Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘tablet’

Cibersocietat

Els menors de 35 anys prefereixen les ‘tablets’ als ordinadors

Un 40% dels joves de 18 a 34 anys utilitza una tableta
By , on 18 de agost de 2014

Els joves prefereixen utilitzar una tableta enfront d’un ordinador de sobretaula, essent els majors consumidors d’aquests dispositius mòbils segons un estudi publicat per la web Cnet. L’informe adverteix que més de la meitat dels joves d’edats compreses entre els 25 i els 34 anys ja disposen d’una tableta personal, mentre que el consum de tabletes entre els joves de 18 a 24 anys mostra que un de cada tres ja té una ‘tablet’ per consumir principalment vídeos online però també per consultar coses de la feina després de la jornada laboral.

L’estudi de la web Cnet s’ha centrat en enquestes a més de 23.500 joves de 43 països sobre el tipus de dispositius que utilitzen habitualment. Així doncs, queda palès que la pràctica totalitat dels joves menors de 34 anys tenen un ‘smartphone’, però en el cas de les tabletes el percentatge de gent jove que en té es centra entre els que ronden o superen la trentena. Així doncs, de la totalitat dels enquestats, un 40% ha comprat una tableta per reemplaçar el seu vell ordinador de sobretaula o el portàtil.

D’aquestes dades es desprèn que la indústria del PC no travessa un bon moment des de la irrupció de les tabletes ja fa 4 anys. Des de fa algun temps els fabricants no aconsegueixen remuntar les vendes d’ordinadors de sobretaula i de portàtils i aquesta situació es deu principalment a la irrupció de les tabletes i els ‘2 en 1’, que han aconseguit que en comptes de renovar els vells ordinadors els joves optin per adquirir una tableta. L’últim estudi de IDG, empresa coneguda per les seves anàlisis en el sector de les tecnologies de la informació, deixa patent una vegada més que la tendència continua. Continue reading »

Comments (0)
Mòbils

Aplicacions de xat per a ‘tablets’

Les alternatives a WhatsApp guanyen terreny entre els usuaris de tabletes
By , on 18 de agost de 2014

El mercat de les tabletes ha crescut molt des del llançament del primer iPad i és molt comú que a casa hi hagi un d’aquests dispositius. Un dels principals usos que es dona a les ‘tablets’ és la comunicació, per això no s’entén que encara WhatsApp no hagi llançat una versió per al mercat de les tabletes. No obstant això, els principals competidors del líder en les aplicacions de xat guanyen terreny entre els usuaris de les tabletes; unes alternatives útils i fiables amb les que xatejar.

  • Telegram: L’aplicació de Telegram està disponible per tabletes i el servei ofereix una experiència pràcticament idèntica a la qual dóna en ‘smartphones’. Un dels punts forts és que no presenta canvis en el seu disseny i les possibilitats per realitzar xats privats o enviar fotografies es mantenen. Tanmateix, un aspecte interessant de Telegram és que es pot utilitza en la tableta i en el telèfon simultàniament sense que hi hagi problemes de configuració, de manera que es vincula un nombre en tots dos dispositius i es poden consultar els missatges i altres sense problemes.

Continue reading »

Comments (0)
Cibersocietat

Quin ús li donem a les tablets?

Un estudi mostra les principals funcions d’aquests aparells
By , on 16 de juny de 2014

Cada consumidor és un món i cadascun d’ells tria una marca de tableta i un model segons les seves preferències i necessitats. Una vegada la té a les seves mans, els propietaris d’un iPad, un Kindle o els Galaxy Tab li donen el mateix ús a aquests aparells o duen a terme activitats diferenciades? Aquesta és la base de l’estudi de Kantar Media, una empresa de realització d’enquestes i anàlisis, ha decidit realitzar una estudi sobre els principals usos que donen els propietaris nord-americans d’aquests tres models de tableta.

La primera certesa que es desprèn de l’estudi de Kantar Media és la similitud d’ús entre els consumidors de les principals tabletes del mercat. Tots dos productes tenen uns percentatges molt similars d’ús en àmbits com: jugar, llegir llibres o reproduir música. Malgrat aquesta igualtat, l’iPad d’Apple és gairebé sempre superior en aquets usos que la resta de tabletes. També destaca l’ús majoritari d’Internet, on el 82% dels usuaris de l’iPad, el 76% del Galaxy Tab i el 56% del Kindle Fire de Amazon passen la major part del temps.

Un dels usos majoritaris que comparteixen els propietaris d’aquests tres dispositius és ocupar el temps d’oci amb el joc. Malgrat la falta de jocs i aplicacions en el Kindle Fire, els percentatges d’ús per jugar a jocs o aplicacions són molt similars als de l’iPad o Galaxy Tab, que les seves Stores posseeixen moltes més aplicacions i jocs. Això mostra que els usuaris d’aquestes tabletes dediquen més temps a altres usos, preferint altres suports per a la pràctica de videojocs. Continue reading »

Comments (0)
Mòbils

L’iPad i les tablets celebren 3 anys

El dispositiu ha transformat els usos de la tecnologia i la comunicació
By , on 31 de maig de 2013

iPad

Ja fa tres anys que l’iPad va arribar a Espanya. L’empresa de Steve Jobs va publicar al nostre país, just ara fa tres anys, un aparell que ha revolucionat la comunicació i la tecnologia de tot el món. Ningú es plantejava en aquells moments que la tablet podria desbancar la venda d’ordinadors portàtils, però així ha sigut. Les empreses de periodisme escrit, van veure en aquest aparell la oportunitat de recuperar els lectors i els ingressos perduts. Però, ara per ara, és un projecte que encara està en creixement i expansió. L’ús de les tablets encara està per determinar, perquè cada usuari l’utilitza a la seva manera. Les possibilitats que ofereix són moltes, és per això que, sense voler-ho, ha transformat completament la forma de comunicar-nos i informar-nos.

Cal destacar que l’iPad no va néixer perquè sí, sinó que és fruit de l’èxit dels smartphone i dels iPhone. Després del seu enorme èxit, Apple va decidir innovar i provar de crear un aparell amb la pantalla més gran i amb les aplicacions i funcions de l’iPhone i qualsevol dels seus iMac. El resultat és l’iPad, que tres anys després ha vist néixer quatre generacions més i l’iPad Mini. En el moment de la presentació, va passar com ara amb la Google Glass, que la gent es preguntava de què servia la tablet si ja es tenia un smartphone (i que, a més, no permetia trucar).

En un primer moment, es va presentar l’iPad com un dispositiu amb el qual poder utilitzar software per llegir llibres, com si fos un eBook; però també es poden llegir diaris, navegar a través d’Internet, consultar el correu electrònic, les xarxes socials com Facebook o Twitter, així com mirar pel•lícules, descarregar música i videojocs. A mesura que s’anaven donant detalls de l’iPad, més empreses van anar creant les seves aplicacions per adaptar-les a aquest dispositiu. Ara per ara, hi ha una gran quantitat d’aplicacions, bàsicament videojocs, per poder treballar amb aquesta petita pantalla i realitzar tot tipus d’activitats. Inclús es poden veure molts turistes a les ciutats que viatgen amb la seva tablet per fer fotografies o estar connectats tot el temps.

Continue reading »

Comments (0)
Hardware

Surface, la tableta de Microsoft

Arribarà el pròxim mes d’octubre juntament amb un nou sistema operatiu de Windows 8
By , on 19 de juny de 2012

Doncs sí! Els rumors, aquest cop, eren certs. L’esperat anunci de Microsoft era una tableta capaç de fer la competència al rei d’Apple, l’Ipad. Pesa 175 grams, té un gruix de 9’3 mm, una pantalla de 10’6 polzades, carcassa de magnesi i la opció de afegir-li un teclat flexible, per aquells usuaris més tradicionals. Respon al nom de Surface.

Steve Ballmer, primer executiu de Microsoft, ha estat l’encarregat d’anunciar la novetat a un acte a Los Angeles. Ballmer va explicar que un nou sistema operatiu de Windows 8 es llançarà al setembre, que estarà orientat especialment a les pantalles tàctils. Fins aquí cap novetat, doncs ja estem acostumats a la innovació en aquest sector i especialment per part d’aquesta empresa; la sorpresa arriba en el moment en el que l’executiu anuncia que Microsoft no només vol llançar aquest sistema operatiu, sinó un dispositiu propi a l’altura de la novetat.

Continue reading »

Comments (0)
Cibersocietat

Augment espectacular del tràfic i les conexions mòbils

10.000 milions de conexions y 10,8 exabytes de dades
By , on 17 de febrer de 2012

L’important creixement de l’ús de les tablets, amb les seves aplicacions, és un dels motius pels quals els estudis que es fan sobre la conectivitat mòbil a internet auguren uns creixements espectaculars. Cisco ha presentat recentment un estudi als Estats Units on pronostica un creixement exponencial del tràfic de dades, que pot arribar als 10,8 EB i del nombre de conexions, que pot arribar fins als 10.000 milions.

L'Internet al mòbil és cada cop més comú

Anem per parts: 10,8 exabytes de dades circulant pel ciberespai mensualment representen, en termes que es poden entendre més fàcilment, l’equivalent a ficar 33.000 milions de DVD a Internet. És una dada de magnitud extraordinària que multiplica per 18 el tràfic mòbil que actualment es registra a la xarxa, amb un creixement acumulat previst del 78% en 5 anys. Deiem al començament que les tablets en tenen una part de la culpa d’aquest augment, però també hi trobem altres causes, com ara:

Continue reading »

Comments (0)
Cibersocietat

Es confirma l’auge de les aplicacions

5 milions d'usuaris d'aplicacions i 15 milions de potencials
By , on 14 de febrer de 2012

S’ha acabat confirmant el que es prevei fa uns anys, que el món de les aplicacions s’ha convertit en l’eix de les nostres vides, tecnològicament parlant. Així ho demostra un estudi publicat per “TheAppDate” (la trobada de referència per a professionals i apasionats del món de les aplicacions, que té lloc el darrer dilluns de cada mes a Madrid) que s’ha de prendre com un mapa visual d’un sector en constant expansió on regna la creativitat, la innovació i la capacitat d’emprendre.

Les aplicacions són bàsiques per aprofitar les capacitats d'un smartphone

Algunes de les dades més rellevants d’aquest estudi són, per exemple, que a tota Espanya prop de 5 milions de persones utilitzen aplicacions i uns 15 milions estan en condicions de fer-ho (és a dir, podrien tenir un smartphone, una tablet o un dispositiu electrònic susceptible de fer córrer aplicacions). D’altra banda, 1.400.000 aplicacions es descarreguen diàriament a Espanya, a un ritme de més de 16 per segon, i només les cinc aplicacions d’origen espanyol més famoses sumen 35 milions de descàrregues a tot el planeta.

A nivell generacional, els més joves prefereixen la BlackBerry, mentre que els més grans tenen predilecció per les tablets, potser perquè les fan servir com si fos un petit ordinador (poden entrar al Facebook, escriure emails i veure els nets per la webcam). Els usuaris que més aplicacions descarreguen són els que tenen iOS (iPhone o iPad), tot i que aquest sistema operatiu ocupa el tercer lloc en el ranking, per darrere de Symbian OS i Android. Una dada curiosa més, el promig d’aplicacions instal·lades als dispositius és de 28 als smartphones i 25 a les tablets.

Continue reading »

Comments (0)
windows

Windows 8, desencadenat

Al febrer podrem provar una versió preliminar
By , on 23 de gener de 2012

Fa uns dies, un bon amic em va fer un comentari molt interessant: “hi ha gent que s’espanta quan els hi dius que el futur dels ordinadors és que no hi ha ordinadors”. I té tota la raó. No tant sobre que la gent s’espanti, sino pel que diu del futur dels ordinadors. Una clara mostra que el camí per on ens porta la tecnologia s’està allunyant de les grans torres connectades als monitors és el que ens han explicat del nou Windows 8 al CES 2012, la fira més gran d’electrònica, que ha tingut lloc recentment a Las Vegas.

La nova interfície Metro del Windows 8

Windows 8 és el primer sistema operatiu de Microsoft que funcionarà tant en ordinadors com en tablets. Serà el mateix tant per uns dispositius com pels altres, compartint el que s’ha anomentat interfície “Metro”. Aquesta manera de navegar pels aparells ja ve del Windows Phone i consisteix en una sèrie d’espais rectangulars on es carreguen les aplicacions. El fet que des de Microsoft es parli d’aplicacions ja és un gran indicatiu de que els “programes”, les grans estrelles dels ordinadors, estan entrant en decadència. A més, si bé el Windows 7 ja estava pensat per ser tàctil, el Windows 8 estarà especialment dissenyat per fer-se sevir amb els dits. De fet, tot el sistema Metro, amb un desplaçament horitzontal dels quadres, recorda molt a l’scroll que podem fer amb els dits sobre un smartphone o una tablet. D’això se’n beneficiaran i molt els nous ultra-portàtils tàctils que ja estan trucant a les nostres portes.

D’altra banda, cal destacar el fet que una gran part de Windows 8 estarà al núvol, per tant començaran a fer-se innecesaris els grans discs durs i els requeriments de maquinari excesius. A més, en un gir inesperat de Microsoft, que sempre se l’ha considerat el gran impulsor dels canvis de hardware, han assegurat que qualsevol ordinador capaç de fer anar Windows 7 podrà fer córrer el nou producte de l’empresa de Redmond. Una altra característica  que segurament els usuaris apreciarem molt és que el sistema operatiu es carregarà en només 10 segons. Aquest punt, que fins ara diferenciava l’iOS d’apple o l’Android de la llarga espera del Windows per arrencar, potser estarà a punt de passar a la història.

Continue reading »

Comments (0)
Cibersocietat

Microsoft ens mostra un futur utòpic

Superfícies tàctils i realitat augmentada per tot arreu
By , on 31 de octubre de 2011

Utopia és el nom d’una ciutat ideal que el filòsof Tomas Moro va descriure al 1516 en un llibre. Aquesta ciutat es caracteritzava per la tolerància dels seus habitants, la condemna i el rebuig a la violència i una organització urbanística i cívica que seguia els ideals de l’Humanisme. El terme “utòpic” s’ha vingut utilitzant des de llavors com un sinònim d’aquest idealisme i molt utòpic és el futur que els de Microsoft han pensat:

En aquest impressionant vídeo, els nois de Microsoft han explorat sense topalls com els hi agradaria que fos el futur en quant a la tecnologia. En aquest sentit, gairebé tots els objectes comuns semblen tablets. D’entrada el terra de l’aeroport projecta zones d’aparcament per al taxi, els vidres dels cotxes permeten accedir a la realitat augmentada, el mòbil no és més que una pantalla, etc. Les targetes de visita, el llibre de convidats de l’hotel, la paret de l’habitació, la taula de la cuina, la porta de la nevera… Tota superfície, sigui plana o no, apareix com un dispositiu capaç de projectar imatges de realitat virtual, en tres dimensions i gairebé hologràfiques. Els objectes reaccionen segons el moviment de les mans, com les tablets actuals, però per enviar o rebre imatges o dades només cal fer-les passar amb els dits d’una banda a l’altra.

Continue reading »

Comments (0)
Cibersocietat, Mòbils
La gran festa de les tecnologies mòbils de Barcelona acaba amb un èxit sense paliatius

Mobile World Congress 2011: tablets i més tablets

Els dispositius tipus iPad arriben a la seva maduresa en aquesta edició
By , on 8 de març de 2011

El dijous dia 17 acabava a Barcelona una nova edició del Mobile World Congress, la trobada que cada any a mitjans de febrer reuneix a la ciutat comtal el bo i millor de la industria de la telefonia mòbil per a exposar les seves novetats i buscar sinergies i nous negocis.

Com sempre, és interessant analitzar les principals tendències que s’hi mostren per tal d’encarar l’esdevenidor del sector. Enguany, dues coses han marcat poderosament el congrés: els tablets lleugers (Apple va presentar l’iPad fa menys d’un any i totes les grans marques l’han anat seguint) i l’evolució dels xips multinucli per a dispositius mòbils.

Pel que fa als primers, la majoria de grans fabricants han anat presentant les seves apostes en els mesos precedents, amb especial incidència en el CES de Las Vegas, la fira tecnològica més important del món. En el Mobile hem pogut veure alguns llançaments més, com el Galaxy Tab de 10 polzades, el germà gran de l’actual tablet de Samsung que ve per a solucionar una de les crítiques més agres que se li han fet a aquest darrer: el sistema operatiu. El Galaxy Tab de 7” munta una Froyo 2.2 escassament adaptada i que, per tant, proporciona una experiència d’usuari que deixa molt a desitjar als entusiastes del format tablet. El nou Galaxy Tab de 10” ja sortirà a carrer amb la versió 3.0 Honeycomb d’Android.
Continue reading »

Comments (0)
Pàgina 1 de 212

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio