amb una gran biblioteca de vídeos que han passat prèviament un filtre i que, per tant, són continguts audiovisuals apropiats per a nens de totes les edats. Els pares i els més petits de la casa podran veure, per exemple, vídeos de sèries infantils com ‘Pocoyó’, ‘El tren Thomas’, o els canals de ‘DreamWorks’ o ‘Barri Sèsam’.

El disseny d’aquesta nova versió per a nens està bastant en un model al de l’aplicació que coneixem els adults. L’aparença de l’aplicació Youtube Kids compta amb quatre botons en la part superior entre els quals es troba una televisió, on podran veure vídeos de programes de televisió; una ràdio per a vídeos musicals, una bombeta des d’on accedir a programes educatius, i uns prismàtics per explorar els vídeos més populars. Continue reading »

Comments (0)
Noticies

Google News tanca a Espanya

El servei s’avança a les conseqüències de la nova llei de propietat intel•lectual
By , on 22 de desembre de 2014

El servei Google News Espanya ha tancat durant la matinada del dia 16 de desembre, convertint-se Espanya en el primer país on es tanca el servei d’agregació de noticies de Google. En un comunicat disponible a la pàgina, l’empresa lamenta el tancament del seu servei de noticies i assegura entendre que els usuaris estiguin “descontents” amb la mesura presa; tanmateix, asseguren que Google seguirà mantenint el seu “compromís” d’“ajudar i treballar amb el sector de la informació”.

La opció Google News d’Espanya, el llistat de noticies més rellevants de cada dia elaborades per mitjans espanyols, deixaran d’estar disponibles per als usuaris espanyols a causa de la creació d’una nova Llei de Propietat Intel•lectual. La nova normativa fizxa una compensació econòmica irrenunciable que pagarien els serveis ‘agregadors’ de notícies a favor dels editors de notícies i mitjans de comunicació.

El tancament del servei de llistat de noticies va ser anunciat la setmana passada pel director de Google News, Richard Gingras, qui va explicar que el seu servei d’agregació de noticies no guanya diners. “Aquest nou enfocament simplement no és sostenible”, va lamentar Gingras al respecte de la nova taxa de compensació a editors de noticies. Tanmateix, el responsable de Google News va assegurar que aquest servei crea “valor real” per als mitjans, ja que redirigeix als usuaris de Google News a les respectives pàgines dels mitjans de comunicació. Els beneficis que treu Google pel servei de noticies és que aquesta redirecció ajuda a generar ingressos per publicitat. Continue reading »

Comments (0)
Software

Android Lollipop és el nom de la nova versió del sistema operatiu de Google

El SDK està ja disponible per a desenvolupadors d’Apps
By , on 31 de octubre de 2014

Google ha resolt el misteri sobre el nom de la seva nova versió del sistema Android, que havia de començar per la lletra L seguint la tendència de la companyia. Al final, des de Mountain View han optat per Lollipop (piruleta, en anglès) perquè sigui la insígnia que acompanyi a la nova versió del seu sistema operatiu mòbil.

Deixant de banda el nom del dolç escollit pels responsables de Google, els canvis més evidents del successor del sistema Android KitKat 4.4.3 estan en l’aparença física gràcies a la inclusió de la nova interfície Material Design, que s’ha anat deixant veure a poc a poc en els serveis de Google, Play Store o Play Games, en les últimes actualitzacions. Tanmateix, la versió 5.0 incorpora un nou sistema de notificacions, una nova manera d’estalvi de bateria que pot donar fins a 90 minuts extra de bateria en cas d’emergència, l’opció multi usuari i maneres per convidats.

Però Android Lollipop és més que l’aparença ja que inclou un set de més de 5.000 API per a desenvolupadors que faran més senzilla la sincronització d’arxius multimèdia entre dispositius amb aquest sistema operatiu. En concret, els desenvolupadors tenen a la seva disposició la API nivell 21 per implementar la interfície Material Design així com la interfície d’usuari per a aplicacions de TV; una novetat molt atractiva per a usuaris i creadors d’Apps.

Segons s’indica en el Blog d’Android, la versió completa del SDK de Android 5.0. Lollipop ja està disponible per descarregar des de la pàgina web del sistema operatiu de Google. Per obtenir consells i recomanacions per construir una aplicació que destaqui en Material Design, Google proposa als desenvolupadors fer-li un cop d’ull a la seva guia de Material Design i seguir els consells d’optimització. Continue reading »

Comments (0)
Professional

Alguns usuaris ja han provat les Google Glass

Asseguren que encara queda crear noves aplicacions i critiquen que l'ull dret es cansa
By , on 21 de maig de 2013

Google Glass

Google ha deixat provar a uns molt pocs afortunats la Google Glass a San Francisco. Les noves ulleres de Google són un dels aparells tecnològics més esperats, però l’empresa no vol generar molta expectació perquè és un producte que no està a l’abast de tothom, pel seu elevat preu, uns 1.500 dòlars. Poc a poc es van sabent més de les ulleres, com el seu aspecte i les aplicacions. Alguns usuaris que ja l’han provat, però, asseguren que encara hi ha molta feina per fer, a més que provoca un cansament a l’ull dret pel fet d’haver de mirar constantment amunt per veure els continguts.

Les ulleres es poden ajustar fàcilment a la cara de les persones, per tal que no caiguin. A la dreta hi ha la bateria, que té una durada aproximada d’entre 4 i 6 hores, però amb una entrada per poder-la recarregar fàcilment com si fos un USB. Per realitzar totes les accions, al cantó dret, amb els dits, es poden desplaçar els menús, tornar enrere, realitzar fotografies, etc. Hi ha una càmera a davant, just al costat de la pantalla de metacrilat on es veuen les imatges amb l’ull. També hi ha un altaveu per poder escoltar vídeos o àudios.

Google ha reconegut que a les seves ulleres encara els hi falten aplicacions. És un producte que es pot explotar molt sobretot pel què fa al món de la cultura i la geolocalització, però que està en procés. La realitat augmentada és molt atractiva, perquè permet oferir informació a temps real sobre els espais que s’estan visitant i les coses que es veuen. De moment, s’han presentat noves aplicacions de la CNN, la revista femenina Elle, Tumblr, Evernote, Facebook i inclús Twitter. Caldrà esperar encara més per conèixer noves aplicacions i usos de les ulleres.

Continue reading »

Comments (0)
Noticies

Les Google Glass arribaran al mercat la primavera de 2014

Les ulleres de Google tindran un preu aproximat de 1.500€
By , on 29 de abril de 2013
Google Glass

Un usuari que utilitza les Google Glass

Ja fa aproximadament un any que Google va anunciar que estava treballant en un projecte tecnològic mol innovador: Google Glass, les ulleres de la companyia. La veritat és que poca cosa se’n sap d’aquesta idea, però de tant en tant es van fent públiques petites informacions sobre les ulleres. Una de les darreres qüestions que s’han informat és que sortirà al mercat a la primavera de 2014, així que ja no queda tant per veure amb aquestes noves ulleres que, això sí, no tenen un preu gens popular: 1.500€. No és un preu que permeti que el producte estigui a l’abast de tothom, però tot i així, la companyia no fa més que generar expectació, sabent que els seus productes són molt desitjats per part dels usuaris.

La veritat és que unes ulleres de Google criden molt l’atenció perquè obren un munt de possibilitats a la percepció de la realitat. El que Eric Schmidt ha explicat que, ara per ara, hi ha poques aplicacions creades i, per tant, és un producte força limitat en aquest aspecte. S’estan creant, això sí, programes per poder desenvolupar-ne i així explorar la realitat augmentada en temps real, quelcom molt innovador. La idea és que amb les ulleres, es pugui obtindre informació al moment dels edificis, monuments, jardins, parcs…, que es vegin.

Una notícia que ha sorprès molt és que, abans no hagin sortit al mercat, les ulleres de Google ja han sigut hackejades. És sorprenent que aquestes coses puguin passar, quan el producte encara s’està desenvolupant, però així és. El desenvolupador d’Android i iOS, Jay Freeman ha sigut de superar totes les barreres tecnològiques per accedir al sistema operatiu de Google Glass i conèixer tot l’emmagatzematge del dispositiu. El més positiu d’aquesta qüestió és que, així, es reforçaran les mesures de seguretat i, inclús, ja s’està pensant en crear un nou sistema operatiu d’Android per adaptar-lo a aquest aparell.

Continue reading »

Comments (0)
Internet

Els problemes legals de Google

By , on 5 de març de 2013
Google

Google té problemes legals amb Espanya i la Unió Europea

Google està desenvolupant una tecnologia de compressió per tal que pujar arxius i visitar pàgines web a través dels dispositius mòbils que utilitzin Chrome d’Android sigui més ràpid i eficaç. És quelcom que ja han desenvolupat empreses competidores com Opera i Amazon Silk, que creen una tecnologia que fa que el consum de dades sigui menor i, per tant, navegar sigui més ràpid. Per les informacions que s’han filtrat, se sap que, quan un usuari visiti una pàgina web que pesi molt, Google s’encarregarà de comprimir-la i mostrar una versió reduïda, estalviant dades i continguts que poden fer més lenta la connexió. Encara no es coneix quan Google llençarà aquesta característica públicament, perquè la companyia no ha confirmat res encara, i és que la tecnologia encara està en procés experimental.

Però mentrestant, a més a més, la companyia s’afronta a diversos problemes legals. En primer lloc, la Unió Europea imposarà sancions a Google per no ajustar-se a les polítiques de privacitat de la legislació comunitària. A l’octubre de l’any passat, els països membres de la UE, van obligar a l’empresa a aportar informació més clara sobre la seva política de protecció de dades, l’emmagatzematge, la seva utilització i l’ús que en fan altres serveis com YouTube, Gmail o Google+. Després d’aquests mesos, la companyia tecnològica no ha aportat res de res, de manera que s’ha creat un Comitè que s’encarregarà d’organitzar una actuació repressiva abans de l’estiu.

A Espanya, també, l’Audiència Nacional ha portat al Tribunal de Justícia de la Unió Europea el cas del Dret a l’oblit per poder conèixer quina és la postura de Google respecte aquest tema. Amb aquest cas, es podria arribar a conèixer quina és la seva normativa respecte la protecció de dades en el seu buscador d’Internet. El Dret a l’oblit permet a tots els ciutadans aturar la difusió de qualsevol informació personal a través d’Internet. És un dret que es pot exercir sobre qualsevol buscador, per aturar la difusió de dades de caràcter personal, però es desconeix quina és la postura de Google respecte aquest tema.

Continue reading »

Comments (0)
Internet

Marissa Mayer, nova CEO de Yahoo!

L’executiva ha estat durant els últims anys una de les cares més visibles de Google
By , on 17 de juliol de 2012

Yahoo! pren la iniciativa en la seva competició amb Google i presenta a Marissa Mayer com a CEO de la companyia. L’executiva va ser la primera treballadora de Google i ha estat durant anys una de les cares més visibles de l’empresa.

L'executiva té un currículum envejable

Sota el seu càrrec va a arribar a estar el desenvolupament del cercador, Google News i Google Images. Tot i així, en els últims mesos la seva carrera professional va sofrir un retrocés, quan Larry Page, CEO de Google, la relegà a Google Maps. Un fet que segurament ha facilitat la sortida de Mayer de Google.

Per la seva part, Yahoo! comunicà a través d’una nota de premsa que la contractació de Mayer significa un “renovat punt de vista per l’innovació de productes amb l’objecte d’impulsar l’experiència de l’usuari i dels ingressos en publicitat”. De la mateixa forma, amb la incorporació de l’executiva espera consolidar la seva cúpula directiva, en crisi des de fa uns anys. I és que per Yahoo! es tracta de la cinquena CEO en cinc anys, una xifra molt negativa per l’empresa, que deixa patent la incapacitat per mantenir aquest lloc estable.

Continue reading »

Comments (0)
Pàgina 1 de 512345

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio