Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘privacitat facebook’

Internet

Problemes amb els missatges privats de Facebook

Els missatges privats es poden veure a la cronologia, fent click a cada any i al botó "Amistats"
By , on 28 de setembre de 2012

Sembla ser que les coses a Facebook no van massa bé aquests dies. I és que, un cop va sortir a borsa, el passat maig, els seus resultats no han sigut els esperats ni desitjats. De fet, aquesta setmana ha sigut molt desastrosa en aquest aspecte, però, a sobre, ara ha aparegut una gran polèmica arran de la publicació dels missatges privats en els murs, de forma pública. Resulta que a Europa, en molts perfils es poden veure els missatges privats que va enviar la persona entre el 2007 i 2011. Així doncs, tots els missatges privats, sembla ser que no ho són tants i es poden veure amb gran facilitat només entrant al seu mur.

Facebook

El botó "Me gusta" de Facebook

Per solucionar aquest error i evitar que es destapin els vostres “draps bruts”, us recomanem que seguiu aquests consells: en primer lloc anar al vostre perfil o cronologia. A la dreta, hi ha una barra on hi apareixen tots els anys des de la creació del perfil. Només cal fer click en un dels anys i, a la barra dreta de la cronologia, hi apareix un apartat titulat “Amistats”, on hi ha tots els missatges agrupats. El problema és que allà hi ha tant els públics (comentaris que us han deixat al vostre mur durant tot aquest temps), com els privats. Cal mirar-ho bé per veure si heu sigut afectats per aquest error, perquè no li ha passat a tothom. El més recomanable és passar el ratolí per la paraula “Amistats” perquè aparegui un llapis i, allà, clickar a l’opció “amaga a la cronologia” i desapareixeran. Apliqueu aquests consells en els vostres perfils i recomaneu als vostres amics a fer-ho també, perquè en els seus murs, apareixen els vostres missatges, els que heu enviat vosaltres en privat.

L’associació espanyola FACUA-Consumidors en Acció, que vetlla per la defensa dels drets dels consumidors, ha demanat a l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) que obri una investigació per verificar si és cert que s’hagin publicat els missatges privats de Facebook. Per això, també ha recomanat que tot usuari que vegi la seva privacitat vulnerada en aquesta xarxa social, ho faci server a l’AEPD. A França, la Comissió Nacional d’Informàtica i de les Llibertats (homòloga francesa de l’AEPD), ha convocat els principals responsables de Facebook en el seu país, per veure quines són les dimensions del problema i quines solucions hi ha.

Continue reading »

Comments (0)
Cibersocietat, Internet, Seguretat
Certes dades de 100 milions d'usuaris de la popular xarxa social han quedat exposats a Internet

Tot sobre la suposada fuga de dades de Facebook

No és tan greu com sembla i, a més a més, és responsabilitat directa de la mateixa Facebook
By , on 4 de agost de 2010

Fa uns dies va aparèixer a The Pirate Bay un fitxer amb les dades d’uns 100 milions d’usuaris de Facebook. La informació, en format de text comprimida, ocupa uns 2,80 gigabytes i ha estat compilada per Ron Bowes, responsable del bloc sobre seguretat informàtica SkullSecurity.

Dit així, hom pot pensar ràpidament en una escletxa de seguretat que ha permès revelar les dades personals de 100 milions de persones, però res més lluny de la realitat; la recopilació es feu emprant una eina proporcionada per la mateixa Facebook, el Directori, que recull totes les URL’s dels perfils dels usuaris amb els noms i cognoms que aquests han donat a Facebook, i que és informació pública.

De fet, si coneixem algú que estigui present a Facebook i fiquem el seu nom en un cercador com Google o Bing (podeu fer la prova amb les vostres mateixes dades si compteu amb presència en aquesta mateixa xarxa social), entre els resultats obtindrem amb gran seguretat la URL del seu perfil i, si hi entrem, veurem el nom i cognoms de la persona. Aquesta és informació que Facebook deixa que indexin els cercadors.

Les preferències de seguretat de Facebook es troben prou amagades i s'hi ha de perdre prou temps gestionant-les. Imatge: Guillem Alsina

Al contrari que aquesta xarxa social, altres com Tuenti no permeten que els diversos cercadors indexin aquest tipus de dades per defecte, protegint més als seus usuaris.
Continue reading »

Comments (0)
Cibersocietat, Internet, Seguretat
A partir d'ara permetrà controlar des de quins dispositius es produeix un login

Milloren la seguretat de Facebook però sense abordar el problema de fons: la privacitat

Amb aquestes mesures poc podrà alleujar la pressió a la que poc a poc s'està veient sotmesa la xarxa social
By , on 28 de maig de 2010

La privacitat, sempre a debat

Sentint la pressió de les autoritats reguladores del mercat i, fins i tot, les judicials d’alguns països (Estats Units, Unió Europea), la xarxa social més popular dels nostres temps ha posat mesures per millorar la seguretat dels seus usuaris, un dels aspectes més criticats d’aquest servei en línia, però al meu parer tan sols han estat canvis cosmètics que no aborden el problema de fons realment important en aquest cas, i que més que la seguretat és la privacitat.

El primer d’aquests canvis és la introducció d’un sistema d’avisos de logins que controla des d’on accedim al nostre compte de Facebook i ens informa quan el nostre usuari ho faci des d’un dispositiu que no està a la llista dels habituals. Normalment, tots els usuaris ens connectem als serveis en línia des d’uns quants dispositius determinats: el nostre ordinador de casa, el portàtil, el de la feina, el telèfon mòbil,… poques vegades ens connectem des de casa d’un amic o des d’un cibercafè. Però, si rebem un avís mitjançant el nou sistema, que algú està accedint al nostre compte des d’un dispositiu que no és l’habitual (i més si no som nosaltres qui hi estem accedint), podem sospitar que estem sent víctimes d’un robatori de personalitat.

Per accedir a la configuració d’aquesta opció hem d’entrar al nostre compte de Facebook i llavors anar a les opcions de configuració del compte (menú de la part superior dreta, opció configuració del compte). Aquí haurem de desplegar l’opció Seguretat del compte, que ens preguntarà si volem rebre avisos cada vegada que algú es connecti al nostre compte des d’un nou dispositiu, sigui mòbil o de sobretaula. Aquesta notificació es podrà dur a terme mitjançant correu electrònic o missatge de text (SMS) al nostre mòbil.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio