Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘ullada’

Internet

Recopilatori de serveis d’emmagatzematge web d’imatges

Repassem algunes de les millors eines web que encara perduren per complir la funció bàsica d'allotjament d'imatges
By , on 15 de juny de 2011

Ja fa alguns anys que, amb el creixement de la web 2.0 i l’auge dels continguts audiovisuals, es va anar estenent tota una serie de serveis que donaven resposta a les necessitats dels usuaris en aquest àmbit. Un dels més reclamats, sobretot amb el creixement dels blogs i els fòrums de moltes pàgines webs on els usuaris havien d’estar continuament mostrant gràfiques i fotografies als altres usuaris, eren els serveis per a pujar imatges a internet. Gràcies a aquestes webs d’emmagatzematge d’imatges, la gent podia compartir-les ràpidament a tots aquells espais públics on desitgèssin.

ImageShack és un dels serveis d'allotjament d'imatges més reconegut

Recentment aquests han evolucionat adaptant-se a les xarxes socials que regnen a Internet avui en dia. A més, molts han incorporat la sinergia amb les aplicaciones per a smartphones. Bons exemples d’això són Instagram o Picplz, dues de les més populars eines que se centren en pujar les imatges que fem amb els nostres mòbils per a fotografia i que després compartim amb tot el nostre entorn, adentrant-nos en el núvol en el que vivim avui en dia.

Però aquests innovadors serveis, disten una mica de la idea primigènia que els hi donava sentit fa uns anys. Molts no tan sols encara estan contents amb allò, sinó que tenen continuament a la seva rutina la necessitat de dur a terme operacions en les quals intervindrien aquests operadors que ens guarden imatges a la xarxa. És així com molts ara, en l’era de la fixació cap a la Internet mòbil, ens pregunten què se’n ha fet del servei bàsic? És a dir, pujar la imatge, agafar l’enllaç i enviar-lo com sigui. Aquesta necessitat encara existeix, i afortunadament hi ha força serveis que ho segueixen mantenint, i fins i tot ho milloren gràcies a les noves tecnologies de HTML5. Fem doncs una ullada a alguns d’aquests serveis.

Imageshack / yFrog
Imageshack ha estat per molts el primer servei d’aquest tipus. Actiu des de fa molts anys, ha anat canviant en disseny i funcionalitats però no en el seu esperit; separant un servei per compartir imatges des de Twitter i anomenant-lo YFrog. Podem escollir si volem redimensionar la imatge, o si volem obtenir un codi amb un enllaç en forma de previsualització. Com tots els serveis d’aquest tipus, el seu ús és gratuït (es sosté amb publicitat) i no cal registrar-se per poder usar-lo. Tot i així, amb un registre opcional podem mantenir un historial de totes les imatges que pugem i utilitzar eines addicionals.

Jiskobox
Jiskobox está orientat per als amants d’allò tradicional. Segons la web està en fase alpha, però Jiskobox és un servei bàsic de pujada d’imatges com sempre els hem conegut. Selecciones arxiu, puges i ja tens un enllaç directe a la imatge, de moment sense funcionalitats ni publicitat afegida. Recorda, de fet, als primers dies de Imageshack.

Clou App
Cloud App s’enfoca d’una manera diferent: no cal anar a cap web per pujar la imatge, sinó que ens instal.lem una aplicació en el nostre ordinador a la qual li arrosseguem les imatges que volem. Aleshores esperem a que l’aplicació ens avisi amb un so i directament enganxem l’enllaç a la imatge on vulguem. Molt còmode, però el programa està només disponible per a Mac OS X i requereix de registre.

Cloud App és una eina sencilla que s'integra amb Mac

Lockerz
Lockerz us pot sonar de bones a primeres d’un servei amb el qual es poden aconseguir descomptes, però després de comprar Plixi també s’ha convertit en una plataforma per allotjar imatges. Recentment podem veure-ho integrat en alguns clients de Twitter nous, de manera que el seu ús ha augmentat sense que ens n’adonem. En una pàgina de lockerz podem escriure comentaris i veure quins usuaris han vist recentment la imatge que has pujat, a més de poder compartir ràpidament amb els botons socials.

Imgur.com
Aquest és el primer dels serveis aquí llistats que utilitza les noves tecnologies web per facilitar la pujada d’imatges. Simplement hem d’arrossegar la nostra foto des del nostre sistema al navegador i llest, la imatge es puja i es comparteix. Podem pujar imatges del nostre ordinador o directament des d’una adreça web aliena. El trobem també integrat en una bona quantitat de clients de Twitter.

Min.us
Minus és un dels serveis més populars entre els que busquen pàgines que permeten l’anomenat “arrossegar i deixar anar” que comentàvem abans amb Imgur. Hi ha un avantatge afegit, i és que amb Minus podem arrossegar diverses imatges al mateix temps i crear una galeria ràpidament. Ideal per quan volem mostrar diverses imatges en conjunt.

Dropdo
Nou, però clàssic alhora, Dropdo és just el que esperem per a un servei de pujada d’imatges, però presenta l’al·licient especial de ser capaç de pujar múltiples tipus d’arxiu.

Dropmocks
Podríem considerar que Dropmocks és un clon de min.us, encara que la pàgina queda reduïda a la simplicitat màxima. No necessita registre, encara que si ho acabem fent disposarem d’un major control de les imatges que pugem.

Comments (0)
Mòbils

Els dos grans fabricants de mòbils

Entre Nokia i Samsung es reparteixen més de la meitat del negoci de mòbils
By , on 19 de octubre de 2010

La marca finlandesa Nokia és la que té un major negoci en el sector dels mòbils

Als darrers anys pensar en canviar un mòbil no és una tasca fàcil. Podríem dir, fins i tot, que de vegades sembla una odissea impossible si no s’inverteix moltes hores per informar-se bé de les característiques que te aquest producte tan complex. Cada vegada són més les marques que intentin fer-se amb una porció d’un pastís econòmic de primer nivell i que segons molts estudis només farà que créixer en un curt termini.

Un d’aquests estudis informa que durant l’any passat aquest mercat va moure un negoci de 19.307 milions d’euros. Per si no fos ja una dada que explica aquesta importància econòmica,durant l’any 2015 el mercat d’accessoris mòbils mourà més de 37.000 euros, una xifra que deixa ben clar que els fabricants continuaran apostant cada vegada més en aquesta parcel·la. Seguint amb el sector de les aplicacions per a dispositius mòbils, cal assenyalar que són un mercat creixent. La consultora Booz & Company preveu que el 2013 aquest sector assolirà un volum de vendes de 17.000 milions d’euros. El que implica un augment continuat.

Pel que fa a les diferents marques o companyies fabricants de mòbils és interessant comprovar que n’hi ha dos de gegants que es reparteixen més de la meitat del negoci. Per una part, Nokia va acaparar un 34,2 per cent de les vendes de terminals mòbils, amb 111,47 milions d’unitats venudes, seguida de Samsung (20,1%), amb 65,3 milions. Després tenim LG (9%), amb 29,36 milions, i Research IN Motion (RIM), fabricant de BlackBerry, (3,4%), amb 11,22 milions. Apple, per la seva part, va ocupar el setè lloc amb un 2,7 per cent.
Continue reading »

Comments (0)
Mòbils

Comparant mòbils abans de decidir

Triar un bon terminal sense necessitat de recórrer a un smartphone
By , on 26 de maig de 2010

El Nokia 5230 és un mòbil multimèdia amb GPS i la garantia d'una bona marca

Permeteu-me que avui parli des de l’òptica d’una vivència personal. Ja fa uns dies us vam parlar de mòbils, concretament d’smartphones. Però no només de grans joies tecnològiques viu l’home i no tothom vol un mòbil de gamma alta. És el meu cas, doncs sóc de les que prefereixo un bon aparell amb bones prestacions però sense excesos. Fa uns dies el meu vell mòbil va dir “prou”, així que em vaig passar una setmana sencera buscant el millor substitut. Vaig haver de buscar molt i documentar-me, un procés lent i costós que us vull estalviar a vosaltres i que per això he decidit compartir.

La meva companyia és Orange i tot just ara se m’acaba la permanència. Per tant, i tal com fem tots, el primer pas va ser fer una ullada a d’altres operadors a la recerca d’ofertes suculentes. Vaig trobar smartphones a bon preu però que, a la llarga, em sortirien cars. I és que res s’adapta millor a les meves necessitats que la tarifa plana d’Orange, per la qual cosa vaig descartar l’opció del canvi. Vaig consultar el meu saldo de punts, que fregava ja el miler, i vaig començar la meva recerca. Em vaig establir un límit: 50 euros màxim i sense internet.

¿Què buscava? Doncs un aparell amb bona qualitat de pantalla, càmara de fotos digne, reproductor de música a l’alçada i amb extres tipus radio, bluetooth, etc. D’aparença atractiva, fàcil de fer servir i, a poder ser, de teclat. La meva primera opció, ja per tradició, va ser Nokia. Concretament el Nokia 5230. A Espanya els fanàtics d’aquesta companyia som multitud, fins el punt que som un dels millors mercats que l’empresa finlandesa té arreu del món. Em sumo a la llista de clients satisfets, però el Nokia 5230 no semblava complir del tot les expectatives. Per començar, era tàctil. Un handicap que, com veureu, de seguida vaig descartar dels factors negatius. Tot i així, el que menys m’acabava de convèncer era la baixa qualitat de la càmara de fotos. Només 2 megapíxels. Per compensar té GPS, un factor que el pot fer indispensable per a molts clients, però no per a mi.

Vist aquest, vaig donar-li un cop d’ull a la competència directa. El Samsung S5230 comparteix amb el model de Nokia molt més que el nom i el preu per punts d’Orange. Tots dos son mòbils tàctils, si, però l’escassetat ja em feia estar a punt de dimitir en la recerca d’un gama mitja amb teclat. Sigui com sigui, tan el Samsung com el Nokia gaudeixen d’un molt bon tamany i qualitat de pantalla. També tots dos permeten canviar la carcassa posterior, una possibilitat que pot atraure al públic juvenil. Pel que fa les diferències, la càmara del Samsung és molt millor (3,2 mgp) però, en canvi, no té GPS. L’emmagatzematget intern del Nokia permet fins a 70 MB i fins a 16 GB de memòria externa. El Samsung, en canvi, va més curt en aquest sentit. 50 MB de memòria interna i n’admet fins a 8 GB d’externa. A més, el Nokiatecnologia 3G i sistema operatiu Symbian S60, que sempre és un punt a tenir en compte. El Samsung no té res de tot plegat, la qual cosa limita les seves possibilitats de navegació i descàrrega. No obstant això, les diferències més grans tenen a veure amb l’estètica i la durabilitat de la bateria. En aquest sentit l’S5230 s’emporta el premi, i per això m’hi vaig decantar. Però encara va aparèixer un tercer en discòrdia.

Continue reading »

Comments (0)
Software, Tutorial

Una ullada al editor Vi

By , on 11 de agost de 2007

Aquest es un tutorial introductori a l’editor de text per excelència en els sistemas Unix, extret de DevShed i traduït per la meva persona. Així que si voleu saber alguna cosa del Vi i aprendre el seu us continueu llegint.

Una ullada al editor VI

Vi es un editor de text ampliament usat amb els sistemes operatius UNIX. L’autor ha tingut l’oportunitat d’utilitzar aquest editor en sistemes Solaris i Linux. En aquest article aprendrem como fer servir l’editor VI.

VI es quasi el mateix a Linux i a Solaris. La principal diferència son les tecles de “fletxes”. Als sistemes basats en UNIX s’ha d’utilitzar les tecles h, j, k and l per esquerra, abaix, amunt i dreta per moure’s. Però al Linux, podem fer servir les fletxes normals.

Al Solaris OS, si fas servir les fletxes mentre edites veuràs un resultat no desitjat si no tens aquestes tecles ben maoejades. A vegades això mostra l’error “Terminal too wide” si el teu terminal es més gran que el típic 1024 x 768.

Obrir un nou fitxer/obrir un fitxer per editar: Per obrir un nou fitxer simplement fes la següent comanda:

vi newfile.txt

Aquesta comanda obrirà l’editor VI amb un nou fitxer anomenat newfile.txt al directori actual. Si ja hi había un fitxer amb el mateix nom al directori actual, aleshores s’obrirà el ja existent per editar-lo.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio