Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘windows7’

windows
Ja el tenim entre nosaltres després de la gran expectació que ha despertat

Primeres impressions sobre Windows 7: de veritat és tan canyero?

Bon rendiment i una interfície gràfica ben treballada
By , on 9 de novembre de 2009
Un rendiment interessant al costat de Windows Vista

Un rendiment interessant al costat de Windows Vista

Amb tota la pompa i circumstància que l’ocasió requeria, el passat dia 22 d’octubre, Microsoft va llançar al món el seu nou Windows 7, successor de Windows Vista i cridat a esmenar la monumental errada que aquest darrer va suposar per al mercat.

Però, abans de criticar gratuïtament al gegant de Redmond (i és que ja us veig esmolant les eines), deixeu-me que us digui el que en penso del seu predecessor: va ser una errada, si, però ho va ser perquè s’estava experimentant amb el què els usuaris havien demanat que tingués el successor del Windows XP, així que tots els que vam participar en el procés de demanar coses a Microsoft en som una mica culpables.

Dels errors se n’aprèn, i sembla que Microsoft ha interioritzat bé aquesta lliçó. De fet, i segons tinc entès, la persona encarregada de liderar el procés de construcció d’aquest nou Windows va deixar ben clar des del principi que no s’hi introduiria gaire res de nou, sinó que s’anava de cara a barraca a polir els defectes trobats al Vista.
Continue reading »

Comments (0)
Noticies, Software, windows
Arribarà per triomfar a la campaña nadalenca

Windows 7 ja té data de sortida al mercat: el 22 d’octubre

By , on 9 de juny de 2009
Un escriptori del Windows 7

Un escriptori del Windows 7

Tret de retards d’última hora (poc probables), Microsoft ja ha posat data de llançament a la propera versió de Windows, la tant desitjada 7 que prendrà el relleu del denostat Vista. I, de fet, en serà una evolució que poleix els defectes que la gent ha trobat a aquest.

I dic que li han trobat perquè, tot i reconèixer que a mi tampoc m’agrada, si que hi ha coses per les quals s’ha atacat gratuïtament a Microsoft. Una d’elles és el model de drivers, que ha canviat entre XP i Vista. De fet, un dia o altre havia d’evolucionar, i mantenir la compatibilitat cap enrere no es pot fer eternament perquè suposa un fort llast. Bé és cert que hi havia maneres i maneres de fer-ho, i que Microsoft potser no ha optat per la millor, però tampoc crec que hagi estat la pitjor.

En qüestió de rendiment, jo particularment m’he trobat amb un Vista molt lent que sempre que he pogut he evitat en favor de l’XP, però també és cert que no m’he molestat en optimitzar-lo. Tinc un company, molt “windowsero” ell (des d’aquí una forta abraçada Jordi), que m’explicava l’altre dia que desactivant una sèrie d’opcions del Vista, aquest fluïa tant ràpid com un XP en una màquina amb pocs recursos de maquinari. Potser si, però reconec que m’ha fet mandra investigar-ho, i que podent instal·lat un XP que va més ràpid des del primer moment sense haver de tocar gaires coses, qui opta per remenar un Vista…

Continue reading »

Comments (0)
Linux, Professional, windows
El nou sistema operatiu manté l'estructura de drivers creada amb Vista, buscant així la màxima compatibilitat

Windows 7, una arma veritablement efectiva contra Linux?

By , on 15 de maig de 2009
Windows 7, més qualitat que Vista, però prou per fer front a Linux?

Windows 7, més qualitat que Vista, però prou per fer front a Linux?. Imatge: Guillem Alsina

Microsoft ha posat a l’abast de tots els internautes la primera “Release Candidate” (versió candidata per ser la definitiva) de Windows 7, el què està destinat a ser el successor del fracassat Vista. El seu èxit ha provocat que, fins i tot, algunes (poques) veus s’alcessin per demanar que fos llançat al mercat ja, fins i tot estant en fase beta. Davant la bona acollida que està tenint, jo em pregunto si no ens trobem davant l’arma definitiva per a què Microsoft contraresti la bona fama de Linux.

No és cap novetat que, justificada o injustificadament, el sistema operatiu del pingüí gaudeixi de molt bona premsa entre professionals i usuaris. Els motius són múltiples, tal com el cansament pels problemes de seguretat que es donen a la plataforma Windows, o l’elevat preu que suposa per als consumidors domèstic. El component filosòfic més enllà del tècnic que presenta Linux és també un motiu de preferència per a molts.

Tot i això, el sistema operatiu de Microsoft perd més quota de mercat a mans d’Apple i el seu Mac OS X (un sistema operatiu també propietari i de cost total bastant més car) que no pas de GNU/Linux, i davant d’Apple potser perd unes centèsimes al mes com a molt. Si en el terreny del mercat no sembla que s’hagi de preocupar gaire, o almenys no de moment, en el terreny de la fama de cada sistema si, perquè la consideració pública que hom fa del Windows és bastant nefasta. Windows 7, però, sembla que està rebent un tracte diferent: la majoria de les opinions són bones. Serà aquesta l’arma de Microsoft per guanyar-se els cors dels usuaris?

Continue reading »

Comments (0)
Noticies, Software, windows

Microsoft planta cara a VMware

By , on 2 de febrer de 2009
Una solució de virtualització: VMware

Una solució de virtualització: VMware

La companyia de Redmond llança una nova eina de virtualització, aquest cop pensada per a l’escriptori i per a facilitar la migració dels usuaris a Windows Vista i 7.

MED-V, abreviatura de Microsoft Enterprise Desktop Virtualization V1, es troba de moment en fase de desenvolupament com a beta pública descarregable gratuïtament des del lloc Microsoft Connect, en el qual els nois de Steve Ballmer posen a disposició dels usuaris els desenvolupaments que es convertiran en futurs productes.

Concretament, aquest programa es dirigeix a rivalitzar directament amb les eines de VMware i de Parallels per a l’escriptori (especialment de la primera) i també amb l’èxit d’utilitats de programari lliure, especialment el VirtualBox apadrinat per Sun Microsystems.

Continue reading »

Comments (0)
windows

Què està passant amb Windows Vista?

By , on 19 de gener de 2009
L'escriptori del Windows 7

L'escriptori del Windows 7

L’allau de noticies sobre Windows 7 que s’estan llegint als mitjans especialitzats en informàtica com ara revistes i llocs web i, fins i tot, en mitjans de comunicació de tipus generalista (no fa molt vaig veure un apunt sobre la beta pública d’aquest sistema al Telenotícies de TV3) ha fet preguntar-se a molta gent el perquè de tot això tan poc temps després (amb prou feines un any) d’ençà del llançament de Windows Vista, el successor de l’XP. Doncs bé, el motiu és clar: el fracàs comercial i de crítica que ha suposat Vista.

No és que hagi estat un fracàs total i absolut, perquè vendre’s s’ha venut, però la gran quantitat de vendes que addueix Microsoft (uns 300 milions) ho han estat gràcies a les vendes d’ordinadors nous, que si bé no podem fer una relació de 1 a 1 entre màquina i sistema operatiu (molts comerços detallistes i mitjanes empreses es fan les seves pròpies màquines clòniques sense un sistema preinstal·lat), aquesta pot ser de 8 per cada 10 o fins i tot de 9 per cada 10.

De fet, i encara que teòricament la compra del Windows juntament amb l’ordinador no és obligatòria, a la pràctica ho acaba sent, doncs gairebé totes les màquines de grans marques ja porten incorporat el sistema en el moment de la compra, és una part més del paquet i no quelcom opcional, i si vols retornar la llicència només et trobes amb traves i més traves.
Continue reading »

Comments (0)
Noticies, windows

Ja es pot descarregar la primera beta pública de Windows 7

By , on 13 de gener de 2009
Una imatge de com és l'escriptori de Windows 7

Una imatge de com és l'escriptori de Windows 7

Tal i com ja va afirmar Steve Ballmer en la seva presentació al CES de Las Vegas, ja està disponible per a descàrrega gratuïta la primera beta pública de Windows 7, el que serà el successor de l’actual Windows Vista i que serà posat a la venda a finals d’aquest any si hem de fer cas a les previsions de Microsoft. És clar que ja sabem que aquestes acostumen a ser una mica “laxes“, així que tampoc us estranyéssiu si aquest llançament es retarda fins a principis del 2010… o més endavant i tot!

Aquesta betadata de caducitat: 1 d’agost de 2009. Això vol dir que a partir d’aquesta data el sistema operatiu deixarà de funcionar. Tret, és clar, que reinstal·leu la màquina, manipuleu la BIOS per tal d’endarrerir el rellotge, i no el connecteu a Internet (no sigui cas que intenti sincronitzar amb algun servidor horari de la Xarxa i us “peti” l’invent).

També cal comentar el petit-gran caos que s’ha donat en aquest llançament, inicialment previst per al 9 de gener i que es va haver d’endarrerir 24 hores degut a què la demanda fou inesperadament alta per a Microsoft i va acabar depassant la capacitat dels seus servidors, pel què va haver d’afegir noves infraestructures.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio