Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘llei sinde’

Cibersocietat, Internet
PSOE, PP i CiU es posen d'acord per a què passi el tràmit al Senat

‘Llei Sinde': segon assalt

Més garanties judicials abans de tancar una web i la promesa de revisar el cànon, peatge a pagar
By , on 11 de febrer de 2011

Ángeles González-Sinde, una ministra "atrinxerada" al seu càrrec

Senyores i senyors, dames i cavallers, la traïció està servida: esquerra, dreta i centre s’han conxavat per aprovar una de les proposicions de llei més polèmiques dels darrers anys, tot deixant de banda les picabaralles en les que s’havien vist embolicats durant els darrers mesos per a, suposadament, defensar els interessos d’artistes o usuaris.

Judes es va vendre per unes monedes d’or, però no em queda gaire clar el preu que PP i CiU han cobrat per donar suport a una llei moribunda que probablement al final no satisfarà ni a uns ni a altres, ni a les associacions de defensa de la propietat intel·lectual i el copyright per insuficient, ni a les associacions que parlen en nom dels internautes per excessiva. De fet, ja ha provocat les primeres reaccions contràries.

I una d’aquestes, la que més comentaris ha generat, ha estat la dimissió d’Álex de la Iglésia com a President de l’Acadèmia de les Arts i el Cinema d’Espanya, per no trobar-se còmode amb la situació que s’ha generat. Particularment em sembla molt coherent amb la línia de pensament que ha esgrimit durant tota la negociació, en la qual ha buscat una postura conciliadora entre SGAE i afectes per una banda, i AUI i la resta per l’altra. A ell s’hi afegeix un altre nom destacat en l’actual panorama cinematogràfic espanyol: Santiago Segura.

Un aplaudiment per a ambdós, i un una xiulada per a la Ministra de ¿Cultura?, Ángeles González-Sinde, que a més ha tingut la barra de declarar que si De la Iglésia no se sent còmode on és, no hauria d’esperar a fer efectiva la seva dimissió després de la cerimònia d’entrega dels Premis Goya, si no que hauria de fer-la ja.

La ‘Llei Sinde’ havia mort ofegada pel seu propi pes; per equiparar l’Estat Espanyol amb una dictadura de república bananera en voler tancar llocs web directament per ordre del govern i sense intervenció judicial, per continuar mantenint una institució obcecada tan sols en fer calaix com és la SGAE, en no recapacitar pel cànon tot i el dictamen del Tribunal Europeu i tantes altres coses que se li poden trobar.

Tombada al Congrés, la Ministra no només no va admetre la derrota, si no que no va cedir el pas a algú que ho pogués fer millor que ella, es va aferrar a una poltrona que es veu ben clarament que li ve grossa i va començar a buscar amotllar la proposta de llei a unes circumstàncies en les que no encaixava.

La traïció final ha estat de les dues formacions polítiques, que han col·laborat en aquest desastre que s’encetava amb un projecte de llei que, al meu parer, ratllava la il·legalitat, i que finalment se li han posat pedaços enlloc de trencar-ho tot i començar de cap i de nou tenint en compte l’opinió dels principals actors. I tot, per un plat de llenties…

Foto: 20minutos.es amb llicència

Comments (0)
Cibersocietat, Internet
Malgrat les crítiques populars, el govern central continua impassible amb el seu projecte

“Con nocturnidad y alevosía”, la “llei Sinde”

La possibilitat de “suspendre” llocs web (un terme molt difus), un dels principals eixos de les crítiques
By , on 3 de maig de 2010

Ángeles González-Sinde, titular del Ministeri de Cultura

Una de les darreres actuacions del Consell de Ministres espanyol m’ha fet recordar aquesta vella expressió del codi penal referint-se a un agreujant. Resulta que els delictes, si els cometies a altes hores de la matinada i calculant-los bé, eren pitjors que si es cometien espontàniament durant les hores de sol. És curiós, no trobeu?

Suposo que no fou amb nocturnidad, però si amb certa alevosía quan el dia de Sant Josep el Consell de Ministres del govern espanyol va aprovar tramitar el projecte de Ley de Economía Sostenible (més coneguda com a “llei Sinde per la ministra titular, Ángeles González-Sinde) cap al Congrés per a la seva votació. I fou així perquè aquell divendres era festiu (per la constitució de Cadis del 1812, la Pepa), i això volia dir un cap de setmana llarg d’aquells en els que molta gent desapareix per tal de desconnectar-se durant uns dies de tot el que l’envolta. Es desarticulava, així, la possibilitat d’una ràpida mobilització ciutadana en contra d’aquesta aprovació.

El projecte de llei, però, ja en té molts, de detractors, per diversos motius, i no s’evitarà amb aquesta manera de fer que molts es mobilitzin i protestin, però si alguna cosa m’han ensenyat aquests darrers anys de la meva vida és que, quant més temps passa des d’alguna cosa que ha provocat polèmica en la societat civil, més deixa d’interessar a molta massa d’aquesta mateixa societat, amb la qual cosa l’impacte de les protestes es veu minimitzat.
Continue reading »

Comments (1)

Sections

© Copyright 2017, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio