Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘iphone’

Mòbils

Apple redueix el seus beneficis i registra una davallada en la venda d’iPhones

La companyia ben menys productes
By , on 23 de maig de 2016
Apple

La poma d’Apple

El gegant tecnològic Apple ha obtingut menys beneficis aquest segon trimestre de 2016 en comparació amb les vendes registrades a l’any anterior. La companyia de la poma va obtenir un benefici net de 10.500 milions de dòlars, enfront dels 13.600 milions que va aconseguir al mateix període de 2015; un descens que també es registra en la venta de iPhones, el producte estrella de la companyia nord-americana.

El nombre de iPhones venuts durant el període ha estat de 51,1 milions de dispositius enfront dels 61,1 milions del segon trimestre de l’any passat; i és que el descens del 13% en les vendes de la companyia s’ha convertit en una reducció de beneficis. En el segon trimestre les vendes netes del fabricador de dispositius tecnològics van ascendir a 50.600 milions de dòlars (44.786 milions d’euros), enfront dels 58.000 milions de dòlars (51.336 milions de dòlars) del mateix període de 2015.

La companyia de la poma ha aconseguit comercialitzar durant aquest període de l’any uns 51,1 milions de dispositius l’iPhone, el que és el seu producte més important; enfront de 61,1 milions del segon d’unitats venudes en el trimestre del passat any. Un descens constant que també es registra en altres dels productes estrella de la companyia com són l’iPad, tableta amb vendes 10,2 milions d’unitats aquest trimestre de l’any enfront de les 12,6 del mateix període en 2015; i, en menor mesura, amb els ordinadors Mac que han passat a facturar 4 milions enfront de 4,5 milions de l’any anterior. Continue reading »

Comments (0)
Mòbils

Botigues xineses aconsegueixen incrementar la capacitat dels iPhone fins als 128Gb

Xina aprèn a ‘tunejar’ els iPhone
By , on 27 de novembre de 2015

iphone

El mercat xinès ha demostrat no tenir límits i ens ha sorprès un cop més amb la seva habilitat per donar al consumidor tecnològic el que vol a un preu bastant assequible. En aquesta nova ocasió, ha trobat una solució a l’etern problema de l’emmagatzematge dels mòbils l’iPhone, aconseguint augmentar la seva capacitat fins a 128 GB per un preu menor de cent dòlars.

La versió bàsica del dispositiu d’Apple solament compta amb 16 GB de capacitat; una xifra que es queda petita per a un telèfon d’alta gamma que no permet ampliació externa. La falta de memòria ROM i els problemes amb les bateries dels dispositius son els motius més habituals entre els usuaris smartphones d’alta gama per no comprar un producte Apple. Hi ha dispositius de major capacitat amb el logo de la poma, però el preu d’aquests és cada cop més desorbitat. Els usuaris han notat aquest problema i necessiten una solució. Continue reading »

Comments (0)
Mòbils

Com serà el nou iPhone6 d’Apple?

Les filtracions apunten a un terminal amb canvis substancials
By , on 9 de juliol de 2014

L’empresa Apple ha anunciat que a la tardor d’aquest 2014 veurà la llum l’iPhone 6, un model del que poc es coneixen poques dades de forma oficial però que la web xinesa iFanr ha aconseguit filtrar al públic. El nou iPhone 6 comptarà amb dos versions de 4,7 polzades i una altra de 5,5 polzades; essent les dades disponibles de iFanr sobre el model més petit i comparades amb el seu predecessor.

La major grandària del nou iPhone, com apunta el vídeo i recull la web 9to5Mac amb les dades de iFanr, implicarà canvis a l’hora de manejar-ho amb una sola mà; un característica que defensava a ultrança Steve Jobs i que ha respectat la companyia de Cupertino fins i tot en els models de 4 polzades. No obstant això, de iFanr assenyalen que amb el nou terminal de 4,7 polzades aquesta possibilitat es redueix i serà molt probable que calgui utilitzar les dues mans una bona part del temps.

També preveuen, igual que han vingut apuntat altres webs especialitzades durant les últimes setmanes, que l’iPhone 6 sigui considerablement més prim que els actuals i que les vores planes se substitueixin per altres arrodonits. Sobre la càmera frontal del terminal, aquesta torna a canviar la disposició per tornar a situar-se a l’esquerra de l’altaveu, igual que en els dispositius l’iPhone 4 i 4S, mentre que damunt de l’altaveu es situaria el sensor de proximitat.

Si bé l’aspecte del iPhone 6 és el que més dades copsa, també s’ha pogut esbrinar quelcom de l’aspecte més tècnic dels nous terminals de la companyia de la poma. Segons les webs especialitzades, el nou iPhone podria comptar amb un processador A8, mentre que solament el de major grandària (5,5 polzades) utilitzaria una pantalla de cristall de safir per evitar esgarrinxades i trencaments, una queixa molt comuna entre els usuaris de iPhone.

Els mitjans d’origen xinès també han aportat dades sobre els preus de comercialització de la nova generació de telèfons intel•ligents d’Apple. En el cas del model de 4,7 polzades, les dades coincidirien amb les filtracions anteriors, situant el preu de la versió de 32 GB al voltant dels 625 euros; mentre que el iPhone 6 de 5,5 polzades –amb el sobrenom d’iPhone Air– tindria un preu que arribaria als 714 euros. Tanmateix, adverteixen que els impostos de cada país podrien fer variar el preu del nou iPhone i que aquestes xifres són només orientatives.

Els últims rumors de la xarxa situen el llançament de l’iPhone 6 al setembre, pel que caldrà seguir esperant a noves filtracions sobre els dos terminals per saber com serà l’aspecte físic dels nous ‘smartphones’ d’Apple i les especificacions tècniques del nous dispositius. Tanmateix, els mitjans especialitzats tenen un ball de dates sobre quan es presentarà el nou terminal, ja que les filtracions de Deutsche Telekom apuntaven a que la data escollida per Apple podria ser el 15 de setembre; però els mitjans xinesos han advertit d’un retràs d’Apple en el llançament del iPhone 6, amb el 25 de setembre com a data final. Continue reading »

Comments (0)
Software

El nou iOS 7 consumeix molta bateria

Apple no ho reconeix, però els usuaris es queixen que la bateria dels seus dispositius mòbils no dura tant.
By , on 30 de setembre de 2013

Ja tenim aquí l’iOS 7, l’actualització del sistema operatiu d’Apple disponible per tots els seus dispositius mòbils, tant tablets com smartphone. El que, en principi, havia de ser una molt bona notícia, sobretot pels aficionats de la companyia, ja han aparegut les primeres crítiques per part dels usuaris. Segons ells, s’esgota la bateria amb gran rapidesa, el que suposa una gran incomoditat per haver de carregar el dispositiu amb molta freqüència. Durant uns dies, les xarxes socials han bullit amb els comentaris i preguntes per saber si a la resta d’usuaris els hi passa el mateix. Apple ha negat que sigui l’iOS 7 la causa d’aquesta situació.

La companyia, això sí, ha donat consells per evitar que la bateria duri tant poc. Són qüestions òbvies que segur que molts usuaris ja coneixien i tenien en compte abans de l’iOS 7. Per exemple, una idea és baixar la brillantor de la pantalla o treure la pantalla dinàmica, que detecta el moviment. Però des d’Apple també han reconegut que, al ser un sistema més potent, és possible que, si hi ha aplicacions o activitats en un segon pla obertes constantment, puguin suposar un major consum de bateria. Les xarxes socials són un element clau en aquest aspecte, perquè poden estar obertes sempre i suposen una despesa d’energia.

Hi ha moltes formes d’estalviar en l’ús de la bateria dels iPhone, com per exemple, com ja hem citat, amb la brillantor de la pantalla. Instal·lant l’iOS 7, automàticament s’incorpora la màxima il·luminació, però no és necessari i es pot reduir. També és recomanable anular activacions, només cal xafardejar als ajustaments per trobar-hi aplicacions actives que potser no són necessàries pel nostre mòbil ni per les nostres necessitats. També és bo desactivar el bluetooh, que pot estar encès durant molt temps però suposa una gran despesa, perquè no es comparteixen dades sempre. És millor activar-lo només quan se n’ha de fer ús.

Cal anar amb compte amb el Wi-Fi i les dades mòbils. Quan s’utilitza una, és millor desactivar l’altra. Per exemple, al carrer no cal tenir actiu el Wi-Fi, perquè gasta bateria quan va buscant una nova xarxa. Fins aleshores, podem anar tirant de les dades mòbils per continuar amb la connexió a Internet. També és recomanable no deixar aplicacions obertes, cal assegurar-se de tenir-les tancades totes un cop s’hagin acabat d’utilitzar. Per exemple, l’Apple Store i l’iTunes, quan no s’utilitzen. Tot i que Apple no reconegui que l’iOS 7 gasta molta bateria, és millor tenir en compte aquests consells per tal que els dispositius tinguin una major duració.

Foto de Janitors a Flickr

Comentaris tancats a El nou iOS 7 consumeix molta bateria
Mòbils

Apple presenta els nous models d’iPhone 5

Tim Cook ha presentat l'iPhone 5C (de baix cost) i l'iPhone 5S
By , on 17 de setembre de 2013

iphone

Apple ha entrat en la guerra de preus dels seus dispositius, quelcom que no havia passat fins ara. I és que l’empresa també lluita per buscar nous clients i obtindre més beneficis si això suposa rebaixar el preu dels seus productes i serveis. Tim Cook, el president de la companyia, ja ha presentat el nou iPhone 5C, el predecessor de l’iPhone 5, tot i que amb menys expectació. Es podrà adquirir en cinc colors: verd, blau, vermell, groc i blanc a partir del proper dia 20 de setembre. Ja es pot realitzar la reserva i encara queden models disponibles, cosa que no va passar fa un any amb l’iPhone 5, les unitats de les quals es van esgotar en poc més d’una hora.

La versió barata de l’iPhone podrà interessar a molts usuaris que desitgin utilitzar un dispositiu Apple però que no tenien recursos suficients com per tenir-ne. Les seves característiques són semblants però ‘low cost’. La carcassa no és metàl·lica, tot i que ho sembli. En realitat és plàstic i es pot canviar de color. Pel què fa a les característiques, cal dir que és un bon smartphone. La seva pantalla és de quatre polzades, té una càmera de 8 megues per fer fotografies i realitzar vídeos amb tres augments de zoom. S’hi poden descarregar moltes aplicacions i està preparat pel 4G.

Poc després de la seva presentació ja van sorgir les primeres crítiques que asseguraven que Apple presentava com a nou un mòbil vell, que no tenia cap novetat respecte l’iPhone 5. A més, tot i que, suposadament, és un dispositiu de baix cost, el seu preu no sembla ser-ho. A Estats Units, el model de 16 GB amb contracte costarà uns 99 dòlars (549$ sense contracte) i el model de 32 GB amb contracte costarà 199 dòlars (649$ sense contracte). Les fundes de colors intercanviables costaran 29 dòlars. En total, un preu força elevat i que la resta de companyies poden competir fàcilment.
Continue reading »

Comentaris tancats a Apple presenta els nous models d’iPhone 5
Mòbils

‘Couple’, una aplicació per les parelles sentimentals

Un espai on els dos membres de la parella comparteixen fotografies, missatges, dibuixos, gravacions de veu, cançons, etc.
By , on 16 de juliol de 2013

Movil

Avui dia hi ha tot tipus d’aplicacions pel mòbil, sent un mitjà molt útil per l’entreteniment i la comunicació dels usuaris. Per això, és lògic que aparegui una aplicació per les parelles, com una forma d’estar sempre en contacte amb la persona estimada. Es tracta de ‘Couple’, un projecte realitzat per quatre amics de la Universitat de Waterloo. La seva idea va tenir tant bona acceptació que va rebre inversió a Silicon Valley per fer-la realitat. Ja es pot descarregar en espanyol per tal que les parelles de llengua hispana puguin beneficiar-se també de les avantatges que ‘Couple’ ofereix.

L’aplicació, en un primer moment, pot recordar al WhatsApp, perquè consisteix en un xat en el qual els dos membres es comuniquen en tot moment. Però és exclusiu, de manera que és una aplicació on només es podran trobar els dos enamorats i podran intercanviar informació fàcilment en qualsevol moment. Tota la informació queda emmagatzemada dins el núvol i només hi poden accedir els dos membres de la parella. A l’igual que WhatsApp o Skype, es poden enviar a temps real missatges de veu, gravacions de vídeo, fotografies, fer trucades amb la càmera, etc. Està disponible tant per telèfons Android com Apple, així que el sistema operatiu no ha de ser cap impediment.

Continue reading »

Comentaris tancats a ‘Couple’, una aplicació per les parelles sentimentals
Mòbils

Mala setmana per Apple

By , on 18 de gener de 2013
Apple

La poma d'Apple

Mala situació a la borsa per a Apple. Des de setembre, el preu dels seus productes tecnològics han perdut un 26% i les seves accions ronden els 500 dòlars (374€), cosa que suposa una reducció important des dels 700 dòlars (524€) que costaven a l’estiu del 2012. Realment, pels consumidors, costa d’entendre aquesta situació, perquè veuen com l’imperi d’Apple s’estén ferotgement pel món (properament s’obrirà una nova botiga de la marca a la Puerta del Sol de Madrid).

Però la setmana passada, els diaris The Wall Street Journal i Nikkei van publicar una noticia en la qual informaven que les vendes del nou iPhone 5 són inferiors a les previstes. Segons sembla, el nou telèfon no està rebent els resultats que s’esperaven. Per argumentar-ho, s’ha descobert que Apple ha reduït d’una forma molt nombrosa la compra de pantalles de cristall líquid, que s’utilitza pel nou iPhone 5, als seus proveïdors Display i Sharp. Però no només amb aquest material, sinó amb altres components que formen l’smartphone. És a dir, el ritme de producció s’ha vist reduït pràcticament a la meitat, segurament perquè no hi ha tanta demanda.

Aquesta noticia ha afectat a les accions en borsa d’Apple, com també els rumors sobre els projectes de l’empresa en crear un iPhone low cost. Molts mitjans de comunicació van fer ressò d’aquesta notícia, que deia que Apple crearia un mòbil d’enttre 99 i 149 dòlars (entre 74 i 111€) per als mercats emergents com Xina o India. Finalment, el responsable de márketing de l’empresa, Phil Schiller, va haver d’admetre públicament que el rumor era fals i que no hi ha cap previsió de crear aquest tipus de tecnologia.

Continue reading »

Comments (0)
Mòbils

Apple presenta el nou iPhone 5

El nou smartphone és més lleuger i amb major capacitat per instal·lar-hi més aplicacions
By , on 17 de setembre de 2012

Aquesta setmana s’ha presentat el nou iPhone 5. Sembla ser que cada vegada que Apple mostra un nou producte, tant mitjans de comunicació com consumidors es tornen bojos. És increïble com l’empresa de Steve Jobs és capaç de captar tant d’interès i atenció a nivell mundial, inclús per presentar els seus nous models, però és cert que els seus productes són a la capdavantera en telecomunicacions. A més, l’acte de presentació en sí ja és una festa, inclús va comptar amb l’actuació del grup americà Foo Fighters. El nou mòbil sortirà a la venda el dia 21 de setembre només als Estats Units i a nivell espanyol no caldrà esperar gaire, fins al 28 d’aquest mes.

iPhone

L'iPhone 4

En sis anys, Apple ha presentat sis iPhone. En certa manera, és una gran proesa, però també, com va dir Phil Schiller, el cap de marketing de l’empresa, cada vegada és més complicat crear un nou software y hardware per aquests smartphones que sigui innovador pel públic i atractiu pels consumidors. Malgrat això, els resultats són molt satisfactoris perquè, per exemple, el 72% de la quota de mercat de tablets són d’Apple, amb el seu iPad. A més, és una empresa a la qual se li té molta estima i confiança, per millorar l’economia del país a nivell nacional i internacional.

Però ja centrant-nos en les característiques d’aquest dispositiu mòbil, cal dir que l’iPhone 5 és més lleuger que la resta. Mesura 7’6 mil•límetres i pesa 112 grams (un 20% menys que l’iPhone 4S). La seva pantalla és de 4 polzades (el seu predecessor era de 3’5) i té un 20% més de llum que en les edicions anteriors. La càmera és de 8 megapíxels i permet fer vídeos en alta definició. Però els seus canvis no només són en l’aparença, sinó també en el seu contingut. Segons s’ha explicat, serà més fàcil treballar amb el dit polze, per enviar missatges i escriure text. Hi haurà més memòria per descarregar més aplicacions (concretament, una filera més). Com que la pantalla és més gran, es poden veure pel•lícules amb major facilitat i amb millors condicions.

Continue reading »

Comments (0)
Cibersocietat

Pair, una xarxa social per a dos

Comparteix textos, imatges, vídeos i dibuixos amb només una persona
By , on 14 de abril de 2012

Moltes vegades ens agradaria compartir amb la nostra parella o amb amics molt propers algunes imatges, idees, pensaments o curiositats que trobem a la vida quotidiana o a la xarxa. La manca d’un control total sobre la privacitat a les xarxes socials actuals és un obstacle en aquestes circumstàncies i molt sovint fan que desistim, que enviem aquests continguts per e-mail o que ni tan sols els compartim.

L'aplicació Pair permet crear una xarxa social entre dues persones

Per tal de superar aquestes situacions, podem provar una nova xarxa social que té com a característica principal que està pensada per a dues persones. El seu nom és Pair (parella en anglès) i es comporta tanmateix com una xarxa privada on es poden compartir vídeos, imatges, textos i fins i tot petons virtuals. D’aquesta manera, estar connectats a la nostra mitja taronja o als amics més íntims no comporta cap risc.

Pair està disponible actualment per a l’iPhone i en breu veurà la llum la seva versió per Android. És molt curiós saber que aquesta aplicació va nèixer de la necessitat d’un grup de desenvolupador d’aplicacions que havíem de comunicar-se directament (perquè es trobaven a països diferents i havien d’estar en contacte directe). Per tal d’unificar els mitjans de comunicació que feien servir, van desenvolupar Pair, que els permetia compartir continguts. Van veure que l’aplicació podria ser interessant per altres persones i han acabat per llançar-la a l’AppStore (es troba disponible des del 23 de març i el primer cap de setmana havien acumulat més de 50.000 descàrregues).

Continue reading »

Comments (0)
Mòbils

Com introduir-se en el món dels smartphones

Recomanacions i explicacions per trobar el nostre primer mòbil intel·ligent
By , on 20 de desembre de 2011

Si encara tens un mòbil dels clàssics, amb els seus botons i la seva pantalla de dimensions  reduïdes, potser ha arribat el moment de fer un pas endavant i fer-te amb un aparell amb internet mòbil. Entrar de cop en el món dels Smartphones pot ser molt dur, sobre tot si no tens ningú a prop que et faci cinc cèntims de per on començar.

Samsung Galaxy S II, per começar forts

Els smartphones són com petits ordinadors de butxaca. Ja siguin iPhones, Android o Windows Phone, aquests mòbils es caracteritzen generalment per tenir una gran pantalla (tot i que n’hi ha que són de mida reduïda expressament per ocupar menys espai), una gran capacitat de processament, bones càmeres per fer fotos i vídeos (alguns fins i tot en HD) una important memòria interna i possibilitat d’ampliació mitjançant targetes i, sobretot, una pantalla multitàctil.

Per pròpia experiència, he vist com persones que tenien serioses dificultats per entendre com funcionava el seu mòbil tradicional, han estat capaces de fer anar un smartphone en un temps rècord. La clau es troba en el sistema de navegació, que es fa amb els dits, i en el seu funcionament molt intuïtiu. Aquests avantatges són suficients com per decidir-se a canviar de mòbil, però també són importants totes les possibilitats de comunicació que ens proporcionen. Per exemple, a part de tenir les típiques trucades i els missatges de text o els missatges multimèdia, disposar d’internet al mòbil suposa que podem compartir les fotografies o els vídeos que just acabem de fer a les xarxes socials.

Continue reading »

Comments (0)
Pàgina 1 de 3123

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio