Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘Netflix’

Seguretat

Netflix comença a bloquejar l’accés als usuaris de xarxes VPN i DNS

Els internautes no podran accedir a continguts d’altres països
By , on 4 de març de 2016

La distribuïdora de continguts audiovisuals Netflix ha començat a bloquejar els serveis de xarxes virtuals privades (VPN) a Espanya i en altres països europeus per evitar que els usuaris accedeixin a continguts de la plataforma no disponibles a la seva regió. D’aquest forma, Netflix vol impedir que usuaris europeus puguin visionar continguts restringits per als usuaris dels Estats Units.

Des de fa aproximadament una mica més d’un mes, Netflix ha començat a no permetre que certs clients utilitzin un servei de VPN o DNS dins de la seva plataforma per accedir, principalment, al contingut d’Estats Units, complint així alguna mesura que ja havia dit que posaria en marxa per prevenir la pirateria entre els usuaris europeus. Fins ara, no es tenia constància d’aquest bloqueig al nostre país.

Diversos usuaris del portal Reddit han exposat des de dissabte passat a través d’un fil a la pàgina web que s’estaven trobant amb problemes a l’hora d’accedir a certs continguts mitjançant sistemes VPN o DNS. Entre ells, el creador del fil afirma que, quan ha volgut reproduir contingut de Netflix des d’Espanya, li ha saltat un error (M7111-1331-5059) i un missatge que indica que ha de desactivar la xarxa VPN per poder veure el contingut que ha contractat.

Malgrat recollir diversos usuaris de Reddit que posen de manifest que aquesta mesura s’ha donat entre els internautes espanyols, val a dir que en altres països com Alemanya, Països Baixos o Finlàndia, el bloqueig de xarxes VPN i DNS no és alguna cosa cent per cent implementat i que depèn de diversos factors. Segons les informacions disponibles, sembla ser que entre els quals destaquen el contingut al que es vol accedir i el servei concret de VPN que s’està utilitzant.

Atès que Netflix ja va anunciar oficialment que prendria mesures contra els qui volen “enganyar” al sistema a la recerca d’un catàleg millor, tot sembla indicar que aquest bloqueig s’anirà fent cada vegada més ampli. Així doncs, els internautes no ubicats als Estats Units tindran cada cop més dificultats per burlar el sistema de Netflix i així accedir al catàleg audiovisual reservat per als usuaris nord-americans.

Imatge: theglobalpanorama

Comments (0)
Cibersocietat
Quan canviem de tecnologia, els usuaris que es mantenen fidels a l'antiga, comencen a patir problemes

El problema de l’evolució de les tecnologies

Netflix és l'últim exemple, amb usuaris que es resisteixen a deixar el model de lloguer de DVD's físics
By , on 21 de febrer de 2011

L'origen del negoci de Netflix es troba en el lloguer per correu de DVD's. Imatge al·legòrica cortesia de Netflix

La vida és evolució, canvi. I tot canvi és traumàtic. Partint d’aquestes premisses, és lògic pensar que l’evolució tecnològica deixa al seu darrere víctimes en forma d’usuaris descontents o nostàlgics amb el que hi havia abans. Encara ara, mentre escric aquestes ratlles, recordo el cas d’una persona que conec que no fa gaire blasmava contra els DVD’s assegurant que el vídeo Betamax donava més qualitat d’imatge, sobretot en els tons foscos. Mai m’he entretingut a mirar-m’ho, i la veritat és que no em vaig atrevir a desmentir-lo però tampoc a combregar-hi.

Un altre cas que s’ha donat, aquest ja amb cert ressò internacional gràcies a Internet, ha estat el de Netflix. Aquesta companyia va encetar la seva activitat cap a finals de la dècada dels 90 llogant DVD’s via correu. La facilitat que tenen els usuaris i el gran catàleg de pel·lícules a la seva disposició en van fonamentar l’èxit, i la inicialment petita companyia es va convertir en un gegant.

Aleshores va arribar el streaming, i Netflix va posar els seus ulls sobre un nou model de negoci semblant al què li havia donat l’èxit a Apple: llogar pel·lícules a través d’aquesta tecnologia. Amb el temps, i com era d’esperar, aquesta part del negoci li va començar a suposar a Netflix la majoria dels beneficis i, com és lògic, els usuaris també s’hi van abocar.

Com tota gran empresa que el que vol és fer calaix, a Netflix no es van estar de començar a posar pals a les rodes d’aquells qui encara es resisteixen a deixar d’usar el seu servei de lloguer de DVD’s i discos Blu-ray; la tecnologia ja és antiga per a ells (enfront de la més moderna de streaming) i no els surt a compte a nivell del preu de la gestió necessària per fer arribar els discos als seus clients i retornar-los. Així és com va augmentar el preu del servei de lloguer dels discos físics i es va avisar als usuaris que allò tard o d’hora s’acabaria.

Part de la infraestructura necessària per dur a terme l'enviament dels DVD's i Blu-ray disc. No és extrany que el streaming els surti més a compte... Imatge cortesia de Netflix

Però heus aquí que a Netflix li ha sortit el tret per la culata, i alguns d’aquests usuaris se li han revoltat amenaçant amb donar-se de baixa del servei si els hi posen les coses gaire difícils per continuar llogant pel·lícules en suports físics (ja siguin DVD’s o Blu-ray disc) o, encara més, si Netflix dona el pas de convertir-se en un servei exclusivament de streaming.

Sempre hi ha qui es resisteix a canviar de tecnologia. Un altre cas proper és el d’un client que va treballar durant molts anys amb un ordinador 8086, saltant-se els 286, 386,… fins arribar directament a un Pentium 4. Bé, si a ell li anava bé, perquè canviar?

Doncs hi ha molts motius, em podreu dir, però el principal és que la mateixa evolució deixa a aquells qui no s’hi adapten al marge, sense recanvis, recursos i assistència, despenjats de la resta. L’última paraula, però, sempre en boca del client. I, de vegades, és inevitable haver-se d’adaptar als signes dels nous temps, com amb la TDT.

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio