Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘Nexus One’

Mòbils, Software
A més del conegut servei de VoIP, aquest programa empra els seus propis servidors amb el seu propi protocol

Fring: Skype sense el client de Skype

També pot treballar amb serveis de xarxa social, missatgeria instantània i xat
By , on 4 de octubre de 2010

Ens truquen! la pantalla principal de Fring en un iPhone. Imatge gentilesa de Fring

Ara per ara, disposem de client oficial de Skype (el conegut sistema de vídeo i àudio conferència) per a un gran nombre de telèfons mòbils, però no per a tots; per exemple, el Nexus One no està inclòs en aquesta llista malgrat que disposem de client per a altres dispositius Android. Com podem cobrir aquesta mancança? Amb un client que ens permeti connectar-nos a la mateixa xarxa de Skype, i aquí és on entra en joc Fring.

Fring és un programa client de VoIP que, a més, és compatible amb altres sistemes de veu i de missatgeria instantània. Per exemple, podem esmentar a ICQ, Google Talk, MSN Messenger, i xarxes socials com Facebook o Twitter, a més de Skype. Òbviament, l’especial interès d’aquest darrer és que podem parlar per veu amb els nostres contactes sense gastar els diners corresponents a una trucada ordinària a través del telèfon si usem una connexió Wi-Fi.

Les possibilitats s’estenen fins a les videotrucades, és clar que per a això caldrà que tinguem càmera a la part frontal del mòbil. Si bé en trucades normals i ordinàries, no veig que ningú empri la videotrucada, amb una connexió Wi-Fi i sense haver de pagar l’extra que aquestes suposen respecte a les trucades ordinàries, si que és possible que més gent les comenci a usar.

En els serveis de missatgeria instantània, el xat per text a través d’Internet ens permet mantenir un contacte constant amb una o més persones pagant només la tarifa plana d’accés a la Xarxa, que avui en dia en el mòbil és força assequible (entre 10 i 15 euros mensuals depenent de l’operadora).

Un instant d'una conversa per xat en un telèfon Symbian. Imatge gentilesa de Fring

Les capacitats del client de Fring es poden ampliar mitjançant add-ons. Per exemple, tenim un add-on que ens facilita el localitzar hotspots (punts d’accés Wi-Fi) lliures. El que no sembla, almenys de moment, és que la possibilitat de construir aquestes ampliacions hagi estat oberta a una comunitat externa de desenvolupadors.

La instal·lació d’aquest programa difereix entre terminals, però en general és tan simple com apuntar el navegador del nostre smartphone a la seva pàgina web, i ell detectarà el model i sistema operatiu del que es tracta. També podem fer la descàrrega des del nostre ordinador per a després copiar-lo i instal·lar-lo manualment al nostre terminal. En qualsevol dels dos casos, el procés és trivial, però exigirà igualment l’obertura d’un compte per a poder utilitzar el programa i indicar-li quins dels serveis de comunicacions emprarem i quina és la nostra configuració per a aquests.

Comments (0)
Hardware, Mòbils
Ningú és perfecte

Alguns errors del Nexus One

Com saber si tenim el telèfon apagat sense tornar-lo a engegar en aquest cas? sembla que això és “missió impossible”...
By , on 25 de maig de 2010

El Nexus One. Imatge: Guillem Alsina

Sembla mentida, però fins i tot els productes més pensats i calculats per ser llançats a un mercat de masses poden sortir de la fàbrica amb errades de disseny, d’implementació o de rendiment, encara que els seus dissenys i especificacions hagin estat repassats una i altra vegada per diversos equips humans i, un cop fabricades les unitats, aquestes hagin passat pels controls de qualitat. Són tants i tan variats els exemples que us podria donar, que no sabria ni per on començar…

Un dels casos més flagrants que he contemplat darrerament en el món de la telefonia mòbil va ser el del Nokia N97, que va sortir al mercat amb un espai de memòria d’aplicacions molt reduït, el que provocava que els programes es tanquessin inesperadament i el rendiment del sistema caigués en picat. Sortosament, això fou corregit amb l’actualització del firmware a la versió 2.0 . Però aquest és tan sols un exemple del que no us en parlaré avui, ja que us vull explicar alguna mancança o mal disseny que he trobat en la joia de la corona dels Android actuals: el Nexus One, fabricat per HTC i venut sota segell de Google.

I la primera d’aquestes fallades de disseny es veu amb tan sols engegar el terminal… o més aviat quan volem comprovar si aquest ja estava engegat. No us ha passat mai allò de posar-vos el mòbil a la butxaca o treure-li’n i preguntar-vos “l’he engegat abans?” Jo sóc usuari de Nokia (tenia un N97 que he canviat fa poc per un N900), i en aquests terminals ho tinc molt fàcil per saber-ho: hi ha una pestanya de desbloqueig que, tan sols fent-la lliscar, em mostra la pantalla. Dit i fet, tan sols amb un moviment puc comprovar si, efectivament, tinc el mòbil engegat.
Continue reading »

Comments (0)
Mòbils
El telèfon d'Apple encara és referència al mercat, mentre que el de Google vol convertir-se en tot un “iPhone killer”

Nexus One o iPhone, quin és millor?

Tot i ser més modern, el Nexus One falla en certs aspectes davant del seu il·lustre adversari
By , on 17 de maig de 2010

El Nexus One. Fotografia: Guillem Alsina

Tot i que no ho admeti oficialment, és ben clar que el Nexus One de Google (que està a punt de ser llançat al nostre país de la mà de Vodafone) va néixer per a ser un “iPhone killer”, un terminal capaç de desbancar a Apple del capdamunt de la llista d’empreses més reeixides en aquest sector. Ho aconsegueix? La meva conclusió és que no.

Android és un bon sistema operatiu per a smartphones, i ho demostra sobradament en aquest telèfon. La interfície multitàctil (aconseguida mercès a l’actualització 2.1) demostra tot el seu potencial en el navegador web, que m’ha semblat força més ràpid que el Safari fins i tot en connexions GPRS. La navegació web és -i no podia ser d’altra manera- un dels punts més ben aconseguits del Nexus One.

Una altra cosa que m’ha agradat més d’aquest telèfon que del d’Apple és la bústia de correu electrònic, en la qual hi podrem definir tants comptes de tants altres proveïdors com vulguem i, a més de tenir una safata individualitzada per a cada una, disposarem també d’una safata d’entrada barrejada en la qual hi veurem els missatges de tots els comptes, distingits per un codi de color que es presentarà en una ratlla al capdavant del missatge. Aquesta facilitat es converteix en imprescindible un cop l’has fet servir en dos o tres terminals, i es troba a faltar quan canvies cap a una altra plataforma.
Continue reading »

Comments (0)
Mòbils
Encara no es comercialitza al nostre país

Nexus One, el Google Phone a la mà

La darrera actualització del seu sistema operatiu li afegeix capacitats multitàctils
By , on 6 de març de 2010

Asct fntal dl Nexus One. Foto: GoogleQuan Google va anunciar que llançava un smartphone propi, a molts no ens va sorprendre excessivament la decisió. Jo haig de confessar que em pensava que no ho acabarien fent per tal de no enemistar-se amb els fabricants de terminals que empren Android en les seves creacions, però vet aquí que la companyia del cercador sempre té aquesta capacitat de sorprendre’m.

Gràcies a la meva darrera escapada al Mobile World Congress, ara sóc el posseïdor d’una d’aquestes belleses: Google els regalava a les seves conferències. Si, heu llegit bé, la companyia del cercador lliurava als assistents un telèfon per estar-se mitja horeta presenciant una xerrada dirigida a programadors. La noticia va córrer com la pólvora per tot el congrés, i molts van ser els que es van acostar per fer cua, però pocs en vam ser els afortunats ;-)

Un cop tret de la caixa, val a dir que el terminal és elegant, i que segueix l’estètica de bons acabats que caracteritzen els darrers models d’HTC. Un punt crida l’atenció: el trackball a la part inferior que s’il·lumina, i que és un dispositiu que tret de les BlackBerry no havia vist des del primer ordinador portàtil que vaig tenir ara ja fa anys.

La pantalla és una AMOLED de gran qualitat. Destaca sobretot si la posem al màxim de brillantor, ja que podem veure perfectament com es ressalten els diferents colors. La capacitat tàctil es veu de seguida millorada, ja que en la primera connexió a la Xarxa em va proposar de descarregar i instal·lar una actualització que, per a sorpresa meva, va afegir al sistema la capacitat de reconeixement multitàctil. Ara, i per exemple al navegador web, puc ampliar o disminuir el tamany de la pàgina a voluntat amb dos dits.
Continue reading »

Comments (0)
Internet
La companyia del cercador pot estar pagant una expansió massa ràpida i ambiciosa

A Google comencen a fer-li el buit

L'abans considerat soci de negocis, és ara vist com un rival directe per moltes empreses
By , on 8 de febrer de 2010
Molts antics col·laboradors de Google li estan buscant recanvi. Fotomuntatge: Guillem Alsina

Molts antics col·laboradors de Google li estan buscant recanvi. Fotomuntatge: Guillem Alsina

Dos titulars m’han cridat l’atenció els darrers dies: el primer feia referència a com tots els socis de Google en el camp de la telefonia mòbil (que empren Android en els telèfons que fabriquen) que tenen interessos a la Xina, han girat l’esquena a la multinacional del cercador, indiferents a les trifulques d’aquesta amb el govern del gegantí país asiàtic, i el segon sobre el canvi de proveïdor de cerques que farà Ubuntu per a aquesta propera versió, des de Google a Yahoo!

I és que per a molts, la de Mountain View ja no és aquella afable empresa que va néixer a l’habitació de dos estudiants de Stanford, si no un monstre que devora tot allò que li surt al pas, i amb la que si ara t’hi entens, en el futur t’hi hauràs de barallar.

Tot això no ve arrel del Nexus One, el telèfon que segons molts té enfrontada a Google amb la resta dels fabricants que empren Android, malgrat que si pot tenir-hi alguna cosa a veure. No, és quelcom més profund.

I és que en pocs anys, Google ha crescut molt i entrat en molts territoris, el què l’ha dut a ser considerada com a competència per algunes empreses que li han estat aliades, així com a despertar els recels d’aquelles que hi tenen tractes avui i la consideren amiga.
Continue reading »

Comments (2)
Mòbils, Noticies
Per fi Google s'ha atrevit a llançar un telèfon mòbil amb marca pròpia

Nexus One, el Google Phone

Ara cal veure com reaccionaran aquells fabricants que li han donat suport amb Android
By , on 24 de gener de 2010
Així és el terminal de Google, el Nexus One

Així és el terminal de Google, el Nexus One

Quan semblava que el fantasma del Google Phone, el telèfon mòbil propi de la companyia del cercador, s’havia esfumat amb la presentació d’Android, el 2009 es va acabar amb el renaixement d’aquests rumors que han acabat cristal·litzant en el Nexus One, un terminal fabricat per la taiwanesa HTC però que es vendrà amb marca Google.

La jugada a la què han apostat els nois de Mountain View es arriscada; no debades s’afirmava (i encara es diu) que el moviment faria “emprenyar” als fabricants que fins ara havien apostat per Android en els seus telèfons. Companyies com Sony Ericsson, Motorola o Acer han anat caient una rere l’altra sota l’influx de la plataforma basada en GNU/Linux de la companyia del cercador, ja que els ha permès de substituir un Symbian ara en poder de Nokia. I és lògic que, per moltes garanties que la finlandesa pugui donar, hom no confii la governabilitat dels seus smartphones a un programari desenvolupat essencialment per una rival directa.

Molta tinta (electrònica sobretot) s’ha vessat sobre el tema. Jo crec, però, que si Google llança un telèfon no ho fa perquè si; aquí podria fer referència a les dites populars sobre no fer-se les necessitats allà on hi tenim el menjar, però simplement m’acontentaré amb comentar que una empresa d’aquest calibre no fa res d’aquesta envergadura sense fer estudis de mercat i parlar amb els seus actuals partners. De ben segur que Google deu haver donat alguna solució o satisfacció a totes aquestes empreses fabricants.

També hi ha una gran varietat de petits fabricants que empren Android per als seus desenvolupaments, però la quota de mercat d’aquests és insignificant si la comparem amb les grans companyies fabricants, la seva influència mínima i la seva inquietud davant d’aquests fets inexistent.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio