Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘nintendo wii u’

Noticies

Tots els secrets de la nova Nintendo WII U

La recent edició de la fira de videojocs E3 va servir per conèixer la propera (i sorprenent) generació de consoles de la firma japonesa
By , on 22 de juny de 2011

La passada setmana a la gran fira de videojocs de Los Ángeles, l’E3, Nintendo va anunciar finalment la seva propera generació de consoles, sota el nom clau de Nintendo Wii U. I tot i que es va parlar molt sobre això, no tothom té del tot clar encara què és aquesta nova consola. Un aparell de sobretaula connectat a una espècie de smartphone?… Dues consoles en una?… Més del mateix vestit de forma diferent?…

El nou comandament amb pantalla és el que més sorprén de la Wii U

En moltes comunitats hi ha dubtes sobre el nou dispositiu. Al principi molts vam pensar que era una extensió per a la ja existent Wii que ja tots tenim, i que es connectava via bluetooth i tenia pantalla. Fins i tot s’especulava que podria ser res més que una nova tablet, per a més de jugar poder gaudir de tot el potencial de la Internet mòbil i de passada Nintendo fer-li la competència a l’amic Steve Jobs i companyia. Però, tot i que no anavem desencaminats, ens equivocàvem.

Però, exactament, què és la Wii U? Doncs, sencillament és la nova consola de Nintendo, amb noves capacitats i que suportarà un control mai abans vist. La novetat d’aquesta consola sense dubte és el seu trencador control que reuneix les característiques d’una tableta bàsica, amb una connectivitat completa directament cap a la consola. La seva pantalla tàctil tindrà un format 16:9 (6,8 polzades, 10,8 polzades en total l’aparell), i servirà com a extensió dins l’experiència de joc o com a pantalla portàtil addicional. Encara no sabem quin tipus de pantalla serà, però inclourà un llapis stylus per interactuar-hi.

Els controls seran els tradicionals de la Wii; botons A / B / X / Y, botó de home, L / R, ZL / ZR i els botons circulars molt semblants als del nunchuck.

Altres característiques adicionals que presentarà seran: la càmera, micròfon, so estèreo, giroscopi, rumble (vibració dual), accés a Internet, entre d’altres. Tots ells serviran per enriquir el joc amb característiques mai abans vistes en altres consoles del seu rang, com la tan de moda realitat augmentada.

En el següent tràiler podem apreciar part del seu potencial i funcionament:

Però segons tot el que hem dit… Nintendo estava oblidant alguna cosa, veritat? És clar, la imatge en HD. Wii U suportarà Full HD a 1080p, 1080i, 720p, 480p i 480i. Pel que sembla també inclourà els cables necesaris per aquest tipus de reproducció i qualitats (també els clàssics de components, S-vídeo i composite). La consola comptarà a més amb un processador IBM de diversos nuclis que li garantiran una potència fora de sèrie i novedosa en la firma, a més de 4 ports USB 2.0. El que també sabem es que no suportarà BluRay i quedem pendents de com serà el maneig de la plataforma online de la companyia japonesa, Nintendo Network. Encara no hi ha una data establerta de llançament, només sabrem que serà al mercat el 2012.

Què fem llavors els usuaris antics amb la Nintendo Wii Clàssic?
Doncs pel que sembla tots els jocs desenvolupats per a la Wii-U seran retro compatibles amb la Wii actual. A més podrem connectar a la nova Wii-U més de 4 wii-motes tradicionals, nunchucks, Wii classic, i la balanç board aprofitant al 100% les funcionalitats de cadascuna. Tanmateix, hem de recordar que Nintendo Wii és probablement una de les consoles amb més accessoris inútils en la història dels videojocs.

Sobre el preu, a la conferència de l’E3 sí que no es va parlar res. No obstant això, s’estima que sortirà a la venda per menys del que costa un PS3 en aquests moments. A més, van ser anunciats els següents jocs per a la consola el 2012: Darksiders II, Batman Arkham City, Assassin ‘s Creieu, Dirt, Aliens Colonial Marines, Ghost Recon Online, Tekken, Ninja Gaiden 3, Metro Last Night, Dirt, Metro: Last Night, Tom Clancy’s Ghost Recon Onine, entre d’altres. I tot i que no es va mencionar a l’E3, és més que segur que Legend of Zelda arribarà per a aquesta nova plataforma.

La pantalla tàctil de 6,2 polzades garantirà tota classe de interaccions

Els responsables del gegant del videojoc nipó també van aprofitar l’oportunitat per demostrar el seu interès a unir la Wii U i la Nintendo 3DS amb jocs com Smash Bros i LEGO City Stories -una mena de GTA amb la llicència de LEGO- per a ambdues consoles. Com si tots aquests jocs no fossin suficients, per donar-li tancament a la presentació, John Riccitiello, CEO de Electronics Arts va pujar a l’escenari i va confirmar una associació entre la seva empresa i Nintendo que veurà l’arribada d’una bona quantitat de títols a aquesta nova consola. No va detallar exactament quins jocs arribaran, però van estudiar la possibilitat de Battlefield 3. Per la seva banda, Ubisoft ha confirmat dos títols exclusius: un FPS revolucionari per als jugadors veterans i una col.lecció d’esports per a tota la família.

Moltes sorpreses i expectatives estan posades en els següents passos de Nintendo, així que haurem de seguir l’actualitat de ben a prop si no volem perdre cap detall del futur de la Wii.

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio