Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘qanto costa’

Hardware

iPad Air, el més lleuger de tots

Un dispositiu lleuger (només pesa 453 grams) i amb una potència semblant a la d'un ordinador de taula.
By , on 18 de novembre de 2013

Apple ha afegit un nou iPad a la família de les tablets: l’iPad Air. Ja es pot comprar aquest nou dispositiu molt més lleuger que els seus antecessors. Amb una pantalla de 9’7 polzades, el marc lateral és menor, així doncs és més fi i menys pesant (només 453 grams). Per tots aquells que tenen en ment comprar-se una tablet d’Apple, els hi serà més complicat decidir-se entre aquesta nova o l’iPad Mini. La pantalla de retina és molt més nítida i d’una millor qualitat per poder llegir i veure imatges. Compta amb el processador A7 i un xip de 64 bits, que també du incorporat el nou iPhone 5S, i que fan que els ordinadors i els dispositius mòbils cada cop siguin més semblants en potència.

L’iPad Air és un molt bon dispositiu per tots aquells usuaris que vulguin gaudir de les avantatges d’una tablet. La seva bateria pot arribar a durar unes 10 hores, i si no està utilitzant-se no consumeix bateria. La càmera de darrere es manté igual, amb cinc megapíxels, però la frontal és de millor qualitat i permet realitzar videoconferències amb unes imatges molt més nítides. Ja els nous dispositius venen instal·lats amb l’iOS 7, que suposa un rentat d’imatge molt positiu per Apple.

El dispositiu més lleuger té algunes novetats molt interessants, com és ara que detecti amb quina mà s’està agafant. És molt còmode quan es llegeix un llibre, per tal que no passi de pàgines si es toca la pantalla sense voler. La idea és que sigui un aparell molt còmode i pràctic pels usuaris. Malgrat això, molts ja han criticat que no hi ha cap innovació destacada. I és que l’iPad Air és semblant a la resta d’iPad, però més lleugera. No hi ha res nou pel què fa els seus usos o aplicacions.
Continue reading »

Comentaris tancats a iPad Air, el més lleuger de tots
Professional

Alguns usuaris ja han provat les Google Glass

Asseguren que encara queda crear noves aplicacions i critiquen que l'ull dret es cansa
By , on 21 de maig de 2013

Google Glass

Google ha deixat provar a uns molt pocs afortunats la Google Glass a San Francisco. Les noves ulleres de Google són un dels aparells tecnològics més esperats, però l’empresa no vol generar molta expectació perquè és un producte que no està a l’abast de tothom, pel seu elevat preu, uns 1.500 dòlars. Poc a poc es van sabent més de les ulleres, com el seu aspecte i les aplicacions. Alguns usuaris que ja l’han provat, però, asseguren que encara hi ha molta feina per fer, a més que provoca un cansament a l’ull dret pel fet d’haver de mirar constantment amunt per veure els continguts.

Les ulleres es poden ajustar fàcilment a la cara de les persones, per tal que no caiguin. A la dreta hi ha la bateria, que té una durada aproximada d’entre 4 i 6 hores, però amb una entrada per poder-la recarregar fàcilment com si fos un USB. Per realitzar totes les accions, al cantó dret, amb els dits, es poden desplaçar els menús, tornar enrere, realitzar fotografies, etc. Hi ha una càmera a davant, just al costat de la pantalla de metacrilat on es veuen les imatges amb l’ull. També hi ha un altaveu per poder escoltar vídeos o àudios.

Google ha reconegut que a les seves ulleres encara els hi falten aplicacions. És un producte que es pot explotar molt sobretot pel què fa al món de la cultura i la geolocalització, però que està en procés. La realitat augmentada és molt atractiva, perquè permet oferir informació a temps real sobre els espais que s’estan visitant i les coses que es veuen. De moment, s’han presentat noves aplicacions de la CNN, la revista femenina Elle, Tumblr, Evernote, Facebook i inclús Twitter. Caldrà esperar encara més per conèixer noves aplicacions i usos de les ulleres.

Continue reading »

Comments (0)
Noticies

Ja arriba el Youtube de pagament

Caldrà pagar per poder accedir a alguns canals de Youtube
By , on 14 de maig de 2013

Youtube

Youtube és una pàgina web de reprodueix vídeos de gran èxit. Allà s’hi troben els vídeos més populars i virals, els videoclips dels artistes, tràilers de sèries i pel•lícules, etc. És una plataforma gratuïta, que es beneficia del gran nombre de visites per part dels usuaris i la publicitat. A més, permet crear comptes, pujar vídeos i rebre comentaris i subscriptors. Com era d’esperar amb l’èxit que té, ja s’ha introduït la possibilitat de pagament. En principi, es presenta com una prova, com un projecte al qual han estat treballant durant molt temps. Són uns canals concrets als quals cal pagar per poder accedir als seus continguts.

El pagament es realitza mensualment, tot i que s’ofereixen els primers 14 dies de forma gratuïta. El pagament és de 76 cèntims d’euro, tot i que pot variar en funció de cada canal i creador de contingut. Ara per ara, el més car és ‘pie in the Sky’, que costa 3’83€ al mes. Caldrà esperar a veure l’èxit que té aquesta possibilitat i, en funció d’això, com varien els preus i a quins màxims arriben. Pel què fa al preu, el 45% dels beneficis se’ls queda Google i la resta els propietaris del canal. Una xifra molt baixa perquè pel què fa a les aplicacions per mòbils i tablets, els creadors es solen quedar el 70% dels beneficis obtinguts.

En un primer moment, es creen 53 canals amb continguts originals i diferents per tal de poder despertar l’interès de pagar front l’enorme oferta gratuïta. Són canals d’esports, acció, motor i infantils, amb vídeos dels Muppets, per exemple, els famosos personatges de ‘Barri Sèsam’. De moment, el servei només està disponible en 10 països del món, entre els quals no hi ha Espanya, però arribarà en breus i segurament ho farà de la mà d’esdeveniments esportius com la Lliga de Futbol o el Moto GP, amb imatges d’alta qualitat i de gran popularitat.

Continue reading »

Comments (0)
Professional

L’enginyeria informàtica arriba a les aules

By , on 11 de desembre de 2012
Raspberry Pi

La Raspberry Pi

Ja s’està comercialitzant un miniordinador perquè a les escoles puguin aprendre a com programar. Sens dubte, es veu la informàtica com una de les professions més rentables i amb més de futur, però és bo potenciar-ho des de les escoles per començar a formar als nous professionals. Amb aquesta intenció s’ha creat Raspberry Pi, un ordinador molt petit, amb una grandària semblant a la d’una targeta de crèdit, que costa 26€ a Europa i 35 dòlars als Estats Units. En 8 mesos s’han comercialitzat 700.000 unitats al món sencer.

El producte és fruit de l’esforç d’un grup acadèmic de Cambridge, al Regne Unit. La seva intenció, quan van fundar a l’any 2009 l’associació sense ànim de lucre Raspberry Pi Foundation, era promoure l’enginyeria informàtica, una professió que cada vegada rep menys adeptes i els alumnes que es matriculen a aquesta carrera van descendint any rere any. De fet, des del 2003, a Espanya les matrícules en aquests estudis han caigut un 40%, una xifra molt elevada per raons demogràfiques i laborals, però que també es produeix a la resta d’Europa i als Estats Units.

Aquesta iniciativa ha tingut tant èxit que, inclús, ja han aparegut altres versions competidores com la Cubiebord, amb un processador més potent i amb major capacitat de memòria, o la Hackberry, entre d’altres. Sembla ser que hi ha empreses interessades en potenciar l’enginyeria informàtica i formar a nous professionals. Aquest invent es basa en la idea que, als anys 80, es podia experimentar més amb els ordinadors, però a partir dels 90, quan arriben els nous models i les consoles de videojocs, ja eren models tancats, que no es podien obrir i no es podia programar tant fàcilment. Per això, es vol recuperar aquesta possibilitat per tal de despertar la curiositat i l’interès de les noves generacions.

Continue reading »

Comments (0)
Software

Internet Explorer ja no és tan hegemònic

El navegador de Microsoft baixa del 50% de quota de mercat
By , on 4 de novembre de 2011

El fins ara popular navegador de Microsoft podria començar a deixar de ser-ho d’ara endavant. I és que ja ha baixat del 50% de quota de mercat, cosa que semblava fa uns anys poc menys que impensable. De fet, una de les coses que l’ha salvat durant tant de temps de no caure en el més absolut dels ostracismes és el fet de ser el navegador predeterminat subministrat amb Windows. Això feia que molta gent sense massa ganes de provar alternatives o bé sense gaires coneixements, no li hagués buscat substitut.

navegadors

Però la competència és ferotge d’uns anys ençà, al principi amb l’aparició de Mozilla Firefox, una versió de navegador lliure amb una trajectòria molt marcada i una comunitat d’usuaris i desenvolupadors força important, i més tard degut al llançament de Google Chrome, l’aposta del gegant del cercador per una eina senzilla i sobria però molt còmoda i eficient. Chrome va ser revolucionari ja des de l’inici, gràcies a conceptes innovadors com la integració de la barra de cerques i la del cercador en una de sola o la introducció de les pàgines més visitades en la portada de cada nova pestanya.
Continue reading »

Comments (0)
Mac

Els millors aliats per al teu iPad

Infinitat de marques han llençat al mercat accessoris de tot tipus per solucionar les mancances de l'aparell portàtil d'Apple o conferir-li funcionalitats extra
By , on 25 de abril de 2011

El rey de les tablets, o pare de totes elles, l’iPad, acaba de complir un any. Dotze mesos que han servit per catapultar una tecnologia que molts titllaven de dubtosament útil i que avui en dia triomfa arreu del món. Més de 15 milions d’unitats s’han venut ja de la primera versió de l’iPad, molt menys que d’smartphones o ordinadors del mateix fabricant, però sens dubte una xifra més que respectable i que ens dóna senyals de la importancia d’aquests dispositius portàtils d’última generació.

Accessoris de tot tipus per l'iPad, per donar-li encara més usos

L’accés a la Internet mòbil és sens dubte un dels punts forts d’aquesta finestra al món que suposen les tablets. Prova d’això són les més de 80.000 aplicacions que s’han creat expressament per l’iPad, la majoria de les quals se serveixen de la xarxa per explotar el seu potencial. Però el fenomen s’ha estès també al maquinari, a la indústria dels objectes que es fabriquen per complementar la tableta.

I és que, com molts mòbils tàctils de gran format, un dels grans punts febles de l’iPad és sovint l’ergonomia a l’hora de prendre’l, ja que l’aparell manca d’un suport estable.

Així doncs, els primers accessoris que van sortir al mercat han tractat de pal.liar les mancances de l’aparell, com la falta d’endolls o d’un teclat real, encara que principalment el primer és protegir un aparell que pot arribar a costar 800 euros. Apple no va deixar escapar aquesta part del negoci i des del primer dia va vendre fundes amb faristol (un dels errors de l’aparell és que no se sap on o com donar-li suport) per 39 euros, teclats (71 euros), connexions USB (29) o auriculars (29 euros).

Tanmateix, l’imperi Apple no ha acovardit a altres empreses a llançar la seva pròpia línia d’accessoris, que cobreixen necessitats més concretes. Tots els següents, fabricats per tercers, han nascut per i per a l’iPad.

– Teclat-tapa. Zaggmate va ser el precursor d’aquest pràctic accessori (99 dòlars, 68 euros), de teclat físic i caixa protectora (més que funda) per l’iPad. El seu inconvenient és que incrementa el pes de l’iPad en gairebé 200 grams, a canvi de protegir-lo de veritat (per una cara). El fabricant líder de ratolins Logitech ha començat a produir amb la seva marca el mateix accessori, una bona prova que l’invent de Zaggmate és més que útil.

– Llapis que acoloreix. Bamboo Stylus, de l’empresa Wacom, escriu i dibuixa manualment sobre la pantalla de l’iPad. La punta fina (sis mil.límetres) permet major control de la cal.ligrafia i dels detalls. La mina és intercanviable per adaptar-se millor al treball que es vulgui realitzar. El llapis (20 grams de pes) és compatible amb les tabletes multimèdia de la mateixa tecnologia. Es vendrà a Espanya a mitjans de maig per 29,90 euros.

– Adaptador de paret. Com dèiem abans, el principal inconvenient de l’iPad és que està pensat per donar-li suport únicament a la falda. Vogel System ha creat una sèrie d’adaptadors perquè la tablet pengi a la paret, es sostingui en una taula o en els capçals dels seients dels automòbils. Es ven al web per peces, encara que l’equip complet surt per 120 dòlars (uns 80 euros).

– Funda, connector i carregador. AViiQ aporta una funda, però amb connexions i carregadors incorporats amb capacitat per a recarregar les bateries de tres aparells simultàniament. La funda inclou una connexió USB i diferents butxaques per a cables. Pesa 141 grams i costa 100 dòlars (uns 60 euros), més econòmic que comprar els accessoris per separat.

– Netejavidres. Nu-Screen HD és un netejavidres per a mòbils i tablets. L’inconvenient de les pantalles tàctils és que queden impreses les empremtes amb gran facilitat i després són molt difícils d’eliminar. En el cas de les tabletes, en ser més gran, produeix un efecte visual força brut. En aplicar la crema es forma a la superfície una fina pel.lícula no greixosa que redueix el rastre de les empremtes, a part que les que queden es suprimeixen fàcilment. Costa 20 dòlars (13,5 euros) i es compra directament a la web de l’empresa.

– Un joystick. El major ús de les tabletes no és la lectura ni la visió de pel lícules. És el joc, tant amb títols gratuïts com de pagament. De fet, la tableta s’està revelant com una amenaça per a les tradicionals consoles. Encara que aquestes cada vegada tenen menys botons i cables, l’empresa Joystick-It va en direcció contrària i s’ha inventat un petit joystick-comandament bàsic en les velles consoles, i ara no tant-per enganxar a la pantalla de l’iPad. Costa 25 dòlars (17 euros), és una cosa pesada i serveix per a dirigir millor les accions del joc.

– Adaptador per al conductor. Un altre producte per distreure els conductors d’EUA que hagin sobreviscut a la mania de parlar pel mòbil i escriure missatges mentre condueixen (en molts estats no està prohibit). Aquest braç de fibra de carboni serveix per posar l’iPad al cotxe, al costat del conductor. Costa 102 euros en Joy Factory.

– Faristol de partitura. El iKlip by IK Multimèdia (27 euros) és el faristol per a músics amb iPad que la fan servir de partitura o de llibret de les cançons del repertori. També està pensat per adjuntar a la tablet els amplificadors i micròfons.

– Funda disfressa. Models de fundes n’hi ha moltes, però poques realitzades artesanalment com la Volume 3, la tercera d’un grup d’artesans de Minnesota anomenat Pad and Quill. La seva gràcia és l’aparença d’agenda de despatx de notaria. La sorpresa salta quan s’obre i es veu l’aparell, i també es paga: 61 euros.

– Pissarra per a nens. Griffin converteix l’iPad en una pissarra on dibuixar i pintar. Costa 26 euros i a canvi proporcionen una funda protectora per l’aparell, a prova de cops. Per a nens de més de tres anys.

– Comandament de televisió. CoRedEye, per 137 euros, converteix els mòbils o les tablets en un comandament a distància per tota la llar. És capaç de controlar des del sofà la televisió, la música o les persianes.

Foto: Yutaka Tsutano

Comments (0)
Cibersocietat, Internet, Professional
Han guanyat dos guardons en la recent Streaming Media Europe 2010 celebrada a Londres

Flumotion, l’empresa catalana que triomfa en el món del streaming

By , on 30 de novembre de 2010

Les oficines de Flumotion a Barcelona. Imatge: Guillem Alsina

Us sona el slogan “allà on va, triomfa”? doncs avui no parlarem ni de cervesa ni de sants, si no de streaming i de Flumotion, una empresa catalana que s’ha convertit en un referent a nivell internacional gràcies a una feina molt ben feta i a uns productes de moltíssima qualitat.

No hi ha cap mena de dubte (i a pocs sorprendré amb aquesta afirmació) que el del vídeo és el sector de més potencial i al qual li espera un major creixement a Internet, i ja no parlo només de YouTube, si no per tot el que es refereix a transmissions en directe d’actes i esdeveniments, i a les televisions privades que, avui en dia, et pots muntar en uns pocs minuts. Serveis com Livestream hi ajuden.

Flumotion no es limita a oferir les solucions tecnològiques que permeten la transmissió (broadcast) del vídeo i l’àudio, si no que ofereix solucions completes, una mena de consultoria integral especialitzada. La seva tecnologia permet, a més, emetre no només per a ordinadors, si no també fer-ho per a dispositius mòbils, un mercat a l’alça i amb unes possibilitats de futur de les quals ara per ara costa veure’n el límit. Flumotion s’encarrega de totes les etapes de la retransmissió des de la captura fins a l’entrega del contingut al dispositiu, posant a disposició fins i tot servidors propis.
Continue reading »

Comments (0)
Cibersocietat, Internet
Tot un fenomen a la seva època, continua tant viu com fa més d'una dècada

Xats per IRC: el Messenger de fa quinze anys

Aquesta és la porta a un altre servei que ens permetrà conèixer gent
By , on 19 de abril de 2010

Un exemple de xat

Molt abans de que nasquessin les primeres xarxes socials, ja existia un servei a Internet que aplegava milions d’usuaris d’arreu del món, i que va tenir un nivell de popularitat semblant entre els internautes: els xats per IRC. Encara avui sobreviuen, normalment maquillats sota una cobertura de pàgina web, menys coneguts però encara utilitzats i amb bona salut.

Un xat no és res més que un espai virtual en el qual s’hi apleguen internautes que, mitjançant un determinat programa al seu ordinador, poden parlar amb la resta dels qui s’hi han connectat. En els xats hi han àrees compartides en les quals el que una persona escriu ho pot llegir tothom (canals), i també es poden establir converses privades en un espai compartit acotat entre tan sols dos usuaris. Aquests darrers són el que s’anomenen privats.

Vindria a ser, per a fer-nos-en una idea, com un Messenger però que enlloc de veure-hi només els nostres contactes, podem xerrar amb totes les persones que hi estan connectades (i qualsevol pot xerrar amb nosaltres).
Continue reading »

Comments (1)
Entrevista

Entrevista amb Rafael Martín

Un blogger expert en noves tecnologies
By , on 5 de octubre de 2009
Busqueu les seves reflexions a Rafamartin.info

Busqueu les seves reflexions a Rafamartin.info

A Informatica.cat intentem apropar-vos alguns dels bloggers destacats en el camp informàtic a Catalunya. Aquest és el cas de Rafael Martín, gerent de l’empresa Inatica.com i creador del blog Rafamartin.info sobre noves tecnologies. La seva bitàcora va ser finalista dels Premis Blocs Catalunya el 2008 gràcies a un tractament directe, informal i professional. En aquesta entrevista ens apropa la seva visió sobre les TIC.

Com et sorgeix la idea de fer un blog sobre noves tecnologies?
Sempre m’ha agradat aprendre i ensenyar, i moltes vegades els meus clients es queixaven que ells no sabien tantes coses com jo, encara que moltes d’elles jo creia que les haurien de saber, per això vaig decidir escriure les meves experiències, consells, novetats del sector, d’una manera personal. S’intenten explicar les coses sense tecnicismes i intentant que la gent ho entengui, d’aquesta manera pots fer que la gent del carrer pugui estar assabentada de les noves tecnologies sense necessitat de ser cap expert.

Què creus que aporten les noves tecnologies a la societat d’avui?
Coneixement i noves possibilitats. Sóc partidari del programari lliure i moltes de les notícies que publico estan relacionades amb aquest sector, el que fa que tothom, avui en dia, pugui instal.lar-se un paquet ofimàtic com pot ser l’openoffice.org, en català, lliure i gratuït, sense haver de recórrer a la pirateria. De fet, tota la documentació que genero a l’empresa està feta amb openoffice.org. Ja m’he oblidat completament del MS Office. Això és només un dels molts exemples que es poden trobar als posts del bloc.
Continue reading »

Comments (0)
Hardware

Carrega els teus gadgets amb energia solar amb FreeLoader

By , on 24 de abril de 2007

st freeloader
Navegant per Engadget ens em topat amb aquest interessant producte. Es tracta del FreeLoader, un dispositiu que serveix per carregar bateries gràcies a que rep energia solar mitjançant les seves cèl·lules solars. La energia que recullen les cèl·lules es traspassa mitjançant USB al teu gadget, el qual ha de ser de tipus hand held (rotllo PDA o mòbil). Segons sembla, de moment no hi ha potència per carregar un portàtil, per exemple.

Aquest estri costa uns 60$, de manera que no es una mala opció econòmicament parlant, encara que en la meva opinió no es més que un altre aparatet molestant a la butxaca. Tot i així, la idea no està gens malament, i esperem que es poleixi aquest per tal de que pugui sorgir un nou tipus de bateries de molta més duració que les actuals (ja seria massa si calgués que es recarreguessin :P).

Podeu veure la noticia original ampliada a Engadget.

Comments (1)

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio