Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘tipografia’

Cibersocietat, Internet
Una tipografia concentra les ires de molts internautes

Mort a la Comic Sans!

La darrera de las campanyes online en contra és 'Comic Sans Criminal'
By , on 30 de març de 2011

Un tipus de lletra pot ser odiat? doncs si!

Pot ser que un tipus de lletra concentri tot l’odi i la mala llet que és capaç de tenir una o vàries persones? Si aquesta pregunta la poguessin realitzar a la tipografia Comic Sans (i dic poguessin perquè, fins a on jo sé, aquest tipus de lletra no s’ha encarnat en cap persona) la resposta seria un indubtable si i, més concretament, us diria que les ires s’han concentrat sobre ella mateixa. I això perquè?

Abans de respondre a aquesta pregunta, coneguem “l’afectada”. La Comic Sans és un tipus de lletra de les anomenades sans-serif, que vol dir que no té les ratlletes de terminació a les arestes, si no que aquestes acaben tal qual. A partir d’aquí, el terme sans-serif s’abreuja simplement com a sans, i la versió còmic és la que busca mimetitzar com escrivien els vells dibuixants de còmics els diàlegs que sortien en els globus de les seves vinyetes.

La moderna Comic Sans es va crear a mitjans de la dècada dels 90 per a la seva inclusió en el Windows de Microsoft i el seu ús per a finalitats no gaire serioses. No obstant, és una grafia agradable a la vista, divertida i informal que ha acabat fent acte de presència a tot arreu, i de la qual alguns dissenyadors gràfics n’han acabat renegant per l’ús i abús que se n’ha fet.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio