Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘opera mobile’

Especials

Barcelona, una smartcity que inspira al món

Barcelona és un referent en els projectes tecnològics a nivell mundial
By , on 27 de febrer de 2014

Aquesta setmana s’ha celebrat a Barcelona el Mobile World Congress 2014, una nova edició del congrés de tecnologia mòbil més important del món que la capital catalana mantindrà, com a mínim, fins el 2018. Sense cap mena de dubte, Barcelona s’ha convertit en els darrers anys en un referent de la tecnologia i la innovació i ja és la primera smartcity d’Espanya, la cuarta d’Europa i la desena del món.

A més de ser un focus per a tot tipus d’empreses i projectes relacionats amb la tecnologia, la ciutat manté la seva essència amb ingredients elementals com la cultura, tradició, gastronomia, clima o història, entre d’altres. Tot fa que la Ciutat Comtal sigui cada dia més atractiva per als viatges de plaer i professionals, inspirant a tothom qui la visita. En altres àmbits creatius com els del disseny, la fotografia o l’art, Barcelona n’és també un referent i disposa de més de 100.000 professionals treballant a la ciutat.

Després de la celebració del Mobile World Congress, Barcelona continua en el camí de la innovació amb projectes que la converteixen cada cop en una ciutat més cosmopolita, amb més serveis i comoditats per a tothom qui hi viu o viatja, i és un punt cada cop més brillant a la geografia mundial.

Comments (0)
Cibersocietat, Mòbils
La gran festa de les tecnologies mòbils de Barcelona acaba amb un èxit sense paliatius

Mobile World Congress 2011: tablets i més tablets

Els dispositius tipus iPad arriben a la seva maduresa en aquesta edició
By , on 8 de març de 2011

El dijous dia 17 acabava a Barcelona una nova edició del Mobile World Congress, la trobada que cada any a mitjans de febrer reuneix a la ciutat comtal el bo i millor de la industria de la telefonia mòbil per a exposar les seves novetats i buscar sinergies i nous negocis.

Com sempre, és interessant analitzar les principals tendències que s’hi mostren per tal d’encarar l’esdevenidor del sector. Enguany, dues coses han marcat poderosament el congrés: els tablets lleugers (Apple va presentar l’iPad fa menys d’un any i totes les grans marques l’han anat seguint) i l’evolució dels xips multinucli per a dispositius mòbils.

Pel que fa als primers, la majoria de grans fabricants han anat presentant les seves apostes en els mesos precedents, amb especial incidència en el CES de Las Vegas, la fira tecnològica més important del món. En el Mobile hem pogut veure alguns llançaments més, com el Galaxy Tab de 10 polzades, el germà gran de l’actual tablet de Samsung que ve per a solucionar una de les crítiques més agres que se li han fet a aquest darrer: el sistema operatiu. El Galaxy Tab de 7” munta una Froyo 2.2 escassament adaptada i que, per tant, proporciona una experiència d’usuari que deixa molt a desitjar als entusiastes del format tablet. El nou Galaxy Tab de 10” ja sortirà a carrer amb la versió 3.0 Honeycomb d’Android.
Continue reading »

Comments (0)
Noticies
Google, Yahoo!, Opera i Microsoft han estat presents d'una o altra manera a la fira nord-americana

Aquestes són les propostes per a la televisió del futur

By , on 25 de gener de 2011

Un dels televisors connectats amb la solució de Google que Sony ha presentat al CES

Aviat deixarem de veure la televisió tal i com la veiem ara, i no m’estic referint al canvi a la TDT (apagada analògica) que ens va portar més decepcions que no pas innovació, si no a una manera realment més interactiva de veure la “caixa tonta”, que passarà a ser un xic més intel·ligent.

Mirem-nos, doncs, cadascuna de les alternatives que presenten els principals fabricants d’aquest tipus de solucions:

Google TV: és sens dubte la solució que més suport està rebent dels grans fabricants, i en el recent CES tots i cadascun d’ells li han dedicat algun o altre llançament. Especialment bo ha estat el recolzament ofert per Sony, que ha llançat tot un reguitzell de models basats en aquesta tecnologia. No debades és, juntament amb la companyia del cercador, la creadora d’aquesta plataforma.

L’opció de Google es basa en Android (com no podia ser d’altra manera), afegint funcionalitats d’ordinador al nostre televisor. Així, comptem amb un teclat que fa també la funció de ratolí, i que ens permet obrir un navegador web (Chrome) i apps per treballar amb el que sigui.

Per a aquells que vulguin estalviar-se comprar un televisor nou, Logitech comercialitza el Revue, una capseta que es connecta al nostre televisor i que porta tota la resta.
Continue reading »

Comments (0)
Mòbils
Els navegadors dels smartphones cada dia evolucionen més per a oferir la mateixa experiència que en un escriptori

Quin futur té la web mòbil?

Malgrat tot, hi ha institucions que aposten per una versió web purament mòbil
By , on 16 de març de 2010

La web d'Informàtica.cat en un telèfon mòbil no smartphone

Tot i que no se n’ha sentit a parlar gaire, hi ha una certa discussió entre aquelles persones que recolzen el fet que existeixi una versió de la Web optimitzada per a telèfons mòbils, i aquelles que opinen que el futur és que la mateixa web que veiem en un navegador de sobretaula es vegi també als smartphones.

La primera postura incideix sobretot en les particularitats dels smartphones, com ara la pantalla de petites dimensions, mentre que la segona aposta pels moderns navegadors per a dispositius mòbils, que com Opera Mobile o Opera Mini, ens permeten gaudir de les mateixes pàgines que tenim als nostres sobretaules i portàtils, empetitides i amb la possibilitat de fer-hi zoom per centrar-nos en una àrea concreta de la pàgina.

A informàtica.cat ens hem decantat per la primera opció, creant una versió mòbil optimitzada per a una càrrega ràpida i una fàcil visualització amb els navegadors d’aquests dispositius sense haver d’ampliar el text ni haver de moure constantment la pantalla per visualitzar diversos elements presents a la pàgina. D’aquesta manera, des de qualsevol telèfon mòbil (smartphone de gran pantalla o terminal normal i corrent que es pugui connectar a la xarxa i disposi d’un navegador), podreu seguir les nostres novetats sense haver d’esperar les lentes descàrregues de tots els gràfics de la versió d’escriptori ni haver de fer “virgueries” per veure correctament la pàgina en una petita pantalla.

El telèfon mòbil cada dia està guanyant més popularitat entre els internautes, un fet que demostren els fabricants en dotar als seus terminals de funcionalitats “socials” com ara widgets que permeten accedir als comptes que hom té en serveis de xarxa social entre els que destaquen Facebook i Twitter. Un bon exemple d’aquest paradigma és el Nokia N900, que sembla tot un ordinador portàtil miniaturitzat o un telèfon al qual li han insuflat esteroides, per les prestacions que té. Doncs bé, l’operadora que els ven recomana agafar-lo amb una tarifa plana de dades ja que, si no, no té sentit aquest terminal. Una mostra de cap a on va el futur.

L'aplicació mòbil de Madonna, llançada per Antevenio

Sembla, però, que d’això molts prestadors de servei i programadors d’aquí no se n’han adonat encara, malgrat que a fora ja és tot un fet consumat. I us ho dic de la impressió que m’ha quedat del Mobile World Congress d’aquest febrer. Potser una de les que se n’ha adonat amb temps i ha actuat en conseqüència és Antevenio, empresa dedicada al màrqueting digital que ha creat una divisió per explotar la publicitat i el màrqueting en dispositius mòbils com ara telèfons.

Entre d’altres campanyes, seva ha estat la del llançament de l’aplicació oficial per a iPhone de la cantant Madonna, tot un monstre -en el bon sentit de la paraula- de l’escena, que no ha dubtat en confiar a aquesta empresa l’apartat de màrqueting per al mercat espanyol. Aquesta aplicació inclou accés directe a la compra de les seves cançons, galeria d’imatges, videoclips, i accés als llibres que ha publicat. A la de Madonna s’hi afegeixen altres aplicacions d’intèrprets de talla internacional com són Alejandro Sanz, Macaco o David Bisbal.

En resum, i parafrasejant aquell famós anunci, podem afirmar que “la vida és mòbil, mòbil és”… i a partir d’ara hi podem afegir “també informàtica.cat” ;-)

Comments (0)
Linux, Mòbils
El nou dispositiu de Nokia és quelcom més que un telèfon

Primer contacte amb el Nokia N900

El fabricant finlandès presenta un dur contrincant per als terminals basats en Android
By , on 30 de desembre de 2009
A més de ser una autèntica "bèstia" per dins, el disseny extern ha estat molt ben aconseguit

A més de ser una autèntica "bèstia" per dins, el disseny extern ha estat molt ben aconseguit

Tot i que ja n’havíem parlat amb anterioritat en aquest bloc de la mà del nostre company Javier Villalvilla, recentment he tingut l’oportunitat de tocar i remenar un N900, en la presentació que se’n va fer fa unes setmanes al Citilab de Cornellà dins del marc del Maemo Barcelona Long Weekend.

No esmentaré les novetats tècniques que ja podeu veure en l’article abans esmentat d’en Javi Villalvilla, sinó que us faré cinc cèntims de les sensacions que he tingut en posar-me a remenar amb aquest aparell. Abans, però, advertir-vos que no ens trobem davant d’un altre smartphone, sinó que Nokia ha anat un pas més enllà amb aquest aparell, empetitint un ordinador portàtil fins que aquest ha cabut en el tamany d’un mòbil.

El sistema operatiu que el governa és un Linux, concretament la plataforma Maemo promoguda per Nokia però creada majoritàriament per una comunitat de desenvolupadors independent i que és lliure excepte en aquelles parts que depenen concretament dels dispositius del fabricant finlandès, que són tancades. Si això us genera dubtes sobre la seva obertura, només us haig de dir que a banda de l’N900, un altre fabricant diferent de Nokia ja ha emprat aquesta plataforma en un desenvolupament propi, l’Optima OP5-E.
Continue reading »

Comments (0)
Internet, Software
La companyia noruega disposa d'opcions per a ordinadors, telèfons mòbils i videoconsoles

Opera, una gama de navegadors web prou interessant

Força desconeguts, els seus productes gaudeixen d'una gran qualitat
By , on 6 de desembre de 2009

Internet Explorer, Firefox i des de fa un temps Google Chrome són els navegadors web que més sonen. Però hi ha una opció que des de fa anys existeix i molts cops no es té en compte malgrat oferir una bona seguretat i funcionalitats tecnològicament avançades. Es tracta d’Opera Software, una companyia noruega que disposa d’un ampli ventall de solucions per a gran nombre de dispositius. I, en aquest article, intentaré repassar-ne les principals.

Opera per a ordinadors d’escriptori

Recentment presentada, la darrera versió del navegador web Opera és la 10.10 . La novetat més destacable que presenta és la inclusió de Unite, una tecnologia que permet obrir d’una forma molt senzilla un servidor en el nostre ordinador. Les funcionalitats d’aquest servidor venen donades pels plug-ins que s’hi poden instal·lar i, per exemple, en tenim un que ens permet compartir les fotografies que tenim al nostre ordinador o pujar-hi documents des de qualsevol lloc on ens trobem.

Aquestes aplicacions s’han obert a terceres parts mitjançant una API, una interfície de programació que d’una manera simple facilita als programadors fer que les seves creacions interactuïn amb el programa d’Opera.

Una altra de les funcionalitats destacables d’Opera 10.10 és Turbo. Com el seu nom indica, accelera quelcom i, en aquest cas, es tracta de la velocitat de navegació. Això ho fa interposant un servidor entre el que ens lliura la pàgina i el nostre dispositiu, en el qual es comprimeix el contingut de la pàgina que volem carregar.

Tot i que pot semblar que aquest procés alenteix la descàrrega d’un lloc web, si es fa ben fet ens permet accelerar-ho i reduir l’ample de banda necessari per descarregar-ho ja que quan es comprimeix el contingut, s’entrega en un paquet més petit. Això està especialment pensat per als usuaris que treballen amb connexions 3G en mobilitat, ja que els permet treballar més ràpidament i gastar menys ample de banda, i ja sabem que en connexions que acostumen a venir limitades en la quantitat de megues que podem descarregar, això ja és prou important.

La interfície d’usuari d’Opera és diferent a la de tota la resta d’opcions i, per exemple, ells van ser els primers a introduir les diferents pestanyes per carregar en una sola finestra diverses pàgines web, un sistema que després han adoptat un darrer l’altre tots els navegadors web.

La varietat de plataformes que suporta és impressionant: la darrera versió està disponible per als habituals Windows, Linux i Mac OS X a més dels més cars de veure Solaris/OpenSolaris i FreeBSD. En versions anteriors podem trobar-lo per a plataformes tan curioses avui en dia com QNX, OS/2 o BeOS.

Opera Mobile

Juntament amb la versió Mini, estan destinades a telèfons mòbils, però aquesta ho està als smartphones (telèfons intel·ligents) mentre que l’altre ho està als terminals “normals”.

Aquest l’estic provant en el meu telèfon (un Nokia N97) i us puc dir que, per ara, és el millor navegador web en l’àmbit dels dispositius mòbils amb què m’he topat. Té una interfície molt ben distribuïda, permet totes les funcionalitats que el seu homòleg de sobretaula com els marcadors ràpids del speed dial (que surten en una icona quan carregues el programa i et permeten accedir amb una sola pulsació a les teves pàgines preferides), suport per a interfícies tàctils, zoom a la pàgina i cercador (Google) integrat.

Una petita meravella que, si compteu amb un telèfon mòbil amb sistema operatiu Symbian i interfície S60 (gairebé tots els Nokia de gamma alta) o Windows Mobile, us recomano que proveu.

Opera Mini

El més “petit” de la gamma (i amb el nom ja ho indica) és aquest navegador que funciona sobre la màquina virtual Java que avui en dia ja porten la gran majoria dels telèfons mòbils “normalets” per no dir tots. L’objectiu és proporcionar un navegador de qualitat a telèfons que no són tan potents.

La meva experiència és que és lent en arrancar i li costa una mica carregar pàgines, però és l’única opció bona que tenen els usuaris de telèfons que no són smartphones per veure les mateixes pàgines web que veuen en un sobretaula, però en el seu terminal.

Per agilitzar el procés i minimitzar la despesa ja que la majoria dels posseïdors d’aquests telèfons no tenen plans de dades donats d’alta, el què fa Opera Mini és emprar el sistema Turbo.

I a la teva Wii!

Si tens una Wii (i, probablement, també en altres dispositius) i navegues per Internet, el browser que fas servir és Opera. Aquesta companyia també proporciona solucions a mida per a altres fabricants de maquinari, i molts telèfons que disposen de navegador web incorporat en el seu programari estàndard fan servir una variació de les solucions del fabricant noruec.

En definitiva, una opció que us recomano en qualsevol de les seves encarnacions, i amb les funcionalitats de sincronització entre diferents dispositius és, senzillament, la solució de navegació per la web més completa que us podeu trobar avui en dia.

Comments (0)
Internet, Mòbils, Noticies

Segona beta d’Opera Mobile 9.5 amb interessants novetats

By , on 24 de octubre de 2008
Foto promocional del nou Opera Mobile 9.5

Ja us en vaig parlar fa una mica més de dos mesos d’aquest navegador web per a dispositius mòbils, coincidint amb la publicació de la primera beta, però aquesta segona revisió presenta interessants novetats.

Opera Mobile és un navegador web per a telèfons mòbils que segueix l’estela del Safari d’Apple que podem veure a l’iPhone i l’iPod Touch d’oferir a l’usuari les mateixes pàgines web que pot veure en un ordinador de sobretaula o portàtil, adaptades a la petita pantalla d’un telèfon i sobre les quals s’hi pot fer zoom per ampliar la part que vulguem.

Encara ara, la majoria dels dispositius mòbils tenen un navegador web que no pot carregar correctament les pàgines web que es veuen en un navegador convencional com l’Internet Explorer o el Firefox, pel què aquests programes detecten les pàgines preparades per a dispositius mòbils que els presenta el servidor web del lloc que consulten. Aquesta és la tendència que ha imperat durant els darrers anys, però la versió mòbil de Safari ha sacsejat aquest panorama.

Continue reading »

Comments (0)
Mòbils, Noticies, Software

Mozilla es llença a l’assalt dels dispositius mòbils amb Fennec

By , on 30 de juliol de 2008

El logo de FirefoxL’organització responsable de l’èxit de Firefox, el navegador lliure que hereta directament de Netscape, sembla que es vol llançar decididament a l’arena dels navegadors per a dispositius mòbils amb un nou projecte anomenat Fennec.

No és el primer cop que Mozilla toca el terreny dels dispositius més petits, ja que anteriorment ja hi havia incursionat amb Minimo, un navegador disponible per a plataformes Windows Mobile i Linux inicialment però la segona versió del qual només es va poder veure funcionant sobre el sistema operatiu de Microsoft per a aquests petits dispositius.

De moment, Firefox (el navegador per a equips de sobretaula de Mozilla) està rutllant prou bé: es considera que en Windows fa la competència a l’Internet Explorer de Microsoft tot i que el seu percentatge en el mercat és molt més baix que el retingut pel navegador de l’e blava, ja que el potencial del navegador lliure es considera altíssim. En alguns països s’estima que Firefox sí li fa una competència real al programa de Microsoft.

Continue reading »

Comments (0)
Mòbils, Noticies, Software

Opera publica la primera beta del seu navegador Mobile 9.5

By , on 26 de juliol de 2008

Aixi es veu una pagina renderitzada amb Opera Mobile 9.5La companyia noruega Opera Soft és l’actual líder del panorama dels navegadors web per a dispositius mòbils. Alguns dels seus productes estan disponibles per a gran nombre de terminals, a més d’altres gàdgets com la videoconsola Nintendo Wii. Opera Mobile és un dels seus màxims exponents, i amb aquesta versió 9.5 vol donar un salt qualitatiu força important.

La referència immediata per als navegadors mòbils d’ençà del seu llançament és el Safari d’Apple que acompanya a l’iPhone i l’iPod Touch. És el que més bones crítiques ha recollir per part de la premsa especialitzada i més enlluerna als ulls dels usuaris. Opera té una experiència més llarga en navegadors per al sector dels dispositius mòbils, però fins ara s’havia centrat més en els telèfons que no disposen d’un maquinari molt potent, a diferència de l’iPhone que és pràcticament un mini-ordinador.

De fet, Opera Mobile 9.5 empra bàsicament la mateixa tecnologia que fa servir Opera Mini, malgrat que aquest darrer està enfocat, com deia abans, a telèfons que no són smartphones, mentre que Opera Mobile està clarament enfocat a aquest segment dels telèfons intel·ligents.

Opera qualifica a Mobile 9.5 com “la reinvenció del navegador web en els telèfons mòbils“, i no li manca raó. A més d’un bon renderitzat de pàgines web a tota pantalla mercès al motor Presto 2.1 (desenvolupat per la mateixa Opera i que és el que equipa a les versions del mateix programari per a sistemes operatius d’escriptori), compta amb una sèrie de funcionalitats afegides que fan que es converteixi fins i tot en una opció de treball per a programadors.

Continue reading »

Comments (0)
Noticies, Software

Opera 9.5, un navegador web amb interessants novetats

By , on 26 de juny de 2008
L\'Opera 9.5 renderitzant aquesta mateixa plana web

Aquests darrers han estat uns dies dominats en l’actualitat informativa per la “bomba” que va suposar la presentació de l’iPhone 3G d’Apple i el Download Day del Firefox 3, però això no ha estat un obstacle per a què la companyia noruega Opera Soft hagi presentat la versió 9.5 del seu navegador web de manera discreta, però no per això aquest programa deixa de ser menys interessant.

De fet, Opera és precursora en l’ús de moltes de les funcionalitats que posteriorment han adoptat altres navegadors. És el cas de les múltiples pestanyes per a les diverses pàgines obertes en una mateixa sessió de navegació o el desar les pàgines obertes tornant a desplegar-les en la següent sessió. Navegadors com l’abans esmentat Firefox, el Safari d’Apple o el mateix Internet Explorer han acabat adoptant totes o algunes d’aquestes funcionalitats.

La versió 9.5 no suposa un salt pel que fa a noves funcionalitats, pel que podríem qualificar-la com de “revisió menor”, però tot i això, les novetats que porta en si fan d’aquesta una versió amb cert pes específic.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio