Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘mòbil salut’

Mòbils

El mòbil fa reaccionar el cervell

Un estudi publicat recentment determina que les regions cerebrals més properes a l'antena són més actives, sense concloure riscos per la salut
By , on 25 de febrer de 2011

Si haguèssim de triar l’enginy tecnològic de finals del segle passat amb la implantació més profunda, ràpida i polèmica de la història crec que no hi hauria cap dubte que aquest seria el telèfon mòbil. Un aparell que de la nit al dia ha estat adoptat pels milers de milions d’habitants de la terra com a eina indispensable per a desenvolupar la seva rutina i sense la qual potser ja no sabriem viure. Des dels arcaics, pesats i rudimentaris models de finals dels noranta fins als mòbils tàctils i els smartphones de darrera generació han transcorregut uns pocs anys en els que la indústria ha patit uns canvis brutals en tots els sentits.

Els telèfons mòbils afecten a l'activitat cerebral, però no sabem encara si negativament

Però innovacions inqüestionables a banda, la polèmica sobre la conveniència o no del seu us habitual segueix persistint. Els detractors del mòbil, a banda d’argumentar l’adicció que pot causar en moltes persones o el fet que ens empenyi cap a un món de relacions socials més fredes i poc humanes, subratllen els seus possibles efectes perniciosos a la nostra salut. Els temors per fatídics problemes causats pel mòbil han planat durant tots aquests anys, fent-se recurrent el debat a voltes, però potser fins i tot s’han incrementat darrerament, més si tenim en compte que les connexions innalàmbriques a les que tenen accés els smartphones han crescut, amb les antenes Bluetooth o WiFi per l’accés a Internet. Acostumen a esmentar-se els possibles riscos de salut a causa de la radiació que utilitzen, situada en el rang de les microones.

I és que resulta curiós, si no preocupant, que un dels elements més presents a la nostra societat (com a mínim a la occidental) pugui representar una espècie de bomba de rellotgeria encoberta. Sigui com sigui, el cert és que s’han realitzat moltíssims estudis per intentar mesurar quins són aquests efectes i el seu abast, però els resultats segueixen sense ser prou concloents com per determinar si utilitzar un mòbil a llarg termini és bo o dolent. Fins al moment, cap ha pogut assegurar de forma sòlida cap relació directa entre la radiació dels mòbils i casos específics de càncer o tumors, o un augment en els mateixos.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio