Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘twitterwall’

Internet, Professional
Ens permet donar un toc d'elegància als nostres esdeveniments

Twitterwall, com fer més interactius els nostres actes

Un simple servei en línia per al qual no cal ni tan sols registre ens pot solucionar la papereta
By , on 18 de agost de 2010

Un exemple de l'ús de Twitterwall.me . Imatge: Guillem Alsina

Durant aquests darrers dos anys Twitter s’ha convertit en un mitjà perfecte per al seguiment d’actes diversos en temps real via Internet, un cop superada de bon tros l’època en que no era gaire res més que un ‘divertimento‘ per a què el jovent comuniqués a tothm què es el que estava fent en cada moment (per pueril que fos). El fet de ser en format text no ens lliga, com el vídeo o l’àudio, a reproductors pesats (per recursos de programari, s’entén) i a còdecs que, potser, no tindrem disponibles per a la plataforma per la que vulguem seguir l’esdeveniment.

El resultat de Twitter és una pàgina web en la que, si s’escau, s’hi poden incloure enllaços cap a fóra, cap a serveis externs, però que dins seu no hi conté res més que text, format HTML pla i, per tant, visualitzable en qualsevol navegador web i dispositiu, per senzill que sigui. Podem seguir un perfil de Twitter o buscar per la pàgina d’aquest servei des de dispositius encastats que disposin de browser web, telèfons mòbils o els ordinadors més potents.

No fa gaire us vaig parlar dels hashtags, i de les possibilitats que ens donen per al seguiment d’un acte com ara una xerrada, conferència o debat, i us vaig deixar a entreveure la possibilitat de crear un Twitterwall. Què és això?
Continue reading »

Comments (0)
Cibersocietat, General, Internet
Identifica una “conversa” a Twitter sobre un tema determinat

Què és un hashtag?

Ens serà molt útil si volem retransmetre un esdeveniment per la coneguda xarxa de microblogging
By , on 9 de agost de 2010

El format d'un hashtag: el símbol # al davant d'una paraula. Imatge: Guillem Alsina

Twitter està de moda, d’això no n’hi ha cap mena de dubte. Però és que, a més, la xarxa de microbloc és molt útil per mantenir-se al corrent de tota mena d’esdeveniments que són retransmesos en format text explicant els fets més destacats i transcrivint les cites més importants d’aquells que hi parlen.

Quin avantatge té retransmetre’ls per text i no en vídeo o en àudio? simple: els pots seguir des d’una simple pàgina web, no et cal tenir instal·lats còdecs ni plugins de cap mena.

Darrerament he assistit a molts actes que han estat retransmesos per Twitter, i no d’una manera “oficial”, des d’un compte únic creat per l’organització, sinó pels mateixos assistents des dels seus comptes personals. Si volguéssim tenir una visió global de tot allò que es twiteja sobre un determinat acte, hauríem de conèixer i seguir els diferents perfils de Twitter dels assistents, quelcom dificultós, així que com podem superar aquest problema?

La resposta es troba en els hashtags, unes marques que introduïdes en el text permeten seguir una conversa distribuïda entre diversos twitaires. Aquestes marques tenen la forma del símbol # seguit d’una paraula identificativa de la conversa. Per exemple, si volguéssim parlar d’alguna cosa relativa a la ciutat de Barcelona i fer que el nostre tweet pogués ser seguit per altres, podríem introduir el hashtag #barcelona o bé #bcn en el nostre text. A partir d’aquí, qui volgués seguir o afegir-se a la conversa, només hauria d’afegir el hashtag triat a les seves entrades.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio