Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘xarxa social Google’

Cibersocietat

Resultats en temps de real de Google

A més, Google+ incorpora trending topics
By , on 23 de novembre de 2011

Tot i que la majoria de nosaltres som usuaris quotidians del cercador de Google, és molt probable que amb l’ús diari no haguem reparat en tot un seguit d’eines extres de cerca que aquest ens proporciona. Una d’aquestes eines, que si no la veiem la podem fer aparèixer al menú de l’esquerra sota l’epígraf “Més eines”, és la cerca de notícies de darrera hora.

Nou a Google+: els trending topics

Aquesta funcionalitat, heretada del pioner “Google News” (que ja fa temps que va passar a millor vida) ens retorna les publicacions més recents sobre el tema que estem cercant. També tenim la possibilitat de cercar les darreres 24 hores, els darrers dos dies, la darrera setmana, el darrer mes o fins i tot el darrer any (a més, podem fer cerques personalitzades entre dates concretes). Amb aquesta cerca “de darrera hora” obtindrem literalment les noticies que s’han publicat fa menys de 60 minuts.

¿Quina utilitat té això? Principalment té una funció informativa molt interessant per qui vol saber de què s’està parlant a la xarxa. Aquest tipus de cerques ens permet seguir la línia de temps de la informació i veure com s’està propagant la informació. És interessant anar veient quines són les fonts originals de les notícies i com altres llocs web les hi van replicant. Tot i que és una cerca orientada al temps, els resultats que ens mostra Google no segueixen un ordre cronològic estricte, més aviat segueix el seu criteri de posicionament (el mateix que les cerques simples), prioritzant les pàgines més ben posicionades al seu rànking.

Continue reading »

Comments (0)
Cibersocietat, General

Google+ estrena ‘Pàgines’

Aquest nou servei permetrà les empreses crear perfils a la xaxa social
By , on 13 de novembre de 2011

La xarxa social del gegant del cercador fa una passa important amb la incorporació del seu nou servei, ‘Pàgines’, que permet a les empreses de crear-hi el seu propi lloc. Aquesta és una funcionalitat que no estava prevista en la fase d’implantació de la xarxa, però en la nova fase que encetem amb què els de Mountain View pretenen consolidar el Google+, una xarxa que ja ha aconseguit aplegar a més de 40 milions d’usuaris. El servei que ara es posa en marxa té encara algunes mancances evidents, acostumats com estem a les pàgines d’empresa que ja oferien tant Facebook com ara l’espanyola Tuenti. A continuació fem una ulladeta a les noves característiques implementades.

Pàgines de g+

'Pàgines' la nova funcionalitat de Google+.

La primera cosa amb què ens trobem és que l’aspecte de les pàgines Google+ són a simple vista molt semblants als perfils d’usuari normals. Tot i això, tenen algunes diferències de funcionament que cal conèixer. La principal d’elles és que les ‘pàgines’ no poden afegir usuaris als cercles si aquests usuaris no els hi han afegit als seus primer, de manera que no compten amb l’opció de compartir amb els cercles ampliats. Si hi haguera aquesta funció, la publicació d’una pàgina podria arribar a persones que no l’han inclosa als seus crecles, cosa que es vol evitar per tal d’estalviar la publicitat no desitjada o spam.
Continue reading »

Comments (0)
Cibersocietat

Google+ lliure per a tothom

La xarxa social del Gran Cercador deixa enrere el sistema d'invitacions després de tres mesos d'haver nascut
By , on 25 de setembre de 2011

Un llarg període de proves era una norma no escrita de Google. GMail, el seu servei de correu, va estar així durant anys. Google+, la seva xarxa social, ha arribat a la maduresa en només tres mesos. Ja no calen invitacions i qualsevol pot donar-se d’alta. S’engega així de forma oficial la gran partida de poker online de les xarxes socials, amb dos grans asos d’Internet competint pel mateix pastís: Facebook i Google.

Google+ creix com mai ara que per fi és obert a tothom

Google+ va néixer el mes de juny passat. En poques setmanes va superar els 10 milions d’usuaris, però, s’estima que encara no ha arribat als 50 milions. Twitter i Facebook, els reis en el món social amb 100 i 400 milions respectivament.

Vic Gundotra, màxim responsable de Google+, insisteix que la seva empresa està molt satisfeta amb el resultat. “Entenem que el nostre servei és necessari perquè compartim com es fa en el món real. Si no s’explica tot a tothom, el nostre sistema de cercles és bastant lògic”, exposa.

Entre les millores que s’han presentat es troben les quedades en vídeo, que permeten fer videoconferència des del telèfon sense cost addicions, només amb la tarifa de dades que es tingui contractada. Una altra de les novetats, divertida i didàctica, és la pissarra compartida, per fer esbossos a la pantalla entre diverses persones en temps real. També s’han retocat les cerques. “Volem que la informació valuosa surti a la llum, per això ajudarem a trobar temes i converses que fomentin el debat i el coneixement”, diu el directiu. Alhora, el món de l’entreteniment per a xarxes sociales també s’ha vist reforçat recentment a Google+, amb l’estrena dels títols de més èxit de Zynga, com els jocs de poker o el Cityville.

Tanmateix, a Google+ el persegueixen dues polèmiques. L’absència de perfils o pàgines per a empreses i serveis, ja que per ara només poden usar-lo persones, i el rebuig als sobrenoms (els nicks). “Ens podem sortir amb qualsevol cosa”, argumenta Gundotra, “sinó que farem alguna cosa per a empreses i organitzacions veritablement nou. Sabem que hi ha demanda, però el nostre compromís és amb la innovació i l’excel·lència”. Una cosa semblant contesta pel que fa als sobrenoms: “Pensem que allò més apropiat és que es reconegui fàcil a la gent, però serem flexibles i deixarem que els usuaris s’expressin lliurement”.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2017, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio