Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘Mobile World Congress’

Mòbils

El Mobile World Congress 2016 de Barcelona: ‘Mobile is everything’

Les entrades costen entre 800 i 5.000 euros
By , on 19 de febrer de 2016

El Mobile World Congress torna un any més a Barcelona. Entre el 22 i el 25 de febrer de 2016, assistents de tot el món arribaran a la ciutat comtal per conèixer les propostes que la fira internacional de tecnologia portarà als seus expositors. L’edició de 2016 del MWC tindrà com a lema ‘Mobile is everything’ i la seva temàtica principal serà la importància de la tecnologia mòbil en l’actualitat.

La fira internacional sobre tecnologia mòbil comptarà amb més de 21.000 expositors, més de 160 delegacions governamentals, 34 pavellons i més de 4.000 persones de mitjans de comunicació acreditades que es donaran cita a Barcelona entre els propers 22 i 25 de febrer. El tema central de la present edició serà la importància de la tecnologia mòbil en l’actualitat, que ha arribat a formar una part indispensable del nostre dia a dia.

A més, l’edició d’aquest any apunta a un rècord d’assistència entre el públic especialitzat. Els organitzadors han explicat que esperen que s’apropin al MWC 2016 “prop de 100.000 visitants” pels 2.000 expositors que estaran en el recinte. Segons aquestes estimacions, les dades de l’any passat se superarien amb escreix. En 2015 la fira va albergar 93.000 visitants de 200 països, un 9,4% més que en 2014; amb xifres sempre en augment des de fa anys.

Aquest any el recinte Gran Via de Fira de Barcelona, principal escenari on es desenvoluparà el Mobile World Congress, comptarà amb la presència d’infinitat de ponents que mostraran els seus punts de vista sobre les noves tecnologies i la importància del concepte mòbil. Com a estrelles convidades torna a destacar Mark Zuckerberg, el fundador de la xarxa social Facebook, que visitarà el MWC per tercer any consecutiu.

Assistir a una de les principals fires de tecnologia del món té un preu i no precisament dirigit a curiosos, els 749 euros a 4.999 euros fan que la fira sigui destinada a professionals del sector. La entrada més barata, 749 euros, permet accés al ‘networking’, als seminaris, a l’exposició i als tours del MWC. Una altra opció és apostar per la Entrada plata’, de 2.199 euros, que a més permet accedir a conferències magistrals i a la cerimònia de premis del Mobile World Congress. Continue reading »

Comments (0)
Mòbils

Les 9 claus del ‘Mobile World Congress’ de 2015

Barcelona acull la fira de referència de mòbils
By , on 6 de març de 2015

La ciutat de Barcelona acull un any més el Mobile World Congress de 2015 (MWC 2015), l’esdeveniment més rellevant per la indústria dels mòbil i que any rere any concentra les principals presentacions i novetats en el camp de les noves tecnologies, dispositius mòbils, xarxes de comunicació i serveis sorgits a partir de les tecnologies mòbils. Les presentacions del MWC 2015 de Barcelona de les companyies participants comparteixen diversos elements en comú, que donaran a parlar de nou aspectes diferents durant els darrers mesos.

  • La nova xarxa 5G: Tot i que el desenvolupament de les xarxes de comunicació mòbil LTE (4G) no s’han establit de forma generalitzada, la velocitat actual de es xarxes 4G no dona abast per satisfer les necessitats de connexió a Internet dels usuaris i les tecnologies del futur. Les empreses participants en el MWC han apostat fort per introduir al dia a dia l'”Internet de les Coses (IOT)”, que podria representar més 50.000 dispositius connectats a Internet abans de 2020. Amb aquestes perspectives, es fa necessari disposar d’una conectivitat potent mitjançant la cinquena generació de xarxes. Per tot això, ja s’està planificant el desenvolupament d’una nova generació de xarxes de comunicació i, segons la UIT, les primeres proves podrien començar a realitzar-se en 2018. Els experiments que s’estan duent a terme sobre les experimentals xarxes 5G mostren velocitats d’1Gbps, l’equivalent a descarregar una pel•lícula en HD en una espera inferior als 30 segons
  • Els components ‘Beacons': Es tracta de balises, uns petits components de maquinari de baix cost que tenen una importància clau en les noves tecnologies. Aquestes petites peces es poden col·locar dins d’un local, tot facilitzant-ne la localització, el seguiment i la comunicació gràcies al bluetooth de dispositius mòbils. Aquests component obren la porta a la creació de promocions ‘in situ’, serveis d’informació o altres menes de comunicació personalitzada amb els clients. Els primers beacons ja s’han posat en marxa i la indústria tecnoloógica apostará ben fort per aquests components, pronosticant uns 60 milions de balises operatives en qualsevol tipus de comerç abans de 2020, obrint una nova forma de comunicació i marketing per a tot tipus d’establiments i negocis.
  • Les noves ‘Phablets': Aquest any el sector de la telefonia mòbil ha deixat de banda els smartphones i ha centrat els seus esforços en presentar les novetats en el camp de les “phablets”. Aquests dispositius són un híbrid entre smartphone i tableta, que poden desenvolupar funcions propies dels dos dispositus amb unes còmodes dimensions d’entre 5 i 8 polzades. El sector s’ha adonat que l’augment de la grandària de les pantalles en els smartphones resta atractiu als compradors, fent descendre les vendes dels terminals mñés grans; per això, el sector aposta per les ‘phablets’. Per primera vegada des de la seva aparició el mercat de tablets ha frenat les seves vendes fins a caure’n un 3% durant l’últim trimestre de l’any. En canvi, les previsions dels experts apunten a l’augment de linterés dels compradors per les ‘phablets’, pronosticant que triplicaran les vendes de ‘tablets’ abans de 2020.
  • Pagament per mòbil: Portem anys escoltant que serà el punt d’inici del pagament gràcies als telèfons intel•ligents, però avui dia encara no és possible realitzar una compra sense dur a sobre la targeta o els diners en metàlic. Les grans companyies financeres i les empreses del sector de les noves tecnologies no han aconseguit un mètode estàndard que aplicar de forma generalitzada. Aquest MWC torna a sorgir aquesta diverèngia amb la noticia que Apple ha format una aiança amb American Express, mentre que Samsung ho ha fet amb Visa; utilitzant en tots dos casos la tecnologia NFC (Near Field Communication). Tanmateix, Google es desmarca amb la seva tecnologia Google Plaso, una solució basada en tecnologia Bluetooth d’imminent llançament que servirà per fer compres amb dispositius móbils.
  • ‘Apps’ per xatejar: Les aplicacions de missatgeria instantània com han estat les principals estrelles en el camp dels serveis de comunicació per a dispositius mòbils. Les empreses responsables d’aplicacions de missatgeria insantània en totes les seves variants estan ampliant les seves funcions per desenvolupar nous serveis per als seus usuaris. Un dels exemples és Snapchat, empresa que ha anunciat el desenvolupament de contingut editorial original per als seus usuaris; camí que també seguirà Line amb el seu nou servei Line@ (plataforma de comunicació centrada en PYMES, professionals i clients) i un futur nou servei de pagament de qual no se’n coneix res més.
  • ‘Wearables': Seguint amb les tendències de les anterior edicions del MWC, els ‘wearables’ són una tendència més de la fira de noves tecnologies; que s’espera impulsar notablement a partir d’aquesta edició. En un parell d’anys des de la seva aparició, els rellotges o polseres intel·ligents han mantingut un creixement constant, impulsant els nous disposituus mòbil. Els wearables comencen a guanyar pes en un nou mercat cada cop més important, que pot canviar les formes de fer negoci en el camp del tractament dedades i que tenen interesants aplicacions en els sectors com la salut o la publicitat. Les previsions parlen de 33 milions d’unitats venudes abans de 2020, mentre que les xifres més positives apunten a que es podrien aconseguir els 148 milions de wearables disponibles en menys de cinc anys.
  • Cotxes connectats: A l’espera de l’arribada dels cotxes sense conductor, els cotxes també poden convertir-se en terminals mòbils seguint el camí que han obert els rellotges o pulseres intel·ligents. Un dels objectius d’aquest any és connectar els vehicles a Internet i integrar-hi serveis mitjançant l’ús d’aplicacions. Aquest nou mercat de cotxes intel·ligents compta amb l’impuls dels fabricants de vehicles, operadors i empreses tecnològiques però, una vegada més, els interesos empresarials de cada compayia poden acabar esdevenint un impediment per aconseguir una certa estandarització dels cotxes connectats i una arrancada forta d’aquests vehicles 2.0. Tot i les possibles problemes que poden trobar-se al sector, les previsions dels experts apunten que el negoci dels cotxes connectats a Internet podria suposar un mercat de 39.000 milions al 2018.
  • L’ombra d’Apple: Encara que per tradició sempre està absent d’aquest tipus d’esdeveniments, una vegada més la seva allargada ombra arribarà fins als pavellons del MWC 2015. El sector, sempre atent als moviments d’aquesta empresa, segur que està tenint molt en compte els últims resultats publicats i que corresponen al seu primer trimestre fiscal. Durant aquest període Apple ha registrat uns ingressos de 74.600 milions de dòlars, amb un 69% dels seus ingressos procedents de l’iPhone. En total va vendre 74,5 milions d’unitats del dispositiu, la qual cosa suposa un increment d’un 46% si es compara amb el mateix període de l’any anterior, i que equival a vendre 34.000 telèfons a l’hora.
  • Nous protagonistes: Internet ha suposar una revolució en l’àmbit empresarial, arribant a afectar a tot tipus de negocis i àrees comercials. Ara, moltes marques de fora del món tecnològic han vist una possibilitat de crèixer i augmentar el seu nombre de clients mitjançant l’incursió en les noves tecnologies. Ja sigui a través d’aliances o d’adquisicions, al MWC podem veure cares noves que han aconseguit èxit i rellevància darrerament. Un dels exemples es el de la marca de roba esportiva Under Armour, que ha anunciat la recent compra de MyFitnessPal per 475 milions de dòlars. Un altre cas és el de la companyua Endomondo, que ha entrat en el món de les noves tecnologies convertint-se en la major comunitat online del món. Aquesta darrera empresa comptaria amb el suport d’un d’una gran empresa del sector, ja que els experts assenyalen que HTC podria estar col·laborant-hi per llançar conjuntament un smartwatch.

Imatge: melenita2012

Comments (0)
Cibersocietat, Mòbils
La gran festa de les tecnologies mòbils de Barcelona acaba amb un èxit sense paliatius

Mobile World Congress 2011: tablets i més tablets

Els dispositius tipus iPad arriben a la seva maduresa en aquesta edició
By , on 8 de març de 2011

El dijous dia 17 acabava a Barcelona una nova edició del Mobile World Congress, la trobada que cada any a mitjans de febrer reuneix a la ciutat comtal el bo i millor de la industria de la telefonia mòbil per a exposar les seves novetats i buscar sinergies i nous negocis.

Com sempre, és interessant analitzar les principals tendències que s’hi mostren per tal d’encarar l’esdevenidor del sector. Enguany, dues coses han marcat poderosament el congrés: els tablets lleugers (Apple va presentar l’iPad fa menys d’un any i totes les grans marques l’han anat seguint) i l’evolució dels xips multinucli per a dispositius mòbils.

Pel que fa als primers, la majoria de grans fabricants han anat presentant les seves apostes en els mesos precedents, amb especial incidència en el CES de Las Vegas, la fira tecnològica més important del món. En el Mobile hem pogut veure alguns llançaments més, com el Galaxy Tab de 10 polzades, el germà gran de l’actual tablet de Samsung que ve per a solucionar una de les crítiques més agres que se li han fet a aquest darrer: el sistema operatiu. El Galaxy Tab de 7” munta una Froyo 2.2 escassament adaptada i que, per tant, proporciona una experiència d’usuari que deixa molt a desitjar als entusiastes del format tablet. El nou Galaxy Tab de 10” ja sortirà a carrer amb la versió 3.0 Honeycomb d’Android.
Continue reading »

Comments (0)
Cibersocietat, Mòbils, Noticies
Es rumoreja que Nokia presentarà un tablet amb MeeGo

Això podríem veure-ho al Mobile World Congress

Prediccions força realistes per a la fira que ve
By , on 13 de febrer de 2011

El cartell del Mobile World Congress d'aquest any. Gentilesa de l'organització

S’acosta la gran festa de les tecnologies mòbils (ja més que no pas exclusivament la telefonia mòbil) de Barcelona, l’aparador mundial on totes les grans companyies (tret d’Apple, un any més) presenten les seves novetats.

Com és habitual i lògic, això ha disparat la rumorologia entre les publicacions especialitzades en noves tecnologies, que busquen obtenir exclusives a la fira, i els blocaires aficionats en aquest camp, a qui agrada d’especular amb les possibilitats que esdeveniments com aquests atorguen. Revisem alguns probables i altres possibles que ens pot deixar darrere seu el Mobile World Congress un cop s’hagi celebrat.

Continue reading »

Comments (0)
Cibersocietat, Mòbils, Noticies
En pocs dies començarà el penúltim Mobile World Congress que té contractat la capital catalana

Barcelona buscarà convertir-se en la “capital mundial del mòbil”

Competirà amb París, Milà i Munic
By , on 12 de febrer de 2011

La imatge que, l'any passat, donava la benvinguda als visitants de la fira. Imatge: Guillem Alsina

Del 14 al 17 de febrer es celebrarà a Barcelona una nova edició del congrés mundial de telefonia mòbil, un aparador en el que les principals companyies que treballen en aquest sector ensenyaran les seves novetats, convertint la capital catalana en el centre d’atenció de la industria, la premsa especialitzada i els aficionats a les noves tecnologies.

Aquest any serà el penúltim del contracte que la ciutat comtal va signar amb la GSMA (GSM Association), i que -almenys en principi- tan satisfetes ha deixat a ambdues parts. Renovar-lo no serà fàcil, doncs la GSMA ha obert una mena de concurs al qual s’hi han presentat diverses ciutats: Barcelona, País, Milà i Munic. A priori, la capital francesa sembla que podria ser la que presentés més batalla a Barcelona, seguida de Milà.

Els motius són diversos; París és una gran capital, amb nombrosos atractius culturals i arquitectònics, amb una vida nocturna molt activa i una climatologia que, si bé no és tan bona com la del “cap i casal”, tampoc li queda gaire enrere. Comptarà, a més, amb tot el suport del govern francès, que a diferència del nostre país, quan hi ha en joc alguna cosa que afecta als seus interessos geopolítics o econòmics, o als dels seus ciutadans i empreses, s’implica a fons i mou tots els fils i recursos que pot, ja siguin nets i legals… o no tan clars.

En contraposició, és ben segur que la candidatura catalana comptarà amb un escàs suport del govern de Madrid, encara que públicament es manifesti el contrari. I és que la “villa y corte” també volia optar a acollir el congrés, però els atractius de la més cosmopolita Barcelona, mar inclòs (i és que ja sabem que “vaya, vaya, allí no hay playa”) van acabar seduint la GSMA. I el pes de la Generalitat a nivell internacional queda anys lluny del que té el govern gal.

Un factor de pes que si tenim a favor aquí és el bon regust que han deixat les edicions celebrades fins ara a Barcelona, tret potser de l’espinós tema dels preus dels hotels, que els dos primers anys es van veure exageradament inflats. La manca de visió dels hotelers podria suposar una taca en l’expedient de Barcelona que acabés decantant la balança en contra de la seva candidatura.

Perdre el Mobile World Congress no només significaria perdre la fira, doncs per a les edicions que vinguin a partir del 2013, l’organització de l’esdeveniment preveu que la ciutat que l’aculli celebri activitats al llarg de tot l’any, tant aquelles relacionades amb la industria mateixa com per fer-ne difusió entre els usuaris finals. Una activitat, doncs, que convertirà la ciutat en l’autèntica “capital mundial” de la mobilitat, i motiu afegit per témer la competència de París pel prestigi que això suposarà per a França.

Comments (0)
Cibersocietat, Mòbils
Les presències i les absències del congrés em fan treure'n certes conclusions

Algunes conclusions personals del Mobile World Congress

Android serà la plataforma a tenir en compte l'any vinent
By , on 22 de febrer de 2010
El rètol que donava la benvinguda als assistents a la Fira de Barcelona. Foto: Guillem Alsina

El rètol que donava la benvinguda als assistents a la Fira de Barcelona. Foto: Guillem Alsina

Del passat diumenge dia 14 fins al dijous 18 he tingut el plaer d’assistir al congrés mundial de tecnologies mòbils celebrat, com cada any -i ja és el quart- a la fira de Barcelona. És l’aparador perfecte per mostrar al món les tendències que, se suposa, regnaran durant els propers mesos en el camp de la telefonia mòbil i les tecnologies col·laterals com aquest any han estat els tablets i els netbooks. Però també cal saber interpretar les senyals que a hom li arriben, i aquesta és la meva interpretació.

Tot i que m’esperava una invasió de netbooks i tablets que començarien a substituir els telèfons mòbils com a reis de les comunicacions sense fils, els smartphones encara regnaran durant molt de temps, i ho hem vist perquè han estat realment les estrelles mediàtiques de la fira. Sobretot el Samsung Wave, el primer terminal que munta Bada, la plataforma basada en GNU/Linux de la companyia coreana. La vida d’aquesta serà llarga, doncs ha rebut el suport de la comunitat de programadors.

En canvi, la nova plataforma de Palm anomenada WebOS i presentada l’any passat en el CES de Las Vegas i en el Mobile World Congress, no sembla haver rebut el suport dels programadors; no recordo haver localitzat cap estand de cap empresa de programació que anunciés el desenvolupament d’aplicacions WebOS, però si algunes per a Bada i totes per a iPhone i Android.
Continue reading »

Comments (0)
Mòbils, Noticies
Netbooks basats en xips ARM, molts dispositius Android i la quarta generació de connectivitat

Què ens portarà aquest proper Mobile World Congress?

La fira mundial de la mobilitat torna un any més a Barcelona
By , on 15 de febrer de 2010
El rètol que dona la benvinguda als assistents a la Fira de Barcelona. Foto: Guillem Alsina

El rètol que dona la benvinguda als assistents a la Fira de Barcelona. Foto: Guillem Alsina

Com cada febrer per aquestes dates, comença una nova edició del Mobile World Congress, l’esdeveniment de referència en el món de les tecnologies mòbils en general i, més concretament, de la telefonia.

Fins ara s’ha parlat força als mitjans de la suposada absència de Nokia, rumors provocats perquè la finlandesa no comptarà amb estand dins del que és l’àrea d’exposició, però sí que tindrà una presència física fora de la fira en si, un espai a l’edifici de la ONCE, molt a prop del recinte firal de Montjuïc.

Apple continua sense posar peu al congrés, mentre que Google ho fa de manera molt testimonial amb el que s’anomena una “suite d’hospitalitat”, que no vol dir altra cosa que una habitació reservada en una zona especial i la que hi conviden a qui els sembla oportú i prou.

La fira esdevé l’aparador mundial de les tecnologies mòbils durant els seus quatre dies de durada, i s’hi poden veure les principals tendències que despuntaran al llarg de la resta de l’any. Enguany, una de les novetats més destacables la constituirà la quarta generació de telefonia mòbil i, més concretament, la tecnologia LTE que sembla es perfila com la candidata a portar-la a les principals operadores. L’espanyola Telefònica i la subministradora d’equipaments Nokia Siemens en faran una demostració els dies que duri la fira, al mateix recinte firal de Barcelona.
Continue reading »

Comments (0)
Mòbils, Noticies
La mesura no entrarà en vigor fins al 2012

La industria de la telefonia mòbil es posa d’acord per utilitzar un sol carregador universal

By , on 26 de febrer de 2009
La disparitat de carregadors, tot un problema per als usuaris

La disparitat de carregadors, tot un problema per als usuaris

Ja en tinc prou! i això no només ho he dit jo; de ben segur que més d’un de vosaltres que esteu llegint aquestes ratlles s’haurà exclamat en contra de la disparitat de carregadors dels diferents aparells electrònics que ens han empès a què cada cop que comprem un nou aparell, tinguem també un altre carregador per afegir a la nostra col·lecció.

Tot i que és realment impossible fer que tots els fabricants d’electrònica es posin d’acord per fer servir un únic carregador en els seus aparells, al menys la industria de la telefonia sembla que si s’ha posat d’acord per dur a terme aquesta proesa. Molts han intentat trobar una explicació a aquesta disparitat de tecnologies que jo addueixo a purs i simples interessos comercials.

Ha hagut de ser la GSM Association, l’organització que aplega la industria en aquest sector i que organitza el Mobile World Congress entre altres esdeveniments, la què ha liderat un grup de disset dels més importants actors entre fabricants i operadores, entre els quals es compten Nokia, Sony Ericsson, Samsung, Telefónica, Vodafone o Orange a la recerca d’aquest “Sant Greal” per a nosaltres, els soferts usuaris.

Continue reading »

Comments (2)
Cibersocietat, Internet, Mòbils

El futur és mòbil, mòbil és…

Un recent estudi apunta a un augment exponencial en la connectivitat mòbil a Internet
By , on 18 de febrer de 2009
El futur més prometedor d'Internet es troba en els mòbils

El futur més prometedor d'Internet es troba en els mòbils

No, aquest article no el patrocina cap operadora de telefonia mòbil en concret (malgrat que acceptem donacions lliures d’impostos ;-), tot i que sí parlarem de tecnologies mòbils i, més concretament del gran futur que li espera a l’Internet Mòbil.

Que es pot accedir a la Xarxa de xarxes des del nostre telèfon des de ja fa temps és quelcom que crec que es coneix, ja sigui des del més humil profà fins al més competent professional del món de la informàtica. El que potser es desconeix tant és el brillant futur que es presenta per davant de la connexió en mobilitat.

Un recent estudi dut a terme per Cisco Systems, una de les principals empreses que subministra la infraestructura que permet el funcionament d’Internet, revela que entre ara i el 2013 el consum global de tràfic de dades en mobilitat es multiplicarà per 66.

Continue reading »

Comments (0)
Cibersocietat, Mòbils, Professional
Tota la industria centrarà la seva atenció sobre la capital catalana durant quatre dies

Es prepara una nova edició del Congrés Mundial de Telefonia Mòbil a Barcelona

By , on 11 de febrer de 2009
El logo del Congrés Mundial de Telefonia Mòbil

El logo del Congrés Mundial de Telefonia Mòbil

El Mobile World Congress torna un any més a la capital catalana, en el que serà la quarta edició consecutiva a les nostres contrades.

Aquest congrés d’abast mundial complementa altres trobades presencials que es duen a terme a cada continent, i aplega gent que ve de tot el món. Per a les grans companyies és una cita obligada i inexcusable, i així hi hem pogut veure llançaments espectaculars i exclusives mundials al llarg de les tres edicions anteriors. I l’edició d’enguany no serà una excepció a despit de la crisi que amenaça amb arrossegar aquest sector industrial amb ella provocant la primera davallada en anys.

Nokia, Motorola, Samsung, LG, RIM (BlackBerry), Palm o Sony Ericsson són només alguns noms de fabricants que ocupen bona part de l’espai de la fira i organitzen els actes més importants. Amb ells, les operadores com la britànica Vodafone, l’espanyola Telefònica, la francesa Orange, l’alemanya T-Mobile o fins i tot la molt més llunyana NTT DoCoMo (Japó) també hi compten amb presència, així com una miríada de petites empreses que ofereixen serveis i productes relacionats.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio