Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘web mòbil’

Mòbils
Els navegadors dels smartphones cada dia evolucionen més per a oferir la mateixa experiència que en un escriptori

Quin futur té la web mòbil?

Malgrat tot, hi ha institucions que aposten per una versió web purament mòbil
By , on 16 de març de 2010

La web d'Informàtica.cat en un telèfon mòbil no smartphone

Tot i que no se n’ha sentit a parlar gaire, hi ha una certa discussió entre aquelles persones que recolzen el fet que existeixi una versió de la Web optimitzada per a telèfons mòbils, i aquelles que opinen que el futur és que la mateixa web que veiem en un navegador de sobretaula es vegi també als smartphones.

La primera postura incideix sobretot en les particularitats dels smartphones, com ara la pantalla de petites dimensions, mentre que la segona aposta pels moderns navegadors per a dispositius mòbils, que com Opera Mobile o Opera Mini, ens permeten gaudir de les mateixes pàgines que tenim als nostres sobretaules i portàtils, empetitides i amb la possibilitat de fer-hi zoom per centrar-nos en una àrea concreta de la pàgina.

A informàtica.cat ens hem decantat per la primera opció, creant una versió mòbil optimitzada per a una càrrega ràpida i una fàcil visualització amb els navegadors d’aquests dispositius sense haver d’ampliar el text ni haver de moure constantment la pantalla per visualitzar diversos elements presents a la pàgina. D’aquesta manera, des de qualsevol telèfon mòbil (smartphone de gran pantalla o terminal normal i corrent que es pugui connectar a la xarxa i disposi d’un navegador), podreu seguir les nostres novetats sense haver d’esperar les lentes descàrregues de tots els gràfics de la versió d’escriptori ni haver de fer “virgueries” per veure correctament la pàgina en una petita pantalla.

El telèfon mòbil cada dia està guanyant més popularitat entre els internautes, un fet que demostren els fabricants en dotar als seus terminals de funcionalitats “socials” com ara widgets que permeten accedir als comptes que hom té en serveis de xarxa social entre els que destaquen Facebook i Twitter. Un bon exemple d’aquest paradigma és el Nokia N900, que sembla tot un ordinador portàtil miniaturitzat o un telèfon al qual li han insuflat esteroides, per les prestacions que té. Doncs bé, l’operadora que els ven recomana agafar-lo amb una tarifa plana de dades ja que, si no, no té sentit aquest terminal. Una mostra de cap a on va el futur.

L'aplicació mòbil de Madonna, llançada per Antevenio

Sembla, però, que d’això molts prestadors de servei i programadors d’aquí no se n’han adonat encara, malgrat que a fora ja és tot un fet consumat. I us ho dic de la impressió que m’ha quedat del Mobile World Congress d’aquest febrer. Potser una de les que se n’ha adonat amb temps i ha actuat en conseqüència és Antevenio, empresa dedicada al màrqueting digital que ha creat una divisió per explotar la publicitat i el màrqueting en dispositius mòbils com ara telèfons.

Entre d’altres campanyes, seva ha estat la del llançament de l’aplicació oficial per a iPhone de la cantant Madonna, tot un monstre -en el bon sentit de la paraula- de l’escena, que no ha dubtat en confiar a aquesta empresa l’apartat de màrqueting per al mercat espanyol. Aquesta aplicació inclou accés directe a la compra de les seves cançons, galeria d’imatges, videoclips, i accés als llibres que ha publicat. A la de Madonna s’hi afegeixen altres aplicacions d’intèrprets de talla internacional com són Alejandro Sanz, Macaco o David Bisbal.

En resum, i parafrasejant aquell famós anunci, podem afirmar que “la vida és mòbil, mòbil és”… i a partir d’ara hi podem afegir “també informàtica.cat” ;-)

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio