Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘telèfon’

Cibersocietat, Mòbils
Són senzills en tots els aspectes

Emporia, els mòbils pensats per a la gent gran

By , on 25 de març de 2011

Un telèfon d'Emporia lluint les seves característiques més destacables: us fixeu que senzill que és i que bé que es veu tot? Imatge cortesia d'Emporia

Ens fem grans, cada dia que passa, un dia més. Però en aquest procés, i si bé en la majoria dels casos anem guanyant en experiència i en la sabiesa que això comporta, també anem perdent algunes de les facultats de quan érem més joves. És un fet constatable, i ningú se n’ha d’avergonyir d’això. Molt lluny de deixar de ser útils a la societat, ben al contrari, les persones grans poden contribuir-hi encara més, si no amb feines físiques (llevat d’algunes excepcions) si amb el potencial intel·lectual que els dóna la vida viscuda.

Aquests problemes físics als quals feia referència poden fer nosa a l’hora d’utilitzar gàdgets tecnològics com un telèfon mòbil i, a més, no són exclusius dels nostres pares i avis; molta gent té problemes de visió o a les mans, que fan que no puguin emprar amb comoditat i correctament aquests ginys.

És precisament per ajudar a aquest perfil d’usuari que fa dues dècades va néixer a Àustria una empresa familiar anomenada Emporia, la qual es dedica al disseny, fabricació i comercialització d’uns terminals que tenen com a principals trets distintius grans teclats amb números ben visibles i, igualment, grans pantalles en les quals es mostra la informació justa i necessària d’una manera també ben clara.

La senzillesa de tot plegat és una de les claus, doncs el principal target d’aquests terminals és la gent gran, i no acostumen a estar avesats a usar teléfons móvils ni a tota la terminologia que aquests porten aparellada.

En dues dècades, Emporia ha crescut i s’ha estès per tot el món, i bon prova d’això són per una banda la seva pàgina web (traduïda a una gran quantitat d’idiomes) i la seva presència al Mobile World Congress d’aquest any, en el qual van disposar d’un gran espai en un pavelló en el qual estaven de costat amb alguns dels fabricants més importants del sector. També han guanyat nombrosos guardons, com l’IF d’or del 2011, ja que la seva feina destil·la qualitat i compleix una funció social.

I on es poden trobar aquests terminals? Malauradament, al nostre país, això no és una feina fàcil: en cap de les quatre operadores amb xarxa pròpia sembla que els tinguem disponibles, almenys no que els publicitin. No obstant, si que em consta que alguna de les operadores virtuals els té en catàleg, tot i que em sembla que no els deuen treure gaire a la vista…

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio