Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘principi de neutralitat de la xarxa’

Cibersocietat, Internet

Obama aposta per la neutralitat de la xarxa

El principi de neutralitat ens fa a tots iguals en Internet
By , on 12 de novembre de 2011

La Casa Blanca va anunciar fa uns dies que el president Barack Obama exerciria el seu dret de veto si el Senat aprova una resolució que anul·laria una norma de la Comissió Federal de Comunicacions que protegeix la neutralitat en la xarxa. I bé, pot ser cas que siga la primera vegada que sent a parlar sobre aquest concepte, o potser ho ha sentit però no ho acaba de tenir clar, cosa que acostuma a passar quan es parla d’aquest tipus de tecnicismes sense explicar gaire en què consisteixen. Per neutralitat en la xarxa s’entén el fet que les operadores de telecomunicacions no poden discriminar el trànsit d’informació a Internet per tal de beneficiar uns serveis front a uns altres, i és el puntal bàsic perquè la xarxa continue éssent un mitjà de comunicació independent, on tots tenim veu per igual i les mateixes possibilitats a l’abast, ja siguem un ciutadà anònim o una gran empresa.

Neutralitat

Acabar amb la neutralitat seria converir Internet en el Monopoly.

Per fer més comprensible el concepte posarem un exemple pràctic:  imaginem que entre uns quants amics muntem un diari digital amb una inversió humil i volem fer-lo crèixer poc a poc amb els guanys que obtindrem de la publicitat. A dia d’avui, quan pengem el nostre mitjà a la xarxa, com que Internet funciona per uns protocols que garanteixen que tots els paquets en què circula la informació es transmeten d’emissor a receptor a la mateixa velocitat, el nostre petit diari serà tan accessible com qualsevol altra de les grans capçaleres, ja siguen El País, La Vanguardia o El Periódico de Catalunya, per posar alguns exemples.
Continue reading »

Comments (0)
Cibersocietat, Internet

El principi de neutralitat de la xarxa

By , on 19 de desembre de 2008
Aquesta formosa senyoreta ha trobat una forma molt idònia de demanar que es preservi el principi de neutralitat de la Xarxa

Aquesta formosa senyoreta ha trobat una forma molt idònia de demanar que es preservi el principi de neutralitat de la Xarxa

D’un temps ençà està sonant amb força un nou terme que resulta encara força desconegut per a la majoria del públic usuari de casa nostra, però que pren una importància fonamental quan es tracta de parlar d’una xarxa equànime que tracta a tothom de la mateixa manera. És el principi de neutralitat de la Xarxa.

Definit d’una forma ràpida, podem dir que el que postula aquest principi és que els proveïdors de serveis que proporcionen accés a Internet als usuaris finals no atorgaran més prioritat al tràfic generat per uns determinats serveis que per altres, sinó que tractaran els paquets generats per tots els serveis amb la mateixa consideració.

Dit així ràpidament, podem no veure les implicacions d’un control arbitrari del tràfic de dades a Internet, però hi són i tenen la seva importància.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio