Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘malaltia’

Cibersocietat

Més malalties produïdes per les noves tecnologies

L’abús dels dispositius mòbils provoca adició
By , on 18 de gener de 2014

Les noves tecnologies s’han convertit en eines imprescindibles per a molt de nosaltres, bé sigui per motius laborals o per relacionar-nos amb els altres. No obstant, un ús abusiu d’aquestes noves tecnologies poden propiciar el desenvolupament de malalties relacionades amb l’audició, la visió o de tipus muscular i articular. No obstant, també contribueixen a que altres afeccions que poden posar en risc la nostra salut.

Els problemes físics son les afeccions més comunes derivades de l’abús de les noves tecnologies, com poden ser les molèsties cervicals. Les ‘tablets’ i ordinadors portàtils tenen com a contrapartida que no està la pantalla a l’alçada dels ulls i, per tant, s’adopten postures incorrectes que poden genera problemes en les cervicals juntament amb tendiditis als dits, canells i espatlles. Per evitar-ho cal adoptar una correcta postura, aixecar-nos de tant en tant i caminar, juntament amb fer exercicis de rotació de les parts afectades.

Una de les malalties que es poden agreujar degut a l’abús de les noves tecnologies afecta als més petits i es tracta de l’obesitat infantil i juvenil. Tot i que jugar a videojocs evita l’ull mandrós, estimulen els reflexos, el raonament lògic, la capacitat de decidir també guarden la contrapartida de ser una activitat sedentària. Totes aquestes hores davant de la pantalla poden ajudar a que el menor desenvolupi obesitat infantil i, alhora, risc cardiovascular.

Relacionada amb aquesta patologia es troba l’addicció als videojocs, ja que un ús sense control pot generar en els nens i adolescents l’aïllament social. Alguns dels símptomes son la dificultat per poder dormir, aversió a passar temps fora o amb els amics o el síndrome d’abstinència (ansietat, irritabilitat, ira) si no pot estar davant d’una pantalla. Per evitar aquesta addicció i prevenir alhora l’obesitat, és necessari un control patern. Limitar les hores de joc davant una pantalla i fomentar la realització d’activitat física en companyia (un equip infantil, excursions a l’aire lliure, jugar amb amics…) evitaran aquestes problemàtiques. Continue reading »

Comments (0)
Cibersocietat, Mac, Noticies

Steve Jobs es retira temporalment de la direcció d’Apple

By , on 23 de gener de 2009
Steve Jobs, foto oficial d'Apple (encara és de fa uns anys i no ha estat actualitzada, evidentment)

Steve Jobs, foto oficial d'Apple (encara és de fa uns anys i no ha estat actualitzada, evidentment)

Aquesta setmana passada el CEO i cofundador de la companyia de la poma mossegada va anunciar que s’aparta temporalment de les seves funcions en la direcció de l’empresa per seguir una cura a la malaltia que pateix, més complicada del que en principi s’havia afirmat.

Ja el passat 5 de gener, Jobs es veia obligat a desmentir públicament els rumors que fins i tot l’havien prostrat en el llit de mort. Aquests rumors eren deguts a l’aspecte demacrat que havia presentat en les seves darreres aparicions públiques i que, realment, no era gens saludable. El colofó fou l’anunci del 16 de desembre de què Jobs no seria l’encarregat de donar la tradicional keynote de la MacWorld Expo de gener, juntament amb el CES de Las Vegas el primer gran acte de la indústria tecnològica de l’any.

La figura de Jobs és crucial per a Apple, no només per ser un dels fundadors de la companyia, sinó també per ser l’artífex de la seva època daurada després del parèntesi que va suposar la direcció de John Sculley i la crisi a la qual es va enfrontar l’empresa. D’aquesta manera, els analistes de mercat, inversors i altres elements fonamentals per al bon desenvolupament econòmic d’una empresa, entenen que el binomi Apple-Jobs és indistingible, malgrat que òbviament no és el mateix Jobs qui dissenya i fabrica personalment tots els seus productes, tot i que evidentment juga un paper important en el procés malgrat no ser l’únic en aquest rol.
Continue reading »

Comments (0)
Cibersocietat, Mac

Steve Jobs es veu obligat a desmentir públicament els rumors sobre el seu estat de salut

By , on 8 de gener de 2009
Steve Jobs, ja presentant l'aspecte demacrat que tants rumors ha generat, a la MacWorld Expo 2008

Steve Jobs, ja presentant l'aspecte demacrat que tants rumors ha generat, a la MacWorld Expo 2008

L’aspecte demacrat que se li ha vist al CEO d’Apple en les seves darreres aparicions públiques des de fa cosa d’un any fou el detonant de tota una sèrie de rumors sobre el seu estat de salut sense gaires més fonaments. El punt culminant d’aquesta rumorologia fou degut a l’anunci de la companyia de la poma mossegada que el seu cofundador no estaria present a la MacWorld Expo d’enguany, la darrera a la què anirà Apple a presentar els seus nous productes.

Els rumors han afectat financerament a Apple, en ser l’origen de la desconfiança dels inversors en el futur d’aquesta empresa. Cal pensar que durant l’etapa en què Jobs va sortir d’Apple, aquesta va passar els seus pitjors moments, amb una capacitat d’innovació minvada i la seva cotització a la borsa en caiguda lliure. La tornada de Jobs va significar la renaixença del Fènix amb nous i revolucionaris productes com l’iMac i l’iPod, que han alçat a Apple a una posició de líder indiscutible pel que fa a innovació tecnològica i l’han posicionat en una situació econòmica més que bona. Així les coses, de ben segur que més d’un posseïdor d’accions d’Apple identifica l’absència de Steve Jobs amb la tornada als “mals temps”.

Ha estat el mateix CEO d’Apple el que s’ha encarregat de dissipar els rumors, trencant d’aquesta manera amb el tradicional allunyament de la seva vida privada respecte a les qüestions públiques que rodegen la seva feina a Apple. En un comunicat clar i concís, Jobs es fa ressò dels rumors (no sense mancar-li el bon humor), afirmant que aquests han arribat fins i tot a certificar la seva defunció alguns cops, i afirma que el que pateix no és més que un desequilibri hormonal que provoca que el seu cos consumeixi un nombre més gran de proteïnes del que hauria de ser normal, deixant-lo amb l’aspecte demacrat que va originar els rumors.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio