Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘patents’

Mòbils

HTC i Android perden una batalla de la guerra de patents

La companyia taiwanesa haurà de modificar els seus mòbils amb el sistema operatiu de Google
By , on 21 de desembre de 2011

Ja havíem comentat anteriorment l’embolic que suposa per les companyies que fan mòbils amb Android el tema de les patents. Samsung es troba en una lluita interminable davant Apple, amb batalles als jutjats que guanyen uns o els altres i que ambdós recorren per allargar aquesta agonia. Ara li ha tocat el torn a HTC, la companyia taiwanesa fabricant de mòbils que ha vist com els jutges han prohibit la venda dels seus terminals en resposta a una demanda interposada per la totpoderosa Apple.

HTC Wildfire amb Android

Es dona el cas que HTC, a part de fabricar els seus propis telèfons mòbils, és també l’empresa que fabrica el Nexus One, l’smartphone de Google. En conseqüència, podríem dir que aquest cop Apple ha guanyat un assalt a la no menys gran Google. De fet, les característiques que es veuen afectades per les dues patents sota sospita es troben el Nexus One i són accions tan simples com que es pot trucar a un número de telèfon inclòs en un SMS o en un correu electrònic només posant el dit a sobre. Veritablement, haver patentat això ens sembla d’un prodigi legal extraordinari perquè al cap i a la fi, són idees molt bàsiques ben bé podrien ser intrínseques al fet de fer servir els dits per manegar el mòbil.

La història d’HTC i Apple ve de llarg. Primer, la companyia del desaparegut Steve Jobs va demandar HTC per violar 20 patents relacionades amb l’iPhone. En resposta a aquesta amenaça, HTC va demandar Apple per violar cinc patents seves en la fabricació dels seus smartphones.

El cas és que HTC no podrà vendre els seus smartphones als Estats units a parir del 19 d’abril de 2012 si aquests segueixen incorporant aquestes funcionalitats recollides a la patent d’Apple. En resposta a aquesta decisió de la Comissió Internacional del Comerç dels Estats Units, HTC ha anunciat que retirà dels seus telèfons amb Android aquesta característica, acatant d’aquesta manera la sentència.

Continue reading »

Comments (0)
Mòbils

Samsung guanya una batalla a la guerra de patents

Apple pot recórrer la decisió del Tribunal d’Apel•lació d’Austràlia
By , on 3 de desembre de 2011

Hi ha una ferotge guerra de patents en marxa entre els dos gran fabricants de tablets del món. Sembla ser que Apple no vol que l’espai que té guanyat amb l’iPad sigui mossegat per la Galaxy Tab 10.1 de Samsung. El mateix Steve Jobs va deixar dit a la seva biografia que el que havia fet Samsung era un “robatori”. Consideren els d’Apple que la pantalla multitàctil de les tablets de Samsung és una còpia de les de l’iPad i per tant ja va uns quants mesos que van començar a denunciar-ho. Aquestes denúncies van esdevenir prohibicions de venda cautelars que han acabat per afectar la distribució de les Galaxy Tab.

És molt semblant la Galaxy Tab a l'iPad?

Per exemple, des de l’octubre de 2011 no es podien vendre aquestes tablets de Samsung a Australia. A finals del mes de novembre el Tribunal d’Apel·lació d’Austràlia va aixecar aquesta prohibició interposada per Apple per robatori de tecnologia i així (tot i que aquesta decisió es pot recórrer) Samsung podrà tornar a vendre. A Alemanya, Samsung va haver de comercialitzar una versió modificada de la Galaxy Tab per tal d’evitar les acusacions d’Apple (i ara sembla que també la olen denunciar).

Situacions semblants s’han donat en altres països (Estats Units, Corea del Sud, Japó) i també a la inversa: també a Alemanya i a Australia, a més d’altres dos països, és Samsung qui ha expressat la seva voluntat d’aturar la venda del nou iPhone 4S d’Apple per considerar que copia tecnologia seva.

És un fet curiós que tot i les demandes creuades entre les companyies, aquestes tenen molts vincles entre elles. Per exemple, Samsung és el proveïdor de gran part dels components interns de la tablet d’Apple. Aquest problema de patents ve donat perquè la Galaxy Tab de Samsung s’està posicionant com una alternativa atractiva a l’enlluernador iPad d’Apple. Totes dues tablets tenen prestacions semblants, tot i que els sistemes operatius són diferents.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2017, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio