Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘Nou N8’

Mòbils

Nokia registra pèrdues del 40% durant el segon semestre d’any

La guerra dels smartphones posa en perill la supremacia finlandesa
By , on 26 de juliol de 2010

El Nokia X6 ve equipat amb 16Gb de memòria interna

Nokia vivia feliç en el seu núvol de preponderància, avançant-se a totes les grans novetats tecnològiques i convertint-se en la marca de capçalera de milions d’usuaris. Sobretot a l’Estat Espanyol, històricament un dels seus millors mercats. Nedava en l’abundància sense gaire preocupacions fins el gegant de la poma, també conegut amb el nom d’Apple, va llançar un sofisticat smartphone pel qual tots vam començar a bavejar. Acabava de néixer el concepte d’smartphone.

I no és que els mòbils Nokia no és posessin les piles, més aviat al contrari. Però la competència està resultant especialment dura. El monopoli moral de la firma finlandesa és en perill perquè un nou concepte de telefonia l’ha convertida en una de tantes, i això és comença a notar en els resultats. Malgrat mantenir encara més d’un 30% de la quota de mercat de mòbils, les seves ventes durant aquest segon semestre d’any han baixat un 40% respecte el mateix període del 2009, segons podem llegir al diari El Mundo. I és que no només Apples és avui competència. També l’amic Google se suma a la causa.

La companyia ha reconegut els canvis en el mercat i es mostra disposada a contraatacar mitjançant nous models, com l’N8 amb la versió avançada del sistema operatiu de Nokia: Symbian 3. Un sistema que ja ha passat pels primers anàlisis d’usuaris experts i ha obtingut un aprovat justet, tal i com podem llegir a Xataka.com. El mòbil en si mateix manté l‘habitual excel·lència de Nokia en hardware, un dels factors que han ajudat a la firma a despuntar en el mercat durant anys. Així doncs, hi trobarem una càmara i un sistema de seguretat dels millors del mercat. Per altra banda, però, el Symbian es queda curtet respecte a la resta d’smartphones. Les millores més importants s’haurien de produir, segons apunten, pel que fa la navegació. Malgrat que el sistema suporta Flash (quelcom gairebé inèdit), per tota la resta és idèntic a allò que ja hem vist fins ara. Cal esperar, però, a que es presenti la versió definitiva.

No obstant això, i com dèiem abans, la companyia manté un volum de ventes envejable. I més donades les circumstàncies i la dificultat d’adaptació. Alguna cosa ha d’haver-hi al darrer, i potser hi trobem la fidelitat dels amants de Nokia. Així doncs, un usuari estàndard de Nokia que vulgui fer el salt als smartphones pot trobar més que suficient en allò que ofereixi, per exemple, el nou N8. No és pas cap expert i en tindrà prou amb allò més habitual sumat a unes característiques tècniques excepcionals. La cosa canvia en el cas dels mòbils Pymes- autònoms, més exigents a l’hora d’escollir el que per a ells és una eina de treball. Sigui com sigui, Nokia ofereix actualment dispositius molt interessants per a tot tipus d’usuaris. I avui en presentem uns quants, tots ells mòbils amb contracte a molt bon preu (o fins i tot cost zero) amb la companyia Orange.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio