Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘ICANN’

Internet
L'anunci de l'esgotament dels darrers blocs d'adreces IP lliures ha desfermat un cert pànic

S’acaba Internet?

No, però tampoc podem ser-hi indiferents
By , on 15 de març de 2011

Una reunió de la ICANN. Imatge cortesia de la mateixa organització

Possiblement aquests passats dies haureu notat un cert augment dels titulars catastrofistes en els mitjans de comunicació respecte a l’esgotament de les adreces lliures d’Internet o, més pròpiament, el seu presumpte esgotament. O bé tot el contrari: heu sentit a través d’algun amic o conegut sobre el tema, però els noticiaris no n’han dit res, i us esteu preguntant si la noticia és verídica o no. Doncs bé, ho és però no s’acaba el món (almenys no fins el 21 de desembre del 2012 ;-)

El què ha passat és simple: l’IANA (Internet Assigned Names Authority), entitat encarregada de gestionar les adreces IP, els sufixes de domini d’alt nivell (.com, .org, .net,…) i que està controlada per la ICANN, va lliurar fa algunes setmanes els darrers grans blocs lliures d’adreces IP a les entitats revenedores que actuen a nivell continental. Però això que sembla tan senzill va passar pel sedàs d’alguns blocaires i periodistes que ho van exagerar.

Internet s’acaba” era un dels titulars que podíem llegir fa algunes setmanes en molts rotatius, tan especialitzats com generalistes. No, la Xarxa de xarxes no s’acaba, continuarà funcionant com si res durant molt de temps més, però si que hi ha una cosa que a mitjà termini es podria veure afectada com a resultat d’aquests esdeveniments: l’expansió de la Xarxa.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio