Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘TinyURL’

Internet
Permeten que una URL ben llarga quedi escurçada a tan sols uns pocs caràcters

Els escurçadors d’adreces: una eina molt útil

Tot i els avantatges, també comporten algun que altre perill per a la seguretat dels nostres ordinadors
By , on 2 de març de 2010
Un dels serveis d'escurçament d'adreces. Foto: Guillem Alsina

Amb l’entrada en escena de serveis de microblogging tipus Twitter i xarxes socials com Facebook, l’espai (més que el temps) s’ha convertit en or. I és que en 140 caràcters és difícil expressar-hi gaires coses, o bé en l’espai que una xarxa social ens deixa per a l’estatus, i més si hi hem de fer aparèixer una URL, una adreça d’Internet (si, ja sabeu, d’aquelles que comencen amb http:// …).

És per això, que ja fa força temps, algú ben eixerit va pensar en una manera d’escurçar una adreça web, i es va empescar la idea fonamental que ara fa funcionar als serveis d’escurçament d’adreces. Imagineu-vos que a algú li heu de fer arribar la següent adreça web: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=a1a48de1-e264-48d6-8439-ab7139c9c14d&displaylang=ca*, exactament 108 caràcters. Amb una entrada al Twitter ja gairebé exhauriríeu tot l’espai disponible si no hi trobeu altra solució.

Bé, ara, amb aquesta adreça copiada en memòria, carregueu la plana del servei Bit.ly i introduïu-la a l’espai de text per escurçar-la, tot prement el botó “shorten”. Resultat? a mi m’ha donat el següent: http://bit.ly/1VXIih . Si ara proveu d’introduir aquesta adreça que us ha donat el servei en un navegador web, veureu com us porta al mateix lloc de l’anterior. Si, efectivament: Bit.ly actua com un servei de redireccionament que “recorda” a on dirigeix cada adreça, de manera que teclejant la que ens dona com a escurçada, anem a parar al mateix lloc que amb la original.

Suposo que ràpidament li veieu als avantatges: 108 caràcters de la URL original contra els 20 de l’adreça escurçada, 88 caràcters que guanyem per al nostre missatge a Twitter o Facebook.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2017, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio