Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘MySQL’

Noticies, Professional, Software

Sorpresa! Oracle compra Sun Microsystems

El valor total de l'operació supera els 7.000 milions de Dòlars
By , on 26 de abril de 2009
Així anunciava Sun Microsystems la seva propera absorció

Així anunciava Sun Microsystems la seva propera absorció

Aquest passat dilluns dia 20 es va donar a conèixer una noticia bomba: Sun Microsystems, una de les empreses històriques en el món de la informàtica, havia estat adquirida per Oracle Corporation, un altre dels noms propis que s’escriuen amb majúscules en aquest negoci.

Al llarg de les darreres setmanes s’havia estat especulant amb la possibilitat que fos IBM la què adquirís Sun Microsystems. De fet, sembla ser que aquesta ja feia temps que s’havia posat a la venda i buscava un comprador entre els seus iguals, ja que tot i disposar d’un posicionament privilegiat, arrossegava deutes des de l’explosió de la bombolla de les punt com a principis de la dècada present.

Per a aquells qui no esteu gaire al corrent del què es cou en el món de la informàtica, i menys a nivell empresarial, us diré que aquest moviment és molt important. Per a què us feu una idea de la transcendència que pot tenir, penseu que Oracle és considerada com el segon fabricant de programari del món darrera de Microsoft, mentre que Sun té a la seva cartera de productes alguns dels més importants actualment en el sector informàtic, com el llenguatge de programació Java (que potser us sonarà més perquè gairebé tots els telèfons mòbils existents admeten aplicacions i jocs Java) o la suite ofimàtica StarOffice, precedent directe de l’OpenOffice. Pels que esteu més posats en el tema, us deixo amb unes quantes reflexions en forma d’anàlisi del què pot donar de sí aquesta operació.

Continue reading »

Comments (0)
Cibersocietat, Noticies

Sun Microsystems podria estar pensant en una reestructuració o, fins i tot, en la venta

By , on 11 de setembre de 2008

El logotip de la historica companyiaDes de fa molt de temps que sento una gran admiració per l’empresa de Santa Clara (Califòrnia, Estats Units), ja que els seus productes sempre m’han semblat útils, simples i molt eficaços. Malauradament no he pogut tocar gaire el seu maquinari (tot just una estació de treball al laboratori d’arquitectura de computadors quan era a l’universitat), però si el seu programari (StarOffice, Solaris i Java), i me’n declaro un gran entusiasta. I això provoca que el que explico en aquestes ratlles m’hagi entristit, ni que sigui lleugerament i encara que no s’hagi confirmat.

Sun no passa per un bon moment. Les seves accions han anat davallant amb pas ferm durant tot el que portem d’any, i això ha dut a rumors sobre una possible reestructuració o, fins i tot, que la multinacional sigui adquirida per una altra companyia. I ara us podeu preguntar: i això a mi què m’importa? Doncs a més dels possibles acomiadaments (que sempre és trist veure com algú, sigui d’on sigui, perd la feina), aquesta companyia treballa molt en el nostre país i té clients prou importants com la Generalitat de Catalunya o la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió.

Per a aquesta darrera, tinc entès que proporciona la tecnologia que permet a TV3 i Catalunya Ràdio tenir els seus arxius digitalitzats. Imagineu-vos el que ha de ser digitalitzar tot el contingut que es grava a la nostra televisió pública (i que consisteix no només en allò que s’ha emès) i posar-ho de manera que la seva indexació sigui el més ràpida i flexible possible per a posteriors cerques. La quantitat de maquinari (deuen posar un servidor nou i dels grans cada dia, pel cap baix) i la qualitat del programari per a gestionar-ho ha de ser senzillament impressionant. Evidentment, qualsevol operació important a la casa mare de Sun podria tenir repercussions als negocis que la companyia fa al nostre país.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio