Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘tematiques spam’

Correu

Els perillosos allaus d’spam

Cada segon es mouen per internet més de 2 milions d’spams
By , on 14 de maig de 2012

Moltes vegades ens fem creus de la quantitat de correu escombraries que ens arriba a la bústia. Són tot un seguit d’emails majoritàriamente de publicitat que nos ens aporten res i que només fan que molestar. Però quina és realment la quantitat d’spam que circula per internet?

Sense filtres, una gran quantitat de correu que descarreguem és spam

Bitdefender, una companyia dedicada a la seguretat a la xarxa, ha estimat que cada segon es mouen per internet més de dos milions de correus spam. Ara bé, són perillosos aquests missatges per als nostres ordinadors? En principi, d’aquest allau de correus fraudulents, només un 1,14% es poden considerar realment perillosos segons l’estudi de Bitdefender.

Aquesta afirmació es fonamenta en que, tot i que qualsevol missatge d’spam és potencialment perillós, només els que contenen un fitxer adjunt són els que poden fer mal sense que ens en adonem i els que poden ocasionar problemes greus a l’equip. La perillositat de la resta d’spam recau en que si no anem amb compte, podem ser víctimes de phishing, d’un frau, una estafa o podem deixar al descobert les nostres dades, incloses les contrasenyes.

Continue reading »

Comments (0)
Especials

Webcòmics per a tots els gustos

A Internet podem trobar gran quantitat d'obres il·lustrades que faran les delicies dels amants de les tires còmiques i la novel·la gràfica
By , on 29 de setembre de 2011

Internet està ple de petites obres il·lustrades per autors de tot el món, de renom o no, que ofereixen bones estones d’entreteniment pels amants del còmic. Amb l’auge dels smartphones i d’altres aparells amb els quals accedir a la xarxa de forma inmediata, i en unes pantalles de la mida a vegades d’un comicbook, ha crescut el mercat d’aquestes historietes digitals. Anem a repassar algunes de les millors:

Els còmics a la web cada cop tenen més èxit

Time Trabble
Autor: Mikey Heller
En línia des de: Maig, 2010
Periodicitat: Dilluns i divendres
Idioma: Anglès
Time Trabble és un webcòmic per als amants de l’humor simple, però amb petites dosis d’ironia i desraó. El seu autor és Mikey Heller, un universitari que dedica part del seu temps a fer stand-up comedy. És un còmic de situacions senzilles, les temàtiques de vegades freguen l’absurd per treure’ns un riure. Recomanable per passar una tarda de sa entreteniment des de qualsevol aparell amb accés a Internet.

Pictures for Sad Children
Autor: John Campbell
En línia des: 2007
Periodicitat: Una o dues vegades per setmana
Idioma: Anglès
Molta gent es reconeix fanàtica dels webcómics amb temàtiques fosques i pessimistes. En aquest cas, Pictures for Sad Children és un dels màxims exponents d’aquest gènere. Originalment tenia una trama sobre Paul, un fantasma, i Gary, el seu reemplaçament com a treballador en un call-center. No obstant això, l’autor va deixar de banda la història per concentrar-se en cartoons amb un humor molt subtil (de vegades, gairebé imperceptible), que no té una broma òbvia, però convida a trobar el riure en l’amargor. Pel tipus de recursos que empra, o l’estimes o l’odies.

Dresden Codak
Autor: Aaron Díaz
En línia des de: juny, 2005
Periodicitat: Esporàdicament (cada dos o tres mesos)
Idioma: Anglès
Dresden Codak és un webcòmic de culte per als usuaris de la Internet mòbil. Encara que està pràcticament tancat -amb actualitzacions cada parell de mesos-, el seu arxiu és una veritable obra d’art. És complicat de llegir, perquè està ple de referències a la filosofia, la psicologia, la ciència i la tecnologia. Per exemple, el seu arc final (Hob) té com a trama central la singularitat tecnològica i les seves implicacions. Menció a part mereix l’art de Aaron Díaz, amb una traç exquisit i una tècnica envejable.

Axe Cop
Autor: Malachai Nicolle (guió) i Ethan Nicolle (dibuixos)
En línia des de: Gener, 2010
Periodicitat: Dimarts, dimecres i dijous
Idioma: Anglès
Axe Cop és també un dels webcómics més reconeguts a Internet. El seu humor és esbojarrat, estrambòtic i incongruent, amb moltíssims bromes tontes per tot arreu. I no és per menys, ja que la seva guionista té sis anys. Com? La història de Axe Cop és prou coneguda: Ethan, un dibuixant de 29 anys, tenia en ment fer una novel.la gràfica. Per practicar, va decidir fer un webcòmic amb l’ajuda de Malachai, el seu germanet, que li donaria les trames. El resultat va ser un boom immediat: els primers cinc episodis van ser publicats a Facebook al desembre de 2009, i immediatament es van convertir en un viral, arribant a tenir aparicions en revistes com Entertainment Weekly. Un indispensable per la col.lecció.

White Ninja
Autor: Scott Bevan i Kent Earle
En línia des: 2002
Periodicitat: Diari
Idioma: Anglès
White Ninja és excel lent per tenir la nostra dosi diària d’humor absurd. Bastant veterà en les tires còmiques -gairebé deu anys d’arxiu-, aquest webcòmic ens dóna en només tres vinyetes una situació divertida (i de vegades, una mica surreal) per riure a riallades. Es pot llegir qualsevol sense necessitat de témer perdre en la continuïtat. De fet, cada història és independent, sense estar relacionades entre si, el que la fa perfecta per examinar donant salts entre tira i tira.

Calm Blue Oceans
Autor: Jesse Cline
En línia des: 2010
Periodicitat: Diari
Idioma: Anglès
Jesse Cline compleix la màxima que un bon dibuixant pot sortir de qualsevol lloc. Comptable de professió, va decidir lliurar-se a la seva vocació el 2010 per crear Calm Blue Oceans. D’humor simple i ben intencionat, aquest webcòmic aporta una situació quotidiana que ens treu un somriure. El dibuix també és senzill, amb un estil molt pulcre i infantil. Recomanat per alegrar el dia quan hi hagi sobredosi de treball.

Patota
Autor: Juanelo
En línia des: 2010
Periodicitat: Dues vegades per setmana
Idioma: Espanyol
Reservem el webcòmic en espanyol per al final. En aquesta ocasió, l’escollit són les aventures del fenomenal patota. Al meu parer, és un dels més complets que existeixen en l’actualitat, perquè el humor de Juanelo és molt ben pensat, variat i entretingut. En la prima línia entre l’absurd i la quotidianitat, patota i la seva tropa es converteixen en personatges entranyables per al lector.

Ménage à 3
Autor: Giz & Dave Zero 1
En línia des de: Maig, 2008
Periodicitat: Setmanal
Idioma: Anglès
Ménage a trois pertany al gènere de la comèdia romàntica/sexual. Catalogat com només per a adults, és un webcòmic que aborda les diferents relacions entre diversos dels seus personatges, destacant-se per la varietat d’orientacions sexuals. Situat a Mont-real, té una gamma molt interessant de personatges, el quals interactuen en situacions incòmodes i hilarants. Cal destacar especialment l’art, ja que el dibuix s’assembla, en certa manera, al dels còmics d’Archie.

La tuya en vinagre
Autor: Sergio Neri
En línia des de: Gener, 2011
Periodicitat: Dilluns
Idioma: Espanyol
Tanquem amb un webcòmic políticament incorrecte. Aquesta és una producció mexicana amb humor àcid, irreverent i altisonant. És relativament nou, ja que el seu autor va iniciar la publicació a principis d’aquest any. Tot i això, el seu èxit ha estat considerable malgrat la seva escàs temps en línia. Per a molts podria ser considerat com un humor de mal gust, però en aquest ús del atzar i la grolleria radica la seva virtut.

Comments (0)
Cibersocietat, Mòbils, Professional
Barcelona es vol consolidar com la capital mundial dels mòbils

Tenim una cita amb el bdigital apps el 17 de novembre

El congrés reunirà el bo i millor de la industria del desenvolupament i els seus clients
By , on 15 de novembre de 2010

El bdigital apps celebrarà enguany la seva primera edició

Primer el Mobile World Congress, i ara això… lluny de ser un plany, aquesta frase vol significar el contrari: la voluntat de Barcelona de ser un referent com a ciutat acollidora d’actes relacionats amb les tecnologies mòbils.

De molta menys envergadura, es presenta la primera edició del bdigital apps, un esdeveniment centrat en les aplicacions per a smartphones (conegudes simplement com a apps). Es celebrarà el proper 17 de novembre al CosmoCaixa organitzat per Barcelona Digital, i tindrà com a partners empreses de la talla de Telefónica i HP-Palm, a més de l’entitat bancària que presta la seu.

La inscripció a aquest esdeveniment és gratuïta, i per formalitzar-la tan sols cal omplir el formulari que trobareu a la seva pàgina web.

Els actes que s’organitzaran durant el congrés es dividiran en dues sales, i consisteixen en conferències (novetats del sector), debats (el futur de les plataformes), sessions temàtiques (usabilitat i accessibilitat, apps als JJOO de Brasil, aplicacions gratuïtes per a Windows Phone 7) i workshops (iniciació al desenvolupament d’apps, taller avançat en desenvolupament d’apps).

Tots aquests actes es completaran amb App Circus, una exposició internacional itinerant de les aplicacions per a terminals mòbils més innovadores que concorre als esdeveniments més rellevants a nivell mundial sobre el món de la mobilitat i la web.

Finalment, la jornada es clourà amb un còctel networking ja arribats al vespre.

La importància de les aplicacions o apps és tal que, avui en dia, molts consumidors es decanten per comprar un model de telèfon o altre segons els programes que puguin trobar en la plataforma que empra cada terminal. Jo mateix m’inscric entre aquests casos, valorant en aquest cas la inclusió d’un teclat QWERTY complet i la disponibilitat d’un processador de texts, aspecte aquest darrer que cau de ple en l’àmbit de les apps.

Actualment, la plataforma amb més apps disponibles i els usuaris de la qual són més actius descarregant i provant noves aplicacions és, sense cap mena de dubte, l’iOS de l’iPhone/iPad/iPod Touch. Més de 300.000 programes esperen a l’App Store d’Apple a què els posseïdors d’un d’aquests aparells se’ls descarreguin, instal·lin i provin.

La solidesa d’aquest mercat i les seves bones perspectives de futur venen del fet que les aplicacions poden ser de pagament o gratuïtes per a l’usuari, i aquestes poden tenir un “mecenes” al darrera, com ara una empresa que les empri com a eina de màrqueting o publicitària. En qualsevol cas, el desenvolupador cobra, i això és el que al cap i a la fi interessa a tots els programadors: guanyar-se la vida fent el que saben i el que els hi agrada.

Imatge: Guillem Alsina

Comments (0)
Cibersocietat, Correu, Internet
És inevitable, però si minimitzable

Com minimitzar el risc d’ésser “espamejat”

Com fer que la nostra adreça de correu electrònic sigui el menys usada possible per enviar-nos correu brossa
By , on 27 de desembre de 2009
La paraula spam ve d'un producte càrnic britànic que va aparèixer en un celebrat sketch televisiu dels Monty Python

La paraula spam ve d'un producte càrnic britànic que va aparèixer en un celebrat sketch televisiu dels Monty Python

L’altre dia un client em va reenviar un missatge de correu que li havia arribat a la seva bústia i en el que hi deia que, si el reenviava a 10 persones i aquestes escrivien a una adreça de correu electrònic, rebria un ordinador portàtil gratuït a canvi. Si esteu pensant que a on és l’enganyifa i el perquè, és simple: l’enganyifa és el portàtil gratis, i el perquè és aconseguir adreces de correu electrònic vàlides per a enviar-hi spam.

Aquesta és la denominació del correu electrònic publicitari no desitjat ni demanat (brossa) que ens arriba a tots aquells qui tenim una o vàries bústies de correu electrònic a Internet. És com les ofertes del supermercat o els anuncis de vidents i tarotistes que ens deixen a la bústia de casa, que no hem demanat rebre’ls i que a base de repetir-los ens acaben emprenyant, però en la seva versió electrònica.

Actualment i des de fa uns anys és un negoci molt pròsper a Internet, que ha contribuït a fer que algunes persones s’enriqueixin en gran mesura a base de fer que els milions d’internautes existents perdin moltes hores de la seva vida per a netejar les seves respectives bústies de correu. Però, com ho aconsegueixen? com saben a quina bústia han d’enviar els seus missatges? com han capturat la nostra adreça? Hi ha diversos mètodes que aquests personatges empren, i encara que l’anonimat total a Internet és impossible, almenys si es pot passar desapercebut en certa mesura per minimitzar l’impacte que provoquen aquests éssers indesitjables.
Continue reading »

Comments (0)
Cibersocietat, Correu, Internet, Seguretat

Compte amb el que rebeu per correu electrònic

By , on 20 de novembre de 2008
Barack Obama, esquer per a creadors de malware

Barack Obama, esquer per a creadors de malware

Els creadors de malware (programari o software que ha estat concebut o es comporta d’una manera perniciosa per a l’ordinador en el que es troba instal·lat i/o per la xarxa a la qual es connecta aquest) aprofiten cada noticia d’actualitat o tema d’interès en benefici propi i per intentar fer caure en els seus paranys als desprevinguts usuaris.

Una de les darreres grans noticies ha estat l’elecció de Barack Obama, candidat del Partit Demòcrata a les eleccions a president dels Estats Units, el qual serà el primer president de raça negra en tota la història d’aquesta nació.

Aquestes darreres eleccions han estat diferents de les dues últimes edicions en les quals va guanyar el Partit Republicà encapçalat per George Bush, han estat molt més seguides tan als mateixos Estats Units com fora d’aquest país, a la resta del món. I això està essent aprofitat pels spammers i els creadors de malware, així que deixo de parlar de política i em centro en el tema que ens ocupa: desconfieu sistemàticament dels missatges de correu electrònic que porten titulars espectaculars sobre fets que suposadament estan passant al país nord-americà i relacionats amb els Estats Units.

Continue reading »

Comments (1)
Cibersocietat, Internet, Seguretat

Zombis: els morts vivents ataquen a Internet

By , on 16 de octubre de 2008

Els zombis han passat a formar part de l\'imaginari populr i, es clar, se n\'han fet pel.licules. Fins i tot d\'humor, com la del cartellNo, ni us heu equivocat de bloc ni hem canviat la temàtica per parlar de què hi ha més enllà de la vida o de si existeixen els fenòmens paranormals. Pel cap baix d’una cosa si n’estem segurs: els zombis existeixen. I el nostre ordinador en pot ser un

Per començar, potser que aclarim què és un zombi informàticament parlant, però per a això primer començaré per explicar què podem entendre com un zombi de la forma tradicional, és a dir, un mort vivent.

En la pràctica del vudú es coneix com a zombi* a un ésser humà suposadament ressuscitat de la mort per un fetiller que n’ha fet el seu esclau. A la realitat, el zombi és una persona a la qual se li ha administrat una droga que l’ha fet entrar en un estat catatònic (de mort aparent), en el qual el pols va tan lentament i amb prou feines se li aprecia la respiració, que hom el pot donar per mort i fins i tot enterrar com a tal. Llavors, el fetiller el “desperta” de forma “miraculosa” amb una substància que li fa prendre, una droga psicoactiva que n’anul·la la voluntat i la fa actuar… doncs com un zombi.

I això què té a veure amb els nostres ordinadors? ben simple: ells també poden esdevenir zombis, no del tot mancats de voluntat però si al servei d’algú tan sinistre com ho poden arribar a ser els fetillers malignes de qualsevol cultura ancestral.

Continue reading »

Comments (0)
Noticies, Software

Barcelona acull la seva primera conferència internacional sobre PHP

By , on 25 de setembre de 2008
El logotip de la conferencia de Barcelona

Aquest proper dissabte 27 de setembre els programadors en PHP de tot el món tenen una cita ineludible a Barcelona. La ciutat comtal acollirà la primera conferència internacional d’aquest llenguatge de programació, que es durà a terme en el Citilab de Cornellà.

En total, s’espera l’assistència de fins a 400 persones que podran trobar al llarg del dia una sèrie de xerrades i conferències que tractaran temes com per exemple depuració d’aplicacions web amb XDebug, distribució de programari amb PEAR, com usar SQLite3 com a base de dades, tècniques de desenvolupament àgil d’aplicacions, o com optimitzar sites amb molt trànsit entre d’altres temàtiques.

El llenguatge PHP va fer la seva aparició en escena cap a mitjans/finals de la dècada dels noranta, i poc després va encetar el seu camí per a convertir-se en un dels preferits per als desenvolupadors de solucions web. De fet, actualment, el podem considerar com el rei dels llenguatges per a solucions web, i a donat la seva primera inicial al nom LAMP, que denota el conjunt Linux, Apache, MySQL i PHP com el programari que ha de muntar un servidor web*.

Continue reading »

Comments (0)
Noticies

Knol, la competència de la Viquipèdia?

By , on 3 de agost de 2008

Google ha llançat recentment una nova iniciativa en línia que, com sempre que es tracta d’aquesta companyia líder d’Internet, ha generat força expectatives: es tracta de Knol, un lloc web en el qual es busca aplegar articles especialitzats de qualsevol temàtica. En definitiva, una mena de biblioteca del coneixement.

Una vista general de la pagina principal de Google Knol

Les comparacions amb la Viquipèdia, que és com s’anomena en català l’enciclopèdia lliure Wikipedia, no s’han fet esperar, i la gran majoria de llocs web i blocs que n’han informat han qualificat aquest nou lloc web com a la “competència de la Wikipedia“, però jo veig que hi ha alguns trets que diferencien ambdues iniciatives i fan que no competeixen exactament sinó que es mostrin com a complementàries.

Continue reading »

Comments (0)
Correu, Seguretat

Quan se’ns inunda la bustia de correu: Spam

By , on 18 de juliol de 2008

L\'arroba, un simbol del correu electronic

És considerada una de les “plagues” que afecta a la Internet actual, i fins i tot se l’ha equiparat amb una amenaça a la seguretat; i és que no és per a menys. Tot i que un correu de propaganda no ens pot fer gaire mal, es calcula que prop del 90% del tràfic corresponent al correu electrònic que circula diàriament per la xarxa global que és Internet correspon a missatges d’aquesta mena. I això són molts milions de missatges…

Una gran quantitat que, a la vegada, suposa també un esforç per part dels proveïdors de serveis de correu que han de filtrar les comunicacions per tal d’eliminar aquests missatges no desitjats.

Però abans de continuar, i ja amb un tros del camí fet, comencem pel començament i expliquem…

Continue reading »

Comments (1)
Seguretat, Software

Eina de microsoft per eliminar malware

By , on 31 de març de 2007

Malware, virus y spam
Microsoft ha preparat una eina molt util per evitar tenir a la teva màquina software perillòs. La seva funció principal es analitzar si hi han infeccions per software malintencionat al teu equip (per exemple Blaster, Sasser i Mydoom) i, després, eliminar-lo. A més, Microsoft farà publica una versió actualitzada d’aquesta eina.

Pots utilitzar-la amb Windows XP, Windows 2000 y Windows Server 2003. Has de tenir clar que no es tracta d’un substitut del teu antivirus, sino d’un complement per tenir millor protegit el teu PC d’amenaces exteriors. Si tens Windows Update les actualitzacions s’aniran fent automàticament.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio