Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘smartphone’

Software

Telefónica y BQ aposten pel nou sistema operatiu Cyanogen

Els nous dispositius no duran Android
By , on 13 de novembre de 2015

bq

La majoria de fabricants de mòbils i de proveïdors de continguts depenen d’un sistema operatiu creat per una tercera empresa, quelcom que no és el més desitjable per aquestes empreses. Gairebé tots els grans fabricadors, a excepció d’Apple i Microsoft (amb diferents resultats, evidentment) depenen d’Android i, per això de Google. Per poder llançar un dispositiu Android necessiten pertànyer a la Open Handset Alliance i garantir una sèrie de requisits.

No obstant això, ara ha aparegut un nou sistema operatiu per a terminals mòbils amb la filosofia de ser totalment obert el programari, de tal forma que cada fabricant o empresa pugui adaptar aquest sistema operatiu a les necessitats del seu terminal o comprador. Sota el nom de Cyanogen, el nou sistema operatiu obert guarda moltíssimes similituds amb Android però oferint aquesta personalització que el sistema de Google no disposa.

Telefónica i BQ són les properes companyies que sembla que van a entrar en aquest nou front. Ambdues preveuen presentar aquest dimecres un nou terminal que utilitzarà Cyanogen com a sistema operatiu, la qual cosa permetrà que desenvolupin el seu propi ecosistema d’aplicacions i serveis, amb independència dels interessos de Google, però amb una experiència molt similar a la qual ja estan acostumats els usuaris de Android, l’ecosistema més popular d’Espanya.

Android i l’ecosistema comú per a tothom

Google va haver d’aclarir fa uns anys que el sistema operatiu Android és un ‘programari’ de codi obert per a qualsevol empresa, però l’ecosistema d’aquest no. D’aquesta forma, un dispositiu que funciona amb Android ha de complir un seguit de requisits i portar instal•lades una sèrie d’aplicacions amb l’objectiu de garantir l’homogeneïtat.

El llavors vicepresident sènior de contingut mòbil i digital de Google (i ara CEO de la incubadora de ‘start-ups’ que ell mateix va fundar Playground Global), Andy Rubin, va defensar la necessitat de disposar d’un sistema homogeni per a tots els terminals amb Android. “Si les aplicacions no s’executen bé a través dels diferents dispositius a causa de les incompatibilitats, els consumidors podrien deixar l’ecosistema, seguits pels desenvolupadors”, va explicar anteriorment.

A Rubin no li faltava raó. No obstant això, alguna cosa que en principi no és dolent per als usuaris, representa un obstacle per als fabricants de dispositius mòbils i creadors de continguts per aquests dispositius. No obstant això, hi ha els qui veuen en Cyanogen US , una versió 100% lliure de Android que fins i tot ha temptat a Microsoft i que ja es pot trobar a Europa en terminals com el recentment llançat ZUK Z1.

Imatge: Unsplash

Comments (0)
Mòbils

Tres de cada quatre espanyols amb smartphones utilitzen els serveis de missatgeria instantània

Un 83% els utilitza amb una freqüència setmanal
By , on 15 de gener de 2015

Un 76,2% dels usuaris espanyols de mòbil amb accés a Internet utilitzen aplicacions de missatgeria (Whatsapp, Line, Telegram o similars), enfront del 43,5% dels usuaris que usen aquest tipus de serveis des de connexió fixa a la xarxa. Tot i la popularitat dels serveis de missatgeria instantània, gairebé 1 de cada 4 usuaris espanyols amb Internet en el mòbil prefereix altres vies com els emails o els missatges de text tradicionals (SMS).

Espanya és el país europeu en el qual els usuaris de telefonia mòbil usen més els serveis de missatgeria instantània amb un 76,2% dels terminals amb aplicacions d’aquest tipus. Un 51,5% dels usuaris accedeixen a aquests serveis diàriament mentre que el 83% dels posseïdors de telèfons intel•ligents ho empren almenys una vegada per setmana.

Els usuaris espanyols presenten una major predilecció per als serveis de missatgeria instantània que els seus homòlegs d’altres països com d’Holanda (67%), Alemanya (43%), Portugal (34%), Regne Unit (30%) Bèlgica (20%) o França (15%), Segons l’informe ‘Caracterització de l’ús d’alguns serveis over the top a Espanya’ publicat per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), els usuaris de telèfons intel•ligents amb connexió a Internet són els europeus que més recorren a aquests serveis de missatgeria instantània.

L’estudi de la CNMC desvetlla que entre 2011 i 2014 el percentatge de línies telefòniques amb servei de banda ampla mòbil ha crescut un 134,5% i el nombre d’individus que disposa de terminal mòbil intel•ligent pràcticament s’ha multiplicat per set. L’ús d’aquest tipus d’aplicacions ha crescut en detriment de l’ús dels tradicionals missatges de text (SMS). D’acord amb la CNMC, el servei de SMS ha caigut un 40% entre 2012 i 2013, mentre que els consums de veu han disminuït en un 13,2%. Continue reading »

Comments (0)
Cibersocietat

Whatsapp introdueix el ‘doble check’ de color blau

Els usuaris sabran quan s’han llegit els missatges
By , on 7 de novembre de 2014

Els usuaris de Whatsapp d’Espanya ja poden començar a veure quan els seus missatges han estat vists pel receptor. La companyia de missatgeria instantània per smartphones ha incorporat els ‘doble check’ de color blau en l’actualització de la versió 2.11.432 d’aquest 5 de novembre. En actualitzar la l’aplicació, els ‘checks’ que apareixen en els missatges enviats canvien de color de gris a blau quan l’usuari receptor hauria obert la conversa i vist el text, imatge o vídeo rebuts.

Amb aquest canvi, l’aplicació Whatsapp ofereix tres nivells de confirmació. En un primer moment, mentre el missatge s’està enviant, apareix un rellotge. El primer ‘check’ es pot veure quan el missatge és lliurat al servidor, el segon apareix quan és lliurat al dispositiu del destinatari. Fins aquí, cap novetat; però ara aquests ‘checks’ passen a color blau quan, segons afirma la companyia a la seva pàgina web, “el destinatari llegeix el teu missatge”.

Aquestes novetats arriben també als grups d’usuaris. Les persones que enviïn un missatge a un grup veuran les mateixes tres confirmacions que en enviar-ho a un sol individu (un ‘check’, dos ‘checks’ i ‘checks’ de color blau). Tanmateix, amb aquesta nova versió del sistema de missatgeria instantània més popular en prémer sobre un missatge enviat des del nostre smartphone, sigui de l’operador que sigui, apareix una icona d’informació. Prement-ho podrem veure quins dels usuaris del grup han rebut el missatge i quins d’ells ho han llegit. Continue reading »

Comments (0)
Mòbils

El 96% dels espanyols prefereix enviar un missatge que realitzar una trucada

Les ‘Apps’ de missatgeria instantània són el mètode preferit
By , on 1 de octubre de 2014

apps

El cinquè informe sobre aplicacions a Espanya, dut a terme per ‘The App Date’, revela que el 96% dels espanyols prefereixen utilitzar abans una aplicació mòbil o enviar un missatge de text que parlar per telèfon per a realitzar una la conversa quotidiana. La principal aplicació utilitzada per a enviar missatgeria instantània es WhatsApp, comprada aquest any per Facebook.

‘The App Date’ és la trobada de referència de les aplicacions en realitza per cinquè any consecutiu un informe sobre el seu ús al nostre país. L’estudi es concentra en el camp de les noves tecnologies que van més enllà dels dispositius mòbils, incloent cotxes, ordinadors, cases, roba, complements, etc. Una de les dades més importats que ha presentat l’informe és la preferència del missatge escrit davant de la trucada telefònica tradicional.

En aquesta comunicació escrita, les aplicacions de missatgeria instantània son les preferides, essent el líder indiscutible ‘Whatsapp’, el mètode per al qual opten el 98,5% dels 23 milions d’espanyols que resulten usuaris actius de tals eines electròniques. Molt per darrere d’aquesta ‘App’ es situen les seves principals competidores. Així doncs, els espanyols també opten per aplicacions com ‘Skype’ (51,6%), ‘Telegram’ (36,1%), ‘Facebook Messenger’ (34,4%) o ‘Line’ (31,7%) per comunicar-se. El cas de ‘Snapchat’ a Espanya al contrari que succeeix en altres països on és capdavanter, la seva acceptació s’ha reduït a un 11.9% d’usuaris que l’empren. Continue reading »

Comments (0)
Mòbils

Amazon presentarà el seu ‘smartphone’ al juny

La comercialització del terminal serà al setembre
By , on 26 de abril de 2014

La companyia Amazon està ultimant la presentació del seu primer ‘smartphone’ amb l’objectiu que al juny d’aquest mateix any es presenti de manera oficial per a la seva comercialització posterior. De moment, ja s’ha mostrat el prototip a un selecte grup de desenvolupadors a Estats Units i té intenció de començar la venda del seu ‘smartphone’ als usuaris de la telefonia mòbil partir del mes de setembre, segons informa The Wall Street Journal.

Els plans d’expansió en el comerç d’electrònica d’Amazon passen per anunciar el seu primer ‘smartphone’ que es realitzarà en una presentació oficial al mes de juny d’aquest mateix any, segons informa el mitjà nord-americà. La companyia ha estat desenvolupant el seu dispositiu en els últims mesos i ha arribat a realitzar demostracions del seu potencial entre desenvolupadors del sector. De moment aquestes demostracions han estat molt reduïdes i s’han limitat a ciutats d’Estats Units.

Segons destaca el diari nord-americà, després de la presentació oficial del ‘smartphone’ al juny, Amazon començarà la seva comercialització a partir del mes de setembre. De moment es desconeix si es tractarà d’una aposta global com ha passat amb el darrer llançament en el camp de l’electrònica o si el dispositiu es limitarà a Estats Units i altres països amb especial pes en l’estratègia de la detallista d’Internet.

Continue reading »

Comments (0)
Mòbils

Ja es poden pagar les compres amb el smartphone

By , on 23 de novembre de 2012
De compres

De compres

Ja és possible pagar amb el telèfon mòbil. Fins ara, es veia la possibilitat de poder pagar els productes que es compren amb el mòbil com una modernitat que es crearia tard o d’hora en un futur proper, però el moment ja ha arribat. Així doncs, ja no caldrà dur diners a sobre per anar a comprar, ni tant sols la targeta de crèdit, perquè amb el smartphone ja és suficient. En certa manera, els més beneficiats són els comerços, perquè tampoc cal tenir una caixa registradora, ja que només tenint mòbils amb tecnologia Android o iOS es poden produir les transaccions.

Ja ha arribat a Espanya SumUp, amb el certificat d’Europay, MasterCard, Visa (EMV) i PCI-DSS. El cost que té per pagar és d’un 2’75% per compra realitzada. El que ja comença a ser una pràctica estesa pels Estats Units, on es pot comprar una barra de pa o un cafè amb el mòbil mitjançant Square, la idea arriba a Europa amb la intenció de modernitzar els comerços. Per utilitzar-ho, cal descarregar-se una aplicació gratuïta i connectar una entrada als auriculars del mòbil. Aleshores s’entra a l’aplicació, s’introdueix el preu o l’import a pagar, es passa la targeta de crèdit o de dèbit i es realitza l’operació. Finalment, es pot rebre un ticket mitjançant correu electrònic o SMS.

Però, a més a més, l’aplicació no només serveix per comprar i pagar. També es pot crear un aparador virtual amb tots els productes que es venen i introduir els preus de forma manual i modificar-los si és necessari. El client pot pagar i firmar a la pantalla per donar el consentiment de la seva acció. Al client li arriba un resguard i té un historial de totes les compres realitzades tant en efectiu com en targeta. En definitiva, es simplifica l’acció de comprar i vendre, facilitant la feina i fent més còmoda aquesta acció per les dues parts.

Continue reading »

Comments (0)
Mòbils

Creixen les vendes de smartphones i les propostes per protegir els menors

By , on 20 de novembre de 2012

smartphone

El darrer trimestre d’aquest any, es van vendre 3’1% menys de telèfons mòbils, segons l’agència Gartner, però en canvi el nombre de smartphones distribuïts va augmentar en un 47%. És el segons trimestre consecutiu en el qual descendeixen les vendes dels mòbils, tot i que els telèfons intel•ligents creixin d’una forma desmesurada. Això planteja, en certa manera, els canvis socials que s’estan produint respecte als dispositius mòbils a la societat. En números concrets vol dir que, de 428 milions de mòbils venuts, 169’2 milions són smartphones.

A més a més, segons aquest estudi, el mercat de smartphones està dominat per Samsung i Apple, ocupant el 45% del sector. En canvi, Nokia sembla ser que no està obtenint els resultats esperats, perquè les seves vendes han caigut un 22%. Això sí, l’empresa està començant a prendre mesures al respecte per millorar la seva situació, com la integració de Windows 8 als seus nous dispositius, i per això es veuran els seus fruits cap a mitjans de 2013, segons creu l’agència Gartner. El sistema operatiu dominant és l’Android i li segueix el iOS, d’Apple. Microsoft també comença a créixer.

Sens dubte, després d’observar aquestes dades, és molt visible que en els darrers anys s’han produït canvis importants a la societat pel què fa l’accés a la informació, però també posa en qüestió la protecció dels infants per tal que no siguin receptors de certs continguts. És per això que la Universitat Politècnica de València ha proposat a les operadores de telefonia mòbil que facin un registre de l’edat dels seus usuaris quan comencen a utilitzar telèfons mòbils per evitar que els menors puguin accedir a pàgines web de compres, pornografia o amb continguts violents. Aquesta seria la única forma de tenir un control rigorós sobre els continguts que reben els menors i, amb la protecció i els filtres dels pares, ajudar a classificar els continguts que hi ha a Internet segons les edats.

Continue reading »

Comments (0)
General, Noticies

Magic Finger: preview

La forma més fàcil de convertir qualsevol superfície en interfície tàctil
By , on 29 de octubre de 2012

Amb el teu propi dit podràs convertir qualsevol superfície en una interfície

En més d’una ocasió hauràs utilitzat un ratolí sense fils i, des del llit, intentar moure sobre els llençols, el teu pit, els teus mobles perquè reaccioni adequadament i et eviti aixecar a buscar un Mousepad.

Per desgràcia, la possibilitat depèn de la tecnologia làser, i com estem en temps on el tàctil és la norma, a uns científics se’ls va ocórrer una idea. Gràcies al Magic Finger, ho han fet possible de forma parcial, a continuació t’expliquem com és que des del teu dit podràs convertir qualsevol superfície en una interfície tàctil.
Continue reading »

Comments (0)
Mòbils

La importància del MWC de Barcelona

Els principals fabricants hi presenten les seves novetats
By , on 27 de febrer de 2012

Un any més, el Mobile World Congress torna a Barcelona. La capital catalana es converteix durant aquestes dates en l’epicentre del món de les telecomunicacions i la telefonia mòbil, en l’aparador de les grans empreses de cara a la presentació de les novetats d’aquest any i de les seves línees de negoci.

El MWC és l'aparador ideal de Barcelona i dels fabricants de mòvils

Enguany, el MWC 2012 és de rècord, tant  de visitants com d’expositors i participants. S’espera que prop de 65.000 persones visitin la ciutat per assistir-hi, un fet que pot arribar a generar 275 milions d’euros de despeses en tots els àmbits de la ciutat, des de la restauració a l’hosteleria, passant per l’oci i les compres.

Però el més destacable d’aquest congrés són les novetats que s’hi presenten. Els líders del sector de la telefonia mòbil deixen veure les seves joies de la corona. Samsung presenta la seva nova tablet de 7 polzades, que vol competir amb l’iPad. Nokia presenta novetats sobre el seu Lumia 900. Aquest mòbil de darrera generació té una connectivitat LTE al Canadà, únic país on fins ara s’ha comercialitzat, i la versió per la resta del món que es presenta al MWC 2012 de Barcelona serà HSPA+. El hype produït per uns vídeos publicitaris de Nokia també troba resposta al congrés, amb la presentació del Nokia 808 PureView i la seva càmera de 41 megapíxels (per interpolació).

Continue reading »

Comments (0)
Internet

LTE i 4G, les properes connexions mòbils

Més velocitat, més prestacions i menys consum
By , on 22 de febrer de 2012

L’increment en el volum de dades procedents de connexions mòbils que es preveu d’aquí a uns anys està directament relacionat amb l’aparició de noves tecnologies en quant a tipología d’aquestes. En aquests moments ens trobem a la tercera generació de l’internet mòbil, el 3G, amb la quarta generació a les portes, però abans que es generalitzi existeixen altres propostes prou interessants, com ara la tecnologia LTE.

LTE i 4G arriben per acabar d'impulsar l'internet mòbil

LTE són les sigles de Long Term Evolution, i és com s’ha anomenat aquesta evolució de la 3G. No es pot considerar tècnicament 4G perquè la seva velocitat és de 100 Mbps, davant els 144 que hauria de tenir per definició la nova generació. Ara bé, tot i no arribar a aquesta velocitat, el LTE suposa un augment d’entre 15 i 20 vegades la velocitat de les connexions mòbils actuals. Per posar un altre exemple, en comparació amb l’ADSL que podem tenir a casa (d’uns 10 megas), el LTE és 10 vegades més ràpid. Per sort, els mòdems USB ens permetran també aprofitar aquesta connexió als nostres ordinadors i, per tant, no serà exclusiva dels smartphones o les tablets.

¿Què es pot aconseguir amb aquesta nova tecnologia? D’entrada es podran integrar perfectament tots els serveis i protocols que ofereix la telefonia mòbil (trucades, sms, etc.) i, a més, es podrà aprofitar per la navegació web més ràpida, connexions FTP, vídeo en streaming, vídeo en temps real, veu sobre IP, jocs en línia, etc. A part de la velocitat, el LTE suposa un augment de l’eficiència energètica (consumeix menys, per tant és més útil per a dispositius que estan permanentment connectats a la xarxa), una reducció del cost i una millora de tots el serveis.

Continue reading »

Comments (0)
Pàgina 1 de 3123

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio