Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘Nokia N900’

Linux, Mòbils
Les seves prestacions l'acosten més a un ordinador que a un telèfon

Nokia N900: la bèstia. Prova de camp

La versatilitat l'aporta, sobretot el sistema operatiu GNU/Linux que empra
By , on 10 de juny de 2010

L'aspecte extern del telèfon ha estat molt estudiat. Imatge cortesia de Nokia

Si un smartphone el podem definir com un telèfon mòbil al qual se li han afegit funcions d’ordinador, a aquesta creació de Nokia (que, per cert, fou presentat mundialment a Barcelona aquest passat desembre) només el podem definir com un ordinador que ha adoptat funcions de telèfon.

La bellesa estètica no només està a l'exterior; els detalls del sistema com els efectes 3D dels botons també han estat molt acurats. Imatge cortesia de Nokia

La potència del seu maquinari, amb un processador Cortex-A8 a 600 MHz. i 1 GB. de memòria RAM (malgrat que només una quarta part és física, i els altres tres quarts són virtuals) i el sistema operatiu Maemo (que no deixa de ser una distribució GNU/Linux) fan d’aquest un dels terminals més potents i versàtils dels que s’han fabricat fins a la data.

Frepa que, una de les primeres coses que et topes quan engegues l’N900 per primera vegada i estàs fent una repassada als programes que porta, és una línia de comandes. En qualsevol altre telèfon mòbil que empri un sistema operatiu basat en GNU/Linux (com, per exemple, Android), això no es troba o és molt més difícil d’aconseguir. Això ja denota que no ens trobem davant d’un terminal a l’ús, sinó que és una màquina molt més enfocada a la població geek o techie.
Continue reading »

Comments (0)
Mòbils

Nokia N900, a prop de l’ordinador portàtil

Gran memòria, connectivitat i aplicacions extres
By , on 29 de setembre de 2009
Pantalla  tàctil de 3,6 polsades i teclat

Pantalla tàctil de 3,6 polsades i teclat

L’evolució tecnològica fa que productes com els telèfons mòbils, l’ordinador i la PDA cada cop conflueixin més en un sol producte que conjuga les millors prestacions de cadascun. Aquest és el car del nou producte de Nokia, el Nokia N900, en principi catalogat dins la telefonia mòbil però en un sentit molt més complet.

Si bé el concepte de mòbil semblava que tendia a reduir cada cop més el seu tamany, els darrers productes han comportat un augment de la seva mida en molts casos, però per altra banda amb resultats molt ergonòmics. El Nokia N900, en concret, incorpora una pantalla tàctil de 3,6″ amb un teclat en el seu inferior, cosa que comporta una mida més gran però una gran comoditat per a l’usuari.

Un fet destacable per a començar és la seva capacitat d’emmagatzematge, doncs compta amb una memòria interna de 32 GB que ens permetran descarregar gran quantitat d’arxius, aplicacions, images, etc., i portar-les sempre a sobre. A això s’incorpora un processador de 600 MHZ i 1 GB de RAM.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio