Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘Rússia’

Noticies, Seguretat

Les guerres del futur es lliuraran en bona part a Internet

By , on 16 de agost de 2008

L\'entranyable numero 5 de la pelicula Curtcircuit era en origen un robot soldat. Potser un avançament del que sera el nostre futur...El meu interès pel que s’esdevé al món m’ha dut aquests dies a seure davant del televisor. I no, no han estat els jocs olímpics de Pequín els que han atret la meva atenció, sinó quelcom més transcendental al meu entendre: la guerra que s’està lliurant al Caucas entre Rússia i l’ex-república soviètica de Geòrgia.

Consideracions político-socials o històriques a banda, el meu seguiment m’ha dut a assabentar-me de certs fets i a extreure’n una conclusió: la propaganda, la imatge dels contendents i Internet cobren cada cop més importància, i la Xarxa de xarxes anirà esdevenint cada cop més important en aquests conflictes petits i mitjans (si és que es pot considerar petit qualsevol conflicte en el que hi mor gent).

Des de fa uns dies he llegit diverses noticies relatives a assalts cibernètics contra llocs web georgians, incloent la mateixa pàgina del president del país, que ha hagut de ser traspassada a un servidor estadounidenc. De fet, i segons algunes fonts properes als georgians, els ciberatacs per part de Rússia haguessin pogut començar fins i tot uns dies abans que es declarés el conflicte armat.

Continue reading »

Comments (0)
Noticies

La Unió Europea vol saber qui són els blocaires que publiquen la informació a Internet

By , on 13 de juny de 2008

Les institucions europees decidiran passat l\'estiuEl tema de la llibertat d’expressió i la censura a Internet és potser un dels més “trillats” de la Xarxa de xarxes. I és que des del principi, més que una simple unió d’ordinadors, Internet ha estat una mena de paradís de la llibertat d’expressió en el que cadascú hi ha pogut dir la seva. És clar que han existit i existeixen règims autoritaris que han volgut censurar tant l’accés a la informació publicada per altres com restringir les possibilitats de publicació, però la xarxa sempre s’acaba escapant d’una manera o altra al control d’aquests governs totalitaris.

Mostres del control sobre la xarxa són sistemes polítics com l’imperant a molts països àrabs, a la Xina pretesament comunista, o si ens n’anem a buscar una democràcia com l’estadounidenca* on els diferents cossos de seguretat de l’estat malden per posar portes al camp controlant no ja només el tràfic local de la Xarxa, si no el que corre per tot el món.

Així les coses, era només qüestió de temps que al vell continent alguna institució es decidís a provar de fer el que tard o d’hora tots els governs semblen voler fer i controlar la llibertat del mitjà online.

En el cas concret que ens ocupa, ha estat l’eurodiputada Marianne Mikko, d’Estònia, la que ha presentat la proposta que consisteix en un cens voluntari de blocaires, que haurien de posar en el seu corresponent bloc les seves dades personals.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2017, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio