Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘Windows 7’

Cibersocietat
No està tot el què hauria de ser-hi, però és un bon punt de partida

Fent una mica de balanç del 2009

Chrome OS, Windows 7, Sun i Oracle o The Pirate Bay són alguns dels noms propis que ens ha llegat el 2009
By , on 12 de gener de 2010
Windows 7 ha estat la gran noticia de l'any, segons la majoria

Windows 7 ha estat la gran noticia de l'any, segons la majoria

Diuen que un mes en el “món real” equival a tres en el món de la informàtica. I això no és així perquè fallin les lleis de la física, sinó pel dinamisme propi d’aquest sector. Val doncs la pena realitzar una repassada -per breu que sigui- al què ha donat de si aquest darrer any… perdó! aquests darrers tres anys ;-) en matèria tecnològica.

La principal noticia del sector ha estat l’arribada del Windows 7 a l’octubre, malgrat que al llarg dels mesos precedents aquesta nova versió ja havia anat generant un reguitzell de noticies i una gran expectació. No ha estat l’únic sistema operatiu que ha vist la llum el 2009: Apple ha llançar el Mac OS X 10.6 i Google el seu Chrome OS per a ordinadors. Basat en el navegador web homònim, busca ser una alternativa a la concepció “tradicional” dels programes que s’executen en local, buscant les aplicacions en línia i, per tant, el navegador web com a interfície d’usuari en substitució de l’escriptori clàssic.

Els netbooks han estat el gran èxit en matèria de maquinari en el 2009, malgrat que ja s’ha apuntat una tendència que jo crec es consolidarà en el nou any: els Tablets de mides reduïdes, tipus MID. Ja l’any passat es va rumorejar que Apple trauria una màquina d’aquestes al mercat, i jo crec que ho farà enguany. Els què al final no s’han confirmat són els netbooks basats en xips ARM, que se les prometien molt felices, però de ben segur que el 2010 veurà el seu desplegament comercial.
Continue reading »

Comments (0)
windows
Ja el tenim entre nosaltres després de la gran expectació que ha despertat

Primeres impressions sobre Windows 7: de veritat és tan canyero?

Bon rendiment i una interfície gràfica ben treballada
By , on 9 de novembre de 2009
Un rendiment interessant al costat de Windows Vista

Un rendiment interessant al costat de Windows Vista

Amb tota la pompa i circumstància que l’ocasió requeria, el passat dia 22 d’octubre, Microsoft va llançar al món el seu nou Windows 7, successor de Windows Vista i cridat a esmenar la monumental errada que aquest darrer va suposar per al mercat.

Però, abans de criticar gratuïtament al gegant de Redmond (i és que ja us veig esmolant les eines), deixeu-me que us digui el que en penso del seu predecessor: va ser una errada, si, però ho va ser perquè s’estava experimentant amb el què els usuaris havien demanat que tingués el successor del Windows XP, així que tots els que vam participar en el procés de demanar coses a Microsoft en som una mica culpables.

Dels errors se n’aprèn, i sembla que Microsoft ha interioritzat bé aquesta lliçó. De fet, i segons tinc entès, la persona encarregada de liderar el procés de construcció d’aquest nou Windows va deixar ben clar des del principi que no s’hi introduiria gaire res de nou, sinó que s’anava de cara a barraca a polir els defectes trobats al Vista.
Continue reading »

Comments (0)
Noticies, Professional, windows
Serà el més a prop que el puguem veure abans del seu llançament comercial

Microsoft ensenyarà el Windows 7 a Madrid

By , on 2 de juliol de 2009
A l'esquerra, participants en el SIMO 2007, a la dreta un tros de l'escriptori del Windows 7

A l'esquerra, participants en el SIMO 2007, a la dreta un tros de l'escriptori del Windows 7

Serà possiblement el més a prop que el tinguem els catalans abans que sigui llançat oficialment el 22 d’octubre, i permetrà veure tot l’ecosistema de partners, aplicacions i detalls tècnics.

El SIMO, la fira informàtica de Madrid, s’ha redefinit seguint la voluntat de les grans companyies, que els darrers anys no havien parat de queixar-se de l’afluència de públic no especialitzat i la proliferació d’expositors centrats en els productes de consum, més que no pas professional. Triomfant la revolta contra l’organització, ara tots donen suport al replantejament de la fira, i entre aquests hi tenim a Microsoft, que ha anunciat que portarà el seu Windows 7 en primícia a la capital espanyola.

Per als professionals de la informàtica serà important, tret que hagin aconseguit la molt lloable fita de viure només en un àmbit dominat pel programari alternatiu a la plataforma de Redmond, ja que en el nostre dia a dia ens topem constantment amb la plataforma de Microsoft, i quant més la coneguem, millor.

Continue reading »

Comments (0)
Linux, Professional, windows
El nou sistema operatiu manté l'estructura de drivers creada amb Vista, buscant així la màxima compatibilitat

Windows 7, una arma veritablement efectiva contra Linux?

By , on 15 de maig de 2009
Windows 7, més qualitat que Vista, però prou per fer front a Linux?

Windows 7, més qualitat que Vista, però prou per fer front a Linux?. Imatge: Guillem Alsina

Microsoft ha posat a l’abast de tots els internautes la primera “Release Candidate” (versió candidata per ser la definitiva) de Windows 7, el què està destinat a ser el successor del fracassat Vista. El seu èxit ha provocat que, fins i tot, algunes (poques) veus s’alcessin per demanar que fos llançat al mercat ja, fins i tot estant en fase beta. Davant la bona acollida que està tenint, jo em pregunto si no ens trobem davant l’arma definitiva per a què Microsoft contraresti la bona fama de Linux.

No és cap novetat que, justificada o injustificadament, el sistema operatiu del pingüí gaudeixi de molt bona premsa entre professionals i usuaris. Els motius són múltiples, tal com el cansament pels problemes de seguretat que es donen a la plataforma Windows, o l’elevat preu que suposa per als consumidors domèstic. El component filosòfic més enllà del tècnic que presenta Linux és també un motiu de preferència per a molts.

Tot i això, el sistema operatiu de Microsoft perd més quota de mercat a mans d’Apple i el seu Mac OS X (un sistema operatiu també propietari i de cost total bastant més car) que no pas de GNU/Linux, i davant d’Apple potser perd unes centèsimes al mes com a molt. Si en el terreny del mercat no sembla que s’hagi de preocupar gaire, o almenys no de moment, en el terreny de la fama de cada sistema si, perquè la consideració pública que hom fa del Windows és bastant nefasta. Windows 7, però, sembla que està rebent un tracte diferent: la majoria de les opinions són bones. Serà aquesta l’arma de Microsoft per guanyar-se els cors dels usuaris?

Continue reading »

Comments (0)
Internet, Noticies, windows
Neix enmig de la polèmica sobre pressumptes pràctiques monopolístiques

Presentada la versió definitiva de l’Internet Explorer 8

By , on 21 de març de 2009
Pancarta promocional del nou IE8

Pancarta promocional del nou IE8

Aquesta setmana passada, Microsoft va llançar la darrera versió de l’Internet Explorer, la 8, amb la qual busca continuar l’èxit de crítica que ha suposat la versió 7.

Ja sé que molts de vosaltres estareu en contra d’aquesta afirmació de què l’IE 7 ha generat bones crítiques, però haureu d’admetre que el canvi des de les versions 5 i 6 que foren àmpliament criticades sobretot per la seva seguretat. De l’IE 7 també n’hem sentit a dir coses, és ben cert, però no temo a equivocar-me si dic que moltes menys que de les anteriors versions.

Així les coses, s’esperava molt de l’IE 8, i crec que no decepcionarà tot i haver estat batut força de pressa en una recent competició de hackers en la qual, i com a nota curiosa, cal dir que el més ràpid en caure fou el Safari d’Apple. Abans de continuar, però, val a dir que també veig que el que Microsoft ha presentat com a novetats inèdites en la industria, ja existeixen en altres navegadors web, i que si bé són realment novetats en el terreny de la companyia de Redmond, no ho són per al món de la informàtica. És clar que, precisament, Microsoft juga amb el desconeixement que la majoria dels internautes té dels detalls tècnics de les alternatives al seu navegador.
Continue reading »
Comments (0)
windows

Què està passant amb Windows Vista?

By , on 19 de gener de 2009
L'escriptori del Windows 7

L'escriptori del Windows 7

L’allau de noticies sobre Windows 7 que s’estan llegint als mitjans especialitzats en informàtica com ara revistes i llocs web i, fins i tot, en mitjans de comunicació de tipus generalista (no fa molt vaig veure un apunt sobre la beta pública d’aquest sistema al Telenotícies de TV3) ha fet preguntar-se a molta gent el perquè de tot això tan poc temps després (amb prou feines un any) d’ençà del llançament de Windows Vista, el successor de l’XP. Doncs bé, el motiu és clar: el fracàs comercial i de crítica que ha suposat Vista.

No és que hagi estat un fracàs total i absolut, perquè vendre’s s’ha venut, però la gran quantitat de vendes que addueix Microsoft (uns 300 milions) ho han estat gràcies a les vendes d’ordinadors nous, que si bé no podem fer una relació de 1 a 1 entre màquina i sistema operatiu (molts comerços detallistes i mitjanes empreses es fan les seves pròpies màquines clòniques sense un sistema preinstal·lat), aquesta pot ser de 8 per cada 10 o fins i tot de 9 per cada 10.

De fet, i encara que teòricament la compra del Windows juntament amb l’ordinador no és obligatòria, a la pràctica ho acaba sent, doncs gairebé totes les màquines de grans marques ja porten incorporat el sistema en el moment de la compra, és una part més del paquet i no quelcom opcional, i si vols retornar la llicència només et trobes amb traves i més traves.
Continue reading »

Comments (0)
Noticies, windows

Ja es pot descarregar la primera beta pública de Windows 7

By , on 13 de gener de 2009
Una imatge de com és l'escriptori de Windows 7

Una imatge de com és l'escriptori de Windows 7

Tal i com ja va afirmar Steve Ballmer en la seva presentació al CES de Las Vegas, ja està disponible per a descàrrega gratuïta la primera beta pública de Windows 7, el que serà el successor de l’actual Windows Vista i que serà posat a la venda a finals d’aquest any si hem de fer cas a les previsions de Microsoft. És clar que ja sabem que aquestes acostumen a ser una mica “laxes“, així que tampoc us estranyéssiu si aquest llançament es retarda fins a principis del 2010… o més endavant i tot!

Aquesta betadata de caducitat: 1 d’agost de 2009. Això vol dir que a partir d’aquesta data el sistema operatiu deixarà de funcionar. Tret, és clar, que reinstal·leu la màquina, manipuleu la BIOS per tal d’endarrerir el rellotge, i no el connecteu a Internet (no sigui cas que intenti sincronitzar amb algun servidor horari de la Xarxa i us “peti” l’invent).

També cal comentar el petit-gran caos que s’ha donat en aquest llançament, inicialment previst per al 9 de gener i que es va haver d’endarrerir 24 hores degut a què la demanda fou inesperadament alta per a Microsoft i va acabar depassant la capacitat dels seus servidors, pel què va haver d’afegir noves infraestructures.

Continue reading »

Comments (0)
Noticies, Software

Microsoft ens ofereix noves pistes sobre Windows 7

By , on 11 de novembre de 2008
L'aspecte de l'escriptori de Windows 7

L'aspecte de l'escriptori del Windows 7

La conferència PDC 2008* de Microsoft ens ha deixat moltes i sucoses novetats referides a diversos dels productes estrella de la companyia de Redmond. Una d’aquestes és la presentació en societat de la versió beta de Windows 7, el sistema operatiu que succeirà al Windows Vista.

Les novetats que s’han presentat d’aquest respecte a les darreres informacions aparegudes a Internet es centren sobretot en la interfície gràfica d’usuari i en la integració amb el concepte de computació en núvol o “cloud computing”.

Internament, aquest nou sistema està basat en el kernel (nucli) de Windows Vista Service Pack 1 i Windows Server 2008, el que facilita l’ús dels controladors (drivers) desenvolupats per a aquests dos sistemes operatius. El dels drivers ja va ser precisament un dels cavalls de batalla als quals es va haver d’enfrontar Vista davant dels usuaris, i crear ara un segon trencament en aquest aspecte hagués pogut desfermar les crítiques dels especialistes i usuaris, marcant de forma negativa i ja des de bon principi la vida de Windows 7, el que naturalment s’ha volgut evitar.

Continue reading »

Comments (0)
Internet, Noticies, Software

Windows Cloud: Microsoft s’apunta al núvol

By , on 6 de octubre de 2008

Els nuvols, cloud computing, la nova filosofia en liniaLa companyia creada per Bill Gates sembla que hagi anat un xic perduda durant els darrers anys amb tot el boom d’Internet i la Web 2.0, malgrat que sigui considerada juntament amb Google i Yahoo! una de les tres principals empreses d’aquest sector. La nova revolució del “cloud computing” (computació en núvol, literalment) és al seu torn un nou repte per a Microsoft, que si no l’enfronta correctament pot significar el principi de la fi de l’ampli domini del que disposa avui en dia en el sector informàtic, però que si ho fa adequadament, pot allargar aquest domini encara uns quants anys més.

És per això que, de la mateixa manera que amb el futur Windows 7, el sistema que està cridat a ser el successor del Windows Vista, Microsoft ja ha donat senyals del que serà la seva aposta en el sector del cloud computing, Windows Cloud, malgrat que de moment només són unes lleus indicacions de la seva existència i del que podria ser. Per tenir-ne més dades ens caldrà esperar a finals de mes, a l’encontre professional per a desenvolupadors de la companyia de Redmond.

Però, per començar, ens podríem preguntar què és això del famós “núvol”. Bé, doncs res més senzill: si amb els sistemes informàtics tradicionals sabíem perfectament on teníem les dades (al disc dur local), amb les aplicacions en línia pròpies de la Web 2.0 no ho sabem, només coneixem que estan a alguna banda d’Internet, aquesta xarxa que uneix milions d’ordinadors arreu del món i que podríem considerar com una teranyina o un núvol (i d’aquí el terme) de màquines interconnectades. Així doncs, el núvol (en anglès cloud) conté les dades en algun lloc que desconeixem.

Continue reading »

Comments (1)
General, Noticies, Software

Primer vídeo oficial de Windows 7 mostrant com funciona l’interficie multitàctil

By , on 5 de juny de 2008

Si quelcom es donava per segur en les especulacions sobre la propera versió del sistema operatiu de Microsoft, coneguda per ara amb el nom de Windows 7, és que inclouria capacitats d’interfície multitàctil. De fet, els mateixos Bill Gates i Steve Ballmer ja ho van confirmar fa uns dies, però ara en el bloc oficial de Windows Vista s’ha publicat un vídeo (que també podeu veure a YouTube i és el que encapçala aquesta noticia) que mostra clarament com funciona aquesta interfície i com s’hi treballa. Simplement espectacular.

Pel que podem veure, la rapidesa i efectivitat del sistema és total, assemblant-se a Surface, la tecnologia que Microsoft va presentar ara fa un any i que es dirigeix al mercat de l’oci d’alt estànding. De fet, és segur que la tecnologia que veiem en Windows 7 estigui basada en la mateixa emprada per Surface, i és probable que aquesta mateixa sigui ben aviat implementada en Windows Mobile doncs ja són molts els fabricants de terminals mòbils els que implementen solucions pròpies per donar capacitat multitàctil en els seus terminals equipats amb el sistema de Microsoft.

Continue reading »

Comments (0)
Pàgina 1 de 212

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio