Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘We are interested to increase traffic to your website, please get back to us in order to discuss the possibility in further detail.’

Internet

Com navegar de forma segura en xarxes públiques?

Consells per connectar-se de forma segura a Internet
By , on 28 de gener de 2014

Les noves tecnologies mòbils i la possibilitat de connectar-se a la xarxa a qualsevol lloc, de forma que compartim informació sobre els llocs als quals estem, qui ens acompanya i ho documentem amb fotografies i vídeos que acaben a les xarxes socials. La tecnologia mòbil ha avançat molt fins al punt d’equiparar-se a un mini portàtil, però no hem estat capaços de canviar les nostres costums com a usuaris per protegir-nos de l’espionatge i robatori de dades.

Els usuaris de ‘smartphones’, ‘tablets’ i portàtils utilitzen de forma regular xarxes públiques de Wi-fi, però es tracta de connexions no segures ja que s’està compartint la xarxa amb estranys i pot ser que algú utilitzi les seves habilitats en contra nostra. El risc de perdre informació personal o que aquesta sigui utilitzada per a delictes a través de la xarxa és latent a tot l’espai públic, hem abaixat les defenses com a usuaris a mesura que els dispositius poden fer més coses, donant més importància a estar connectats que a la nostra seguretat.

No obstant, una enquesta digital realitzada per les empreses F-Secure y GfK en 15 països ha demostrat que el 52% dels participants estava preocupat per la seguretat i la privacitat de la seva informació a la xarxa; però una gran part dels usuaris no coneix les pràctiques adequades per protegir-se d’atacs informàtics als seus terminals. D’igual forma, un 67% de les persones va afirmar que guarda més valor la informació que guarden els seus dispositius mòbils que els aparells en si.
Continue reading »

Comments (0)
Mòbils
Basats en Android, però configurables en moltes altres característiques

El teu mòbil, a mida

By , on 28 de octubre de 2010

La publicitat que podem veure al seu lloc web dels mòbils de Synapse Phones

Els smartphones o telèfons intel·ligents són cada dia més presents a les nostres vides, fins al punt d’esdevenir objecte de personalització i col·leccionisme. Un mòbil ja és molt més que un telèfon, passant a convertir-se juntament amb la roba que ens posem o el que duem a la cartera, en un reflex de la nostra personalitat.

Així és com una empresa alemanya, Synapse-Phones, ha llançat un servei que ens permet construir-nos el nostre propi terminal a mida. Això si, amb algunes limitacions lògiques.

Per començar, tots els terminals tenen la mateixa carcassa i estan basats en Android 2.2. No podem (i és una cosa que jo hi he trobat molt a faltar) optar per tenir un teclat físic en el nostre terminal, si no que ens hem de conformar amb la pantalla tàctil cobrint tota la part frontal. Arribats a aquest punt us preguntareu, doncs, què és el que podem configurar lliurement en aquests telèfons?. Doncs la resposta és que tot allò relacionat amb el maquinari de connectivitat i alguns altres aspectes.

Per tal de crear el nostre telèfon a mida haurem de començar accedint a l’opció “Configure your smartphone” (o sento, però la web està en anglès), on se’ns informa de les característiques generals que compliran tots els terminals i de les opcions que tenim per a personalitzar. Entre les primeres s’hi compten un processador d’1 GHz. AGPS, Bluetooth 2.1 o slot microSD amb capacitat de fins a 32 gigabytes.
Continue reading »

Comments (0)
Professional, Software

PrestaShop: crea la teva botiga online

Una eina de franc i professional
By , on 15 de octubre de 2009
El resultat gràfic és molt interessant

El resultat gràfic és molt interessant

Des d’ Informatica.cat us volem apropar idees i aplicacions que considerem innovadores i interessants en el camp de l’usuari convencional i també del professional. Una de les qüestions que tenim clares és que la venda online és un negoci en creixement. De fet, si observem altres països europeus o d’altres continents com el Japó o els Estats Units, veiem que cada cop és més el volum de vendes de productes online que fan les principals grans empreses.

No estem parlant de serveix com Ebay, molt consolidat a nivell mundial en la compra-venda de productes entre usuaris, sinó de les botigues online que ofereixen els seus productes. Són conegudes experiències com les de Privalia, Vente-Privée o altres botigues online similars que venen roba, electrodomèstics, aparells electrònics… de les principals marques del món en macrobotiques online en format outlet.

Avui, però, us volem parlar d’una idea molt més propera. Imagineu muntar la vostra pròpia botiga online? Potser ja teniu un establiment al carrer però podeu arribar a molta més gent i a un baix preu a través de la xarxa. Per si la idea us sedueix us volem presentar PrestaShop, una plataforma online per a que creïs la teva propia botiga de forma senzilla.
Continue reading »

Comments (0)
Cibersocietat, Internet

Moby o com la gratuïtat de les cançons no ha d’afectar als ingressos del compositor

El cantant ofereix gratuïtament una cançó que també està a la venda a iTunes
By , on 29 de agost de 2009
Moby (a la dreta) en plena actuació

Moby (a la dreta) en plena actuació

Les discogràfiques ens diuen que l’intercanvi de música sense pagar per ella conduirà inexorablement a la fi de la industria musical, ja que els compositors i cantants no ingressaran cap diner de les seves activitats. Molts artistes, però, han experimentat amb la cultura lliure i gratuïta d’accés universal, i no pocs n’han tret com a conclusió que regalar la seva música no els perjudica, ans al contrari. El darrer cas ha estat l’estrella Moby, tot un rei mides de la música.

El primer single del seu darrer treball Wait for me es titula Shot in the back of the head (títol, per cert, gens bonic, però per a gustos,…), i tant es pot adquirir via iTunes com descarregar-se gratuïtament des del lloc web de l’artista. Evidentment, si us donen a escollir entre les dues opcions, direu el mateix que el famós anunci del Media Markt, “jo no sóc tonto!” i, per tant, descarregaríeu la cançó de gorra des de la web de Moby (per cert, la cançó es pot compartir després amb qui vulgueu). Doncs en aquest cas, ja m’explicareu com és que el single és líder de vendes a iTunes.

Una possible explicació a un fenomen que sembla contradictori en ell mateix és el boca a orella: la gent s’estaria descarregant el single des de la web de Moby, punxant-lo en festes i compartint-lo. Aquesta música arriba a oïdes de persones que potser no saben que es pot descarregar la cançó de forma gratuïta des de la web del cantant, i que per tant van a buscar-la directament a l’iTunes. Això demostraria que el boca a orella i oferir els continguts gratuïtament no és de per sí perjudicial, en contra del què canten les discogràfiques.

Continue reading »

Comments (0)
Cibersocietat, Mac, Noticies

El Macintosh fa 25 anys

By , on 31 de gener de 2009
L'Apple Macintosh original

L'Apple Macintosh original

Un quart de segle ha passat ja d’ençà que fou presentat l’Apple Macintosh original, el primer d’una llarga saga que a posteriori seria coneguda popularment com a Mac.

Els números d’aquell primer Mac ens fan esbossar un somriure d’autosuficiència i ens transporten a una era en la qual les primitives màquines de 8 bits estaven a punt de cedir l’hegemonia en el panorama informàtic a la nova generació de màquines que, encapçalades per l’IBM PC i els seus clònics, es començaven a fer amos i senyors del mercat.

Basat en un microprocessador Motorola 68k a 8 Megaherços de velocitat*, tenia 128 Kilobytes de RAM (si, Kilobytes, no Megabytes) i funcionava amb una unitat de disquet de tres polzades i mitja. Aquesta última era una aposta força arriscada en un món en el que començaven a predominar els disquets flexibles de cinc polzades i quart, un format que es va estendre com un autèntic estàndard entre els primers PC’s.
Continue reading »

Comments (2)

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio