Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘seguretat facebook’

Cibersocietat, Internet, Seguretat
A partir d'ara permetrà controlar des de quins dispositius es produeix un login

Milloren la seguretat de Facebook però sense abordar el problema de fons: la privacitat

Amb aquestes mesures poc podrà alleujar la pressió a la que poc a poc s'està veient sotmesa la xarxa social
By , on 28 de maig de 2010

La privacitat, sempre a debat

Sentint la pressió de les autoritats reguladores del mercat i, fins i tot, les judicials d’alguns països (Estats Units, Unió Europea), la xarxa social més popular dels nostres temps ha posat mesures per millorar la seguretat dels seus usuaris, un dels aspectes més criticats d’aquest servei en línia, però al meu parer tan sols han estat canvis cosmètics que no aborden el problema de fons realment important en aquest cas, i que més que la seguretat és la privacitat.

El primer d’aquests canvis és la introducció d’un sistema d’avisos de logins que controla des d’on accedim al nostre compte de Facebook i ens informa quan el nostre usuari ho faci des d’un dispositiu que no està a la llista dels habituals. Normalment, tots els usuaris ens connectem als serveis en línia des d’uns quants dispositius determinats: el nostre ordinador de casa, el portàtil, el de la feina, el telèfon mòbil,… poques vegades ens connectem des de casa d’un amic o des d’un cibercafè. Però, si rebem un avís mitjançant el nou sistema, que algú està accedint al nostre compte des d’un dispositiu que no és l’habitual (i més si no som nosaltres qui hi estem accedint), podem sospitar que estem sent víctimes d’un robatori de personalitat.

Per accedir a la configuració d’aquesta opció hem d’entrar al nostre compte de Facebook i llavors anar a les opcions de configuració del compte (menú de la part superior dreta, opció configuració del compte). Aquí haurem de desplegar l’opció Seguretat del compte, que ens preguntarà si volem rebre avisos cada vegada que algú es connecti al nostre compte des d’un nou dispositiu, sigui mòbil o de sobretaula. Aquesta notificació es podrà dur a terme mitjançant correu electrònic o missatge de text (SMS) al nostre mòbil.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio