Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘gratis’

Cibersocietat

El 84% dels continguts digitals del 2013 han sigut piratejats

Augmenta el consum de cinema, videojocs i llibres ‘pirates’
By , on 23 de abril de 2014

El 84% de tots els continguts digitals de música, pel•lícules, llibres i videojocs consumits a Espanya durant l’any 2013 va ser ‘pirata’, segons recull l’últim estudi de l’Observatori de Pirateria i Hàbits de Consum de Continguts Digitals realitzat per la consultora GfK a instàncies de la Coalició de Creadors i Indústries de Continguts. La facilitat per consumir i descarregar il•legalment els continguts multimèdia contribueix a engrandir les pèrdues del sector.

L’estudi apunta a que poc més de la meitat dels internautes (51%) va descarregar il•legalment continguts protegits per drets de propietat intel•lectual, fins a superar en 2013 els 3.192 milions de descàrregues il•legals, un 4,6% més que en 2012. Per tipus de contingut, les pel•lícules són les que més pateixen la pirateria, doncs un 43% els internautes ha vist continguts protegits robats, i es calculen uns 720 milions de descàrregues il•legals.

Alhora, la música va ser piratejada en un 27% dels casos, amb un total d’1.974 milions de descàrregues il•legals. Els llibres han sigut consumits il•legalment per el 21% dels internautes, amb 302 milions de descàrregues il•lícites en el sector de la literatura. Els videojocs són el sector que menys perjudicat ha quedat per les descàrregues, doncs l’estudi apunta a que 9% d’usuaris han realitzat 196 milions de descàrregues sense pagar.

Continue reading »

Comments (0)
Mòbils

Telegram, la nova App de moda

La seguretat és el punt fort del sistema de missatgeria
By , on 13 de febrer de 2014

La nova aplicació de moda és Telegram, un servei de missatgeria instantània que està aconseguint créixer a un ritme de 150.000 usuaris al dia a Espanya segons el mitjà especialitzat ALT1040 o de 200.000 descàrregues segons el compte de Twitter de l’aplicació. La app creada per dos emprenedors russos, Pavel i Nikolai Durov, ha entrat en la baralla per conquerir el mercat com a alternativa a Whatsapp presentant la seguretat com a principal atractiu

L’entrada del servei de missatgeria instantània Whatsapp al 2009 va suposar una estocada mortal per al SMS, que actualment sobreviu a dures penes. Whatsapp és el servei de missatges instantanis més estès entre amb més de 400 milions d’usuaris actius, que han vist de forma natural utilitzar aquesta aplicació i no han dubtat en instal•lar-la quan han disposat d’un smartphone amb Internet.
L’única alternativa forta ha estat Line, que lidera les descàrregues en alguns països i ha aconseguit un mercat de 300 milions d’usuaris.
Llavors, per què triar Telegram? Aquesta aplicació presenta l’avantatge de ser un sistema més ràpid i molt més segur que Whatsapp, el seu màxim competidor. Els creadors de l’aplicació han explicat que la principal fortalesa del seu sistema de missatgeria és la seguretat en les comunicacions, arribant a oferir una recompensa de 200.000 dòlars en Bitcoins per a qui aconsegueixi trencar el seu protocol de seguretat. Potser en un futur se’n descobreix alguna bretxa però el que és cert és que Telegram és una opció més segura que Whatsapp.
Continue reading »

Comments (0)
Mòbils

Arriba el Whatsapp de pagament

By , on 15 de març de 2013
Whatsapp

El Whatsapp, fins ara, ha sigut gratuït per tots els mòbils Android

Ha saltat l’alarma de molts usuaris de smartphones: el Whatsapp deixa de ser gratuït. Aquesta aplicació és utilitzada per la majoria d’usuaris de smartphone perquè permet enviar missatges gratuïtament, a través de la xarxa. Fins ara, els usuaris d’Android es descarregaven aquesta aplicació gratuïtament i s’oferia el servei sense haver de pagar durant un any, que no era real perquè acabava renovant-se durant més temps. El problema ha sorgit quan ara, de cop i volta, la llicència per gaudir de Watsapp gratuïtament no es renova. A molts usuaris que se’ls hi acabava la llicència, esperant poder continuar servint el servei sense haver de pagar res, s’han trobat que no, que han d’abonar 0’89€.

Però els usuaris de iOs, Blackberry i Windows Phone ja havien d’abonar aquests 0’89€ de bon començament per poder gaudir del servei, i havien de renovar la quota anualment (excepte Apple, que amb un cop ja n’hi ha prou). Així doncs, els únics afectats en aquest canvi són els usuaris d’Android, que s’havien acostumat a utilitzar Whatsapp gratis. Ràpidament han aparegut moltes crítiques, queixant-se d’aquest cost i la resposta de l’empresa ha sigut concedir noves llicències gratuïtes per un mes o dos, però que suposa aplaçar el moment d’haver de pagar un temps més, però que, segons sembla, arribarà de forma inevitable.

En un primer moment, Whatsapp ofereix el servei de forma gratuïta per tal que els usuaris d’Android puguin veure les característiques de la seva aplicació i vulguin pagar per ella posteriorment. El problema és que hi ha tantes aplicacions gratuïtes al Google Play que als usuaris els hi molesta haver de pagar. Molts usuaris que ja s’han trobat amb el moment d’haver-ho de fer, i Whatsapp els hi ofereix tres vies: Google Wallet, Paypal i a través d’una pàgina web, però és necessari donar el número de targeta bancària. Realment, 0’89€ a l’any no són tants, i moltes persones es gasten més diners per altres coses. Però és comprensible que, havent-hi altres opcions, es prefereixi no pagar.

Continue reading »

Comments (0)
Noticies

Facebook assegura que els usuaris no volen el “dret a l’oblit”

La xarxa social creu que la norma sobre privacitat que vol imposar la Comissió Europea no és desitjada pels seus seguidors
By , on 24 de març de 2011

La Comissió Europea va anunciar fa poc que en els propers mesos presentarà una proposició de llei que obligarà a llocs com Facebook o Google a retirar informació personal dels seus usuaris en certs casos. D’altra banda, aquestes xarxes hauran de proporcionar informació transparent sobre les dades que recullen i amb quin propòsit. Tot plegat es recull sota el mediàtic títol de “Dret a l’oblit”, que formarà part de la nova normativa europea sobre protecció de dades que, evidentment, s’ha de modificar amb els canvis que exigeixen les noves tecnologies.

La privacitat a Facebook, altre cop a debat / Foto: Qdiario

En el cas de Facebook, l’organisme oficial pretén que s’eliminin les fotos i comentaris quan un usuari abandona la plataforma, a més de demanar-li que estableixi la “privacitat per defecte” (tot i que vol deixar llibertat perquè siguin els seus usuaris qui triïn la configuració dels seus permisos).
Continue reading »

Comments (0)
Linux, Software
Es basa en Torcs, un joc open source al qual supera en qualitat gràfica, quantitat de models i física

Speed Dreams: curses de cotxes realistes i gratuïtes

Disponible per dues de les principals plataformes del mercat: Windows i GNU/Linux
By , on 28 de gener de 2011

Sel·lecció de cotxe i aparença en Speed Dream. Imatge: Guillem Alsina

Els jocs de cotxes són tot un clàssic en el món dels jocs electrònics, i si bé fins ara en teníem excel·lents exemplars en les principals plataformes (ordinador, videoconsoles), era un gènere en el qual el programari lliure anava un xic endarrere. L’excepció que confirma la regla és Torcs, un bon joc en el qual es poden pilotar des de fòrmules 1 fins a vehicles de curses de resistència, però al qual li mancaven elements. Per exemple, el nombre de cotxes disponibles és molt limitat, i les pintures de les seves carrosseries també.

Torcs és personalitzable: se li poden afegir skins (literalment, pells) personalitzats als cotxes, circuits i tot tipus d’efectes. I és, precisament, gràcies a aquesta alta personalització que ha nascut Speed Dreams, un fork (bifurcació) de Torcs en la qual s’hi milloren tots aquells aspectes en els quals el programa original patina.

Una cosa curiosa és que, per manca de pressupost, no s’han pogut emprar marques de cotxe conegudes, així que s’han buscat substitutius per a aquestes. Així doncs, en el joc podem veure un cotxe Citrus clavadet a un Citroën, o un Lion igualet igualet que un Peugeot (marca de la qual l’emblema n’és un lleó). No, no són casualitats, i és fruit de la voluntat de ser el més fidels possible a la realitat sense violar cap copyright.

Un moment d'una cursa molt disputada. Vaig acabar guanyant. Imatge: Guillem Alsina

Fins i tot podrem arribar a veure coses tan delicioses com els vells fòrmula 1 dels anys 30 i 40, l’època ‘daurada’ d’aquesta competició.

Les condicions de joc també es poden ajustar a la màquina sobre la qual estiguem executant el programa, podent aprofitar així tota la potència del multi-threading per augmentar el nivell de l’intel·ligència artificial.

L’alpha (la prèvia) de la versió 2.0 de Speed Dreams (que encara no està disponible per al públic en general) inclou molts més millores, com ara més cotxes i pistes, una física millorada (que controla els salts, les derrapades), suport multijugador (ja podrem competir contra els nostres amics i veïns!), intel·ligència artificial dels oponents controlats per l’ordinador millorada, i temps atmosfèric dinàmic.

Això últim vol dir que, tal i com passa a la vida mateixa, les condicions meteorològiques que patirem a partir de que encetem la cursa podran variar respecte a les que teníem d’entrada abans de que es donés el tret de sortida, i aquestes al seu torn, podrien influir sobre la nostra conducció i la dels adversaris.

De l’avaluació que n’he fet, comparant-lo amb el Torcs puc dir-vos que Speed Dreams és molt més jugable, senzill i entenedor, i que fins i tot els menús estan més treballats que en el seu predecessor. Recordeu que el podeu descarregar gratuïtament per a Windows i Linux.

Comments (0)
Cibersocietat, Internet
És gratuït fins a final d'any

El Carnet Jove ja es pot sol·licitar en línia

S'adapta a les noves tecnologies obrint compte a Facebook per estar en contacte més directe amb els internautes
By , on 5 de novembre de 2010

El Carnet Jove. Imatge gentilesa de la Generalitat de Catalunya

Una de les ‘institucions’ establertes en aquest país al llarg dels darrers anys és el Carnet Jove, una iniciativa que podem considerar capdavantera a nivell europeu i que gaudeix de gran acceptació i reconeixement al nostre país, tot plegat mercès als grans avantatges que proporciona al seu posseïdor.

En quatre ratlles, aquest carnet proporciona al seu posseïdor (que ha de tenir entre 18 i 29 anys) una sèrie d’avantatges i descomptes, especialment en temes culturals i esportius. Així, entrades per a representacions teatrals, museus, cinemes, partits de futbol o bàsquet, viatges, són, entre moltes altres, coses de les que una persona amb el Carnet Jove pot gaudir amb millor preu que qualsevol altre. Fins i tot una assegurança de viatge està a l’abast del posseïdor.

Enguany, l’entitat responsable d’aquesta iniciativa ha llançat una campanya online per la qual qui es faci el Carnet abans de final d’any (afanyeu-vos! que ja queda poc…) tindrà la quota d’aquest any gratis. És una bona mesura per potenciar l’adopció de les noves tecnologies i, sobretot, l’ús d’Internet com un canal habitual per a realitzar gestions d’aquest tipus entre els més joves, precisament el públic més permeable als nous mitjans i iniciatives.

La sol·licitud del carnet es pot fer a través de la seva pàgina web, o bé del seu perfil a Facebook.
Continue reading »

Comments (0)
Mòbils

Escollir el mòbil ideal no és fàcil

No és gens fàcil saber quin tipus de mòbils és el que necessites
By , on 20 de setembre de 2010

El Samsung Onyx és un dels mòbils més complets que n'hi ha

Feia temps que volia deixar el meu vell mòbil per buscar un de nou. No sóc un gran aficionat a l’última tecnologia però no nego que ja que em poso a rastrejar les diferents possibilitats, doncs buscaré un que sigui dels últims models i que m’ofereixi la majoria d’aquestes prestacions que estan en boca de tots. Ho admeto, sóc un d’aquests exemplars que quan constata que en el seu entorn immediat coincideixen en alguna cosa no vol semblar una bestiola rara i vol afegir-se a aquests. Manca de personalitat? Pot ser, però en temes de tecnologia prefereixo deixar-me assessorar per uns altres més entesos en la matèria.

D’aquesta forma, li vaig preguntar a un dels meus amics, que aquest sí és un gran expert en temes de mòbils i em va preguntar què és el que jo volia. Em vaig quedar en blanc. No sabia exactament què contestar-li perquè com he dit no sé molt d’aquest tipus d’aparells. Però sí m’agradaria que tingués una càmera més o menys de bona resolució i que es pogués escoltar música. La resta seria un extra.

Després de pensar-ho durant uns segons no hi va dubtar gaire i em va recomanar el nou Samsung Onix. Després de veure les seves característiques haig de reconèixer que combina un bon disseny i una gran connectivitat perquè així pugui tenir tot el que podria necessitar en un telèfon mòbil. I és que podria connectar-me ja sigui a través del 3G, Wifi, Bluetooth,… i gaudir de la millor forma de navegar des del mòbil. Per si tot això fos poca cosa, amb la seva càmera de 3.2 megapíxels, amb detector de somriures, visió panoràmica i detecció de rostres per guardar els meus millors moments i compartir-los de forma instantània amb les xarxes socials.
Continue reading »

Comments (0)
Cibersocietat, Correu, Internet
És inevitable, però si minimitzable

Com minimitzar el risc d’ésser “espamejat”

Com fer que la nostra adreça de correu electrònic sigui el menys usada possible per enviar-nos correu brossa
By , on 27 de desembre de 2009
La paraula spam ve d'un producte càrnic britànic que va aparèixer en un celebrat sketch televisiu dels Monty Python

La paraula spam ve d'un producte càrnic britànic que va aparèixer en un celebrat sketch televisiu dels Monty Python

L’altre dia un client em va reenviar un missatge de correu que li havia arribat a la seva bústia i en el que hi deia que, si el reenviava a 10 persones i aquestes escrivien a una adreça de correu electrònic, rebria un ordinador portàtil gratuït a canvi. Si esteu pensant que a on és l’enganyifa i el perquè, és simple: l’enganyifa és el portàtil gratis, i el perquè és aconseguir adreces de correu electrònic vàlides per a enviar-hi spam.

Aquesta és la denominació del correu electrònic publicitari no desitjat ni demanat (brossa) que ens arriba a tots aquells qui tenim una o vàries bústies de correu electrònic a Internet. És com les ofertes del supermercat o els anuncis de vidents i tarotistes que ens deixen a la bústia de casa, que no hem demanat rebre’ls i que a base de repetir-los ens acaben emprenyant, però en la seva versió electrònica.

Actualment i des de fa uns anys és un negoci molt pròsper a Internet, que ha contribuït a fer que algunes persones s’enriqueixin en gran mesura a base de fer que els milions d’internautes existents perdin moltes hores de la seva vida per a netejar les seves respectives bústies de correu. Però, com ho aconsegueixen? com saben a quina bústia han d’enviar els seus missatges? com han capturat la nostra adreça? Hi ha diversos mètodes que aquests personatges empren, i encara que l’anonimat total a Internet és impossible, almenys si es pot passar desapercebut en certa mesura per minimitzar l’impacte que provoquen aquests éssers indesitjables.
Continue reading »

Comments (0)
Cibersocietat, Internet
Serveis com Spotify, Yes.fm i el més recent Televeo en són bons exponents

El streaming acabarà substituint les descàrregues P2P per al visionat de continguts audiovisuals

By , on 31 de agost de 2009
Una captura de pantalla de l'aplicació Spotify

Una captura de pantalla de l'aplicació Spotify

Spotify, Yes.fm i altres serveis de streaming comencen a triomfar a la xarxa. El seu secret és oferir música gratuïtament allà on siguis, sense haver d’endur-te amb tu la teva col·lecció de fitxers MP3. En tots dos casos, i malgrat que en formes diferents, aquesta música és gratuïta. Només tenen una limitació: has de tenir Internet allà on vulguis escoltar la teva música.

Diuen molts -alguns, fins i tot, veus força autoritzades- que les descàrregues P2P tenen els dies comptats, que el futur a mitjà i llarg termini es troba en el streaming. A mida que la banda ampla es vagi imposant i que les tecnologies sense fils com la 3G i el WiMAX es vagin expandint portant amb elles l’omnipresència d’Internet, els internautes aniran descobrint com n’és de còmode deixar de dependre d’un eMule o un Ares instal·lat a l’ordinador, de no deixar de tenir un cert patiment per si ens pot enganxar la SGAE, i de pensar “vaja! m’he deixat els MP3 al disc dur de casa!” per passar a dir “tinc un ordinador al meu abast? doncs ja tinc música!”.

Personalment, i entre aquests dos, prefereixo l’Spotify, ja que proporciona una millor qualitat en l’àudio vers Yes.fm. Però, per contrapartida, un avantatge de Yes.fm sobre Spotify és que mentre que per escoltar les cançons d’aquest darrer servei es necessita la instal·lació d’un programa client als ordinadors en què el vulguem fer servir, Yes.fm empra una tecnologia de streaming compatible amb els principals navegadors. I, com en en molts altres casos, de moment el programa només està disponible per a Windows i Mac OS X.

Continue reading »

Comments (0)
Software

iE7Pro. Tuneja el teu Internet Explorer

By , on 4 de gener de 2008

logo.jpg
Si ets d’aquells que encara fa servir el navegador web de Microsoft, tot i els mals de cap de pot donar, aquí tens el IE7Pro. El IE7Pro es un add-on per IE7 que et donarà una serie de noves funcionalitats com, per exemple, pausar/reprendren el gestor de descàrregues, millor tractament de les pestanyes i un bloquejador d’anuncis, entre altres features.

A més, si encara no t’atreveixes a deixar la versió 6 de l’Internet Explorer, cal que sàpigues que aquest add-on també funciona amb aquesta versió.

Actualment, IE7Pro compta amb la versió 2.0, la qual es més estable que les anteriors versions, i te suport per a sistemes de 64 bits, a més de la ja mencionada gestió de descàrregues (pots reprendre una descàrrega pausada en una altra sessió de navegació).

IE7Pro és gratis y es pot descarregar des de la plana web oficial.

Font: Compiler.

Comments (0)

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio