Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘Whatsapp’

Internet

WhatsApp recuperarà la clàssica frase d’estat

La versió beta tornaria a incloure la frase d’estat
By , on 8 de març de 2017

whatsapp

La substitució de la clàssica frase d’Estat per ‘Estatus’ –una imatge que s’esborra automàticament passades 24 hores– no va agradar a la majoria d’usuaris de WhatsApp, qui van veure com d’un dia per l’altre desapareixia la seva enginyosa cita per aquesta nova característica. Si bé el nou tret de WhatsApp ha estat rebut amb millor o pitjor acollida, el cert és que les queixes rebudes per part dels usuaris han fet replantejar als responsables de l’app la seva decisió.

WhatsApp va llançar la setmana passada els seus nous ‘Estats’, una nova funció de contingut efímer en l’aplicació de missatgeria en la qual es pot penjar una imatge i acompanyar-la de text que s’esborren automàticament passades 24 hores, quelcom que ja hem vist a Snapchat (la original) , Instagram o Facebook. En posar en funcionament el nou ‘Estatus’ va desactivar els clàssics estats de l’aplicació on l’usuari podia posar una frase al seu gust, quelcom que ha suscitat queixes. Ara, però, sembla que la frase tornarà a estar disponible.

Als usuaris de WhatsApp no els ha agradat que desaparegui la seva frase d’estat en l’aplicació i així ho han fet saber als responsables de l’aplicació de missatgeria instantània. Les queixes en xarxes socials d’usuaris descontents podrien portar a WhatsApp a tornar al vell estat d’una frase a elecció de l’usuari i personalitzable amb ‘emojis’, segons ha explicat WABetaInfo, una plataforma que monitoriza els canvis de l’aplicació en la versió beta. Continue reading »

Comments (0)
Cibersocietat

Whatsapp no incorpora servei de videotrucades

Arriba una nova estafa per whatsapp
By , on 25 de abril de 2016

12769050173_e3be8c9c30_b

Un missatge que promet videotrucades per a WhatsApp estan arribant als usuaris de l’app de missatgeria instantània, convertint-se en el nou malson dels qui han acceptat aquest fantàstic nou servei: no es tracta d’un servei oficial de Whatsapp sinó d’una nova forma d’estafa per robar diners. Si bé va començar com un rumor sobre noves millores per als milions d’usuaris de Whatsapp, la companyia no ha incorporat les videotrucades entre els seus serveis; es tracta d’una enganyifa per aconseguir subscriptors a un servei d’sms premium.

L’anunci de les noves videotrucades conté un codi semblant al l’aplicació, que fa creïble aquest nou engany. Sota una aparença que casa perfectament amb l’estètica de Whatsapp, aquesta nova estafa ja està circulant de telèfon a telèfon entre els milions d’usuaris de l’aplicació de missatgeria instantània més popular del món.

Els usuaris que han acceptat aquest nou servei no compten amb una nova actualització que els permetrà fer videotrucades als seus contactes, sinó que es troben amb un problema important per a la butxaca. Si es punxa en l’anunci que ens promet introduir les videotrucades a la nostra app, l’usuari és portat a una web mòbil en la qual, després de seguir correctament tots els passos que es requereixen per instal·lar el servei, acaba subscrit a un servei de missatgeria premium.

Segons ha informat l’Oficina de Seguretat de l’Internauta, els usuaris de Whatsapp que han estat víctimes d’aquesta estafa han de revisar i controlar periòdicament la informació que hi ha sobre ells aInternet; tanmateix, han demanat a aquests usuaris que controlin que les dades personals no siguin utilitzats sense el seu vist i plau. A més, en cas d’haver donat el número de telèfon caldrà contactar amb l’operadora de telefonia mòbil perquè bloquegin els nombres associats als SMS premium per evitar participar en altres promocions o campanyes.

Així doncs, els usuaris que han caigut en aquesta nova estafa de Whatsapp acaben subscrits a un sistema de missatgeria SMS que només els farà buidar el seu compte corrent. La subscripció a aquest servei premium és lo únic que s’aconsegueix si s’accepta aquesta falsa actualització; en cap cas els usuaris accedeixen a un servei de videotrucades per a Whatsapp. Si reps aquest missatge, el més recomanable es borrar-lo i no acceptar ni fer click a qualsevol enllaç per evitar acabar subscrits a un servei de missatgeria.

 

Comments (0)
Mòbils

Whatsapp incorpora un nou sistema de xifrat en la seva nova actualització

L’aplicació encripta tots els missatges per defecte
By , on 12 de abril de 2016

El sistema de missatgeria instantània WhatsApp ha afegit a el xifrat ‘extrem a extrem’ (‘end to end’) amb la seva última actualització. Aquesta nova característica del popular sistema de missatgeria implica que la comunicació sigui totalment segura amb aquest servei, segons han explicat els responsables de Whatsapp.

El sistema de xifrat ‘end to end’ es troba ja implementat en l’última versió de l’aplicació, com han anunciat en un comunicat publicat en el blog oficial de Whatsapp. La incorporació d’aquest sistema per xifrar els missatges enviats permet fer molt més segures les comunicacions entre dispositius amb aquesta aplicació; ja que protegeix el contingut enviat independentment de quina sigui la seva forma (missatge, imatge, vídeo, veu o xat grupal).

La novetat de Whatsapp fa que les converses mantingudes amb aquesta aplicació estiguin encriptades per defecte, garantint la privacitat dels seus usuaris. Així doncs, la incorporació del sistema de xifrat ‘end to end’ implica que, quan l’usuari enviï un missatge, aquest només podrà ser vist pel destinatari, sense que ningú, “ni cibercriminales, ni hackers, ni règims opresors, ni tan sols nosaltres (l’empresa)” pugui tenir accés al seu contingut.

“Recentment hi ha hagut molt debat sobre l’ús serveis encriptats i el treball de les forces de l’ordre”, han comentat els responsables de l’app de missatgeria més popular del món en al•lusió a l’enfrontament entre Apple i el FBI. Si bé reconeixen la seva labor a l’hora de mantenir a les persones fora de perill d’atacs terroristes o contra la seguretat de les persones, l’empresa no està a favor de facilitar la feina a les agències governamentals. “Els esforços per afeblir l’encriptació s’arrisquen a exposar la informació de les persones a l’abús de cibercriminales, hackers i estats corruptes”, han explicat. Continue reading »

Comments (0)
Mòbils

L’última actualització de Whatsapp: novetats per tots i problemes per iOS

Els internautes no podran accedir a continguts d’altres països
By , on 11 de març de 2016

whatsapp

L’última actualització de WhatsApp permet enviar arxius a través de l’aplicació de missatgeria i integra serveis en el núvol com Google Drive o Dropbox. Una nova característica que els usuaris que necessiten intercanviar documents o arxius habitualment agraeixen; potser uns més que d’altres, ja que els usuaris de iPhone han detectat una gran pèrdua d’espai.

L’arribada d’aquesta nova actualització de la principal aplicació de missatgeria instantània per a usuaris de dispositius iOS no han tingut només avantatges: la nova actualització provoca la pèrdua d’espai en el telèfon dels usuaris d’iPhone. Els usuaris d’iPhone s’han trobat problemes d’emmagatzematge aquest cap de setmana en els seus telèfons. Malgrat esborrar documents, imatges i informació de l’emmagatzematge intern del telèfon, el problema no desapareixia.

El problema va aparèixer en diversos fòrums oficials d’Apple, on s’explicava que l’arrel de la pèrdua de lloc d’emmagatzematge era per culpa de l’aplicació WhatsApp. Segons s’explicava en aquests fòrums, l’actualització de l’aplicació de missatgeria s’adjudicava fins a 9GB d’emmagatzematge en els dispositius d’Apple. Un inconvenient que no s’advertia als usuaris de dispositius amb sistema operatiu iOS. Continue reading »

Comments (0)
Mòbils

WhatsApp retirarà la taxa per mantenir el servei passat un any

Els usuaris no pagaran més pel servei
By , on 19 de gener de 2016

whatsapp-892926_1280

L’aplicació de missatgeria instantània WhatsApp ha anunciat que tornarà a ser totalment gratuït per als usuaris, per la qual cosa no tornarà a carregar les famoses taxes per temps d’ús després d’un any utilitzant el servei. La companyia, propietat de Facebook des del 2014, preveu suprimir el preu de subscripció passat un any, un model de negoci que ha mantingut fins ara per incrementar així els ingressos que percep.

Encara que sembli contradictori, Facebook espera que amb eliminar la taxa per mantenir WhatsApp després del seu primer any de descàrrega aconseguirà uns majors beneficis. Fins ara, el model de negoci de WhatsApp es basava en aquesta taxa d’ús d’aproximadament 1 euro a l’any. No obstant això, és clar que la companyia ho considera insuficient i que els prop d’1.000 milions d’usuaris podien donar més de si. Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio