Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘hashtag’

Internet
El gran èxit de la xarxa social de microblogging fa que les transmissions d'actes en aquest mitjà vagin en augment

Alguns consells per transmetre un esdeveniment pel Twitter

Posar els hashtags correctes és un dels aspectes més importants
By , on 12 de març de 2011

Twitter s'ha convertit en tot un fenomen, destapant-se com una eina molt útil per al seguiment d'esdeveniments

140 caràcters per explicar tot un món. Curt? No si hi afegim 140 més. I 140 més. I 140 més… i així fins a l’infinit. Les transmissions de xerrades, conferències i actes diversos (fins i tot plens del Parlament) mitjançant la cada dia més popular eina de microblogging són cada cop més freqüents, fins al punt de que a dia d’avui es fa estrany no veure algú en l’esdeveniment que sigui, enganxat a un ordinador portàtil o al telèfon mòbil. No és qualsevol mena de sociòpata que s’està aïllant de la resta dels presents, si no un internauta que està transmetent l’esdeveniment a aquells qui no poden ser-hi mentre bescanvia impressions amb els que sí hi són però estan asseguts en un lloc inabastable.

Twitter té els seus avantatges per seguir actes: la informació que s’hi entra i consulten els altres internautes “pesa” molt poc per a ser descarregada d’Internet (pràcticament és només text), pel que pot funcionar en condicions de connexions lentes, molt saturades o amb poca cobertura per als mòbils. És multipantalla: ja que la informació generada en un compte de Twitter s’aboca en una pàgina web estàndard, per consultar aquesta informació tan sols ens caldrà un navegador que compleixi mínimament els estàndards.

Pot ser una eina síncrona o asíncrona; així com una transmissió de vídeo es pot fer en directe i també gravar-la per penjar-la a Internet a posteriori, el Twitter el podem fer servir per retransmetre actes en temps real i allà queda la informació, com un històric del que hem fet. Hi ha, fins i tot, qui el fa servir per prendre notes mentre es du a terme l’acte que està seguint.
Continue reading »

Comments (0)
Cibersocietat, General, Internet
Identifica una “conversa” a Twitter sobre un tema determinat

Què és un hashtag?

Ens serà molt útil si volem retransmetre un esdeveniment per la coneguda xarxa de microblogging
By , on 9 de agost de 2010

El format d'un hashtag: el símbol # al davant d'una paraula. Imatge: Guillem Alsina

Twitter està de moda, d’això no n’hi ha cap mena de dubte. Però és que, a més, la xarxa de microbloc és molt útil per mantenir-se al corrent de tota mena d’esdeveniments que són retransmesos en format text explicant els fets més destacats i transcrivint les cites més importants d’aquells que hi parlen.

Quin avantatge té retransmetre’ls per text i no en vídeo o en àudio? simple: els pots seguir des d’una simple pàgina web, no et cal tenir instal·lats còdecs ni plugins de cap mena.

Darrerament he assistit a molts actes que han estat retransmesos per Twitter, i no d’una manera “oficial”, des d’un compte únic creat per l’organització, sinó pels mateixos assistents des dels seus comptes personals. Si volguéssim tenir una visió global de tot allò que es twiteja sobre un determinat acte, hauríem de conèixer i seguir els diferents perfils de Twitter dels assistents, quelcom dificultós, així que com podem superar aquest problema?

La resposta es troba en els hashtags, unes marques que introduïdes en el text permeten seguir una conversa distribuïda entre diversos twitaires. Aquestes marques tenen la forma del símbol # seguit d’una paraula identificativa de la conversa. Per exemple, si volguéssim parlar d’alguna cosa relativa a la ciutat de Barcelona i fer que el nostre tweet pogués ser seguit per altres, podríem introduir el hashtag #barcelona o bé #bcn en el nostre text. A partir d’aquí, qui volgués seguir o afegir-se a la conversa, només hauria d’afegir el hashtag triat a les seves entrades.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio