Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘mort’

Cibersocietat, Internet, Noticies

Internet assoleix la majoria d’edat com a mitjà de comunicació

La Xarxa de xarxes fou el primer mitjà pel qual es va donar la noticia
By , on 29 de juny de 2009
Michael Jackson el 2005

Michael Jackson el 2005

El recent traspàs de l’artista Michael Jackson és el tret de sortida que dóna la graduació a la Xarxa de xarxes com el mitjà de comunicació preferit per l’audiència. De fet, qui primer donà la luctuosa informació no fou la CNN o Fox News, dues de les principals cadenes televisives d’informació 24×365 dels Estats Units, sinó el bloc TMZ, dedicat a la informació d’actualitat sobre les “celebrities” nord-americanes. La “premsa rosa” en definitiva, però la seva versió digital.

Però si per una via se’n van anar assabentant els internautes al llarg de les primeres hores, aquesta fou Twitter. Quan ni tan sols s’havia confirmat oficialment la defunció de “Jacko”, els “twitters” s’anaven passant la noticia els uns als altres. El funcionament d’aquest microbloc hi ajudà: cada cop que algú en publicava alguna referència, aquesta sortia també reflectida al perfil dels seus contactes. La sorpresa de la mateixa mort de l’artista va fer la resta, i ràpidament tots els internautes es van anar passant la noticia els uns als altres.

Facebook també hi ha tingut el seu paper, potser de menor impacte mediàtic que Twitter, però al cap i a la fi important. Ambdós serveis no han estat, a més, simples transmissors de la informació: han servit també per expressar el dol i el dolor que la desaparició d’aquest artista de fama mundial i talent reconegut (independentment de les polèmiques sobre la seva vida privada) han provocat, i per coordinar els diferents actes d’homenatge que hem pogut veure al llarg dels dies següents a la seva desaparició.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2017, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio