Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Especials

Webcòmics per a tots els gustos

A Internet podem trobar gran quantitat d'obres il·lustrades que faran les delicies dels amants de les tires còmiques i la novel·la gràfica
By , on 29 de setembre de 2011

Internet està ple de petites obres il·lustrades per autors de tot el món, de renom o no, que ofereixen bones estones d’entreteniment pels amants del còmic. Amb l’auge dels smartphones i d’altres aparells amb els quals accedir a la xarxa de forma inmediata, i en unes pantalles de la mida a vegades d’un comicbook, ha crescut el mercat d’aquestes historietes digitals. Anem a repassar algunes de les millors:

Els còmics a la web cada cop tenen més èxit

Time Trabble
Autor: Mikey Heller
En línia des de: Maig, 2010
Periodicitat: Dilluns i divendres
Idioma: Anglès
Time Trabble és un webcòmic per als amants de l’humor simple, però amb petites dosis d’ironia i desraó. El seu autor és Mikey Heller, un universitari que dedica part del seu temps a fer stand-up comedy. És un còmic de situacions senzilles, les temàtiques de vegades freguen l’absurd per treure’ns un riure. Recomanable per passar una tarda de sa entreteniment des de qualsevol aparell amb accés a Internet.

Pictures for Sad Children
Autor: John Campbell
En línia des: 2007
Periodicitat: Una o dues vegades per setmana
Idioma: Anglès
Molta gent es reconeix fanàtica dels webcómics amb temàtiques fosques i pessimistes. En aquest cas, Pictures for Sad Children és un dels màxims exponents d’aquest gènere. Originalment tenia una trama sobre Paul, un fantasma, i Gary, el seu reemplaçament com a treballador en un call-center. No obstant això, l’autor va deixar de banda la història per concentrar-se en cartoons amb un humor molt subtil (de vegades, gairebé imperceptible), que no té una broma òbvia, però convida a trobar el riure en l’amargor. Pel tipus de recursos que empra, o l’estimes o l’odies.

Dresden Codak
Autor: Aaron Díaz
En línia des de: juny, 2005
Periodicitat: Esporàdicament (cada dos o tres mesos)
Idioma: Anglès
Dresden Codak és un webcòmic de culte per als usuaris de la Internet mòbil. Encara que està pràcticament tancat -amb actualitzacions cada parell de mesos-, el seu arxiu és una veritable obra d’art. És complicat de llegir, perquè està ple de referències a la filosofia, la psicologia, la ciència i la tecnologia. Per exemple, el seu arc final (Hob) té com a trama central la singularitat tecnològica i les seves implicacions. Menció a part mereix l’art de Aaron Díaz, amb una traç exquisit i una tècnica envejable.

Axe Cop
Autor: Malachai Nicolle (guió) i Ethan Nicolle (dibuixos)
En línia des de: Gener, 2010
Periodicitat: Dimarts, dimecres i dijous
Idioma: Anglès
Axe Cop és també un dels webcómics més reconeguts a Internet. El seu humor és esbojarrat, estrambòtic i incongruent, amb moltíssims bromes tontes per tot arreu. I no és per menys, ja que la seva guionista té sis anys. Com? La història de Axe Cop és prou coneguda: Ethan, un dibuixant de 29 anys, tenia en ment fer una novel.la gràfica. Per practicar, va decidir fer un webcòmic amb l’ajuda de Malachai, el seu germanet, que li donaria les trames. El resultat va ser un boom immediat: els primers cinc episodis van ser publicats a Facebook al desembre de 2009, i immediatament es van convertir en un viral, arribant a tenir aparicions en revistes com Entertainment Weekly. Un indispensable per la col.lecció.

White Ninja
Autor: Scott Bevan i Kent Earle
En línia des: 2002
Periodicitat: Diari
Idioma: Anglès
White Ninja és excel lent per tenir la nostra dosi diària d’humor absurd. Bastant veterà en les tires còmiques -gairebé deu anys d’arxiu-, aquest webcòmic ens dóna en només tres vinyetes una situació divertida (i de vegades, una mica surreal) per riure a riallades. Es pot llegir qualsevol sense necessitat de témer perdre en la continuïtat. De fet, cada història és independent, sense estar relacionades entre si, el que la fa perfecta per examinar donant salts entre tira i tira.

Calm Blue Oceans
Autor: Jesse Cline
En línia des: 2010
Periodicitat: Diari
Idioma: Anglès
Jesse Cline compleix la màxima que un bon dibuixant pot sortir de qualsevol lloc. Comptable de professió, va decidir lliurar-se a la seva vocació el 2010 per crear Calm Blue Oceans. D’humor simple i ben intencionat, aquest webcòmic aporta una situació quotidiana que ens treu un somriure. El dibuix també és senzill, amb un estil molt pulcre i infantil. Recomanat per alegrar el dia quan hi hagi sobredosi de treball.

Patota
Autor: Juanelo
En línia des: 2010
Periodicitat: Dues vegades per setmana
Idioma: Espanyol
Reservem el webcòmic en espanyol per al final. En aquesta ocasió, l’escollit són les aventures del fenomenal patota. Al meu parer, és un dels més complets que existeixen en l’actualitat, perquè el humor de Juanelo és molt ben pensat, variat i entretingut. En la prima línia entre l’absurd i la quotidianitat, patota i la seva tropa es converteixen en personatges entranyables per al lector.

Ménage à 3
Autor: Giz & Dave Zero 1
En línia des de: Maig, 2008
Periodicitat: Setmanal
Idioma: Anglès
Ménage a trois pertany al gènere de la comèdia romàntica/sexual. Catalogat com només per a adults, és un webcòmic que aborda les diferents relacions entre diversos dels seus personatges, destacant-se per la varietat d’orientacions sexuals. Situat a Mont-real, té una gamma molt interessant de personatges, el quals interactuen en situacions incòmodes i hilarants. Cal destacar especialment l’art, ja que el dibuix s’assembla, en certa manera, al dels còmics d’Archie.

La tuya en vinagre
Autor: Sergio Neri
En línia des de: Gener, 2011
Periodicitat: Dilluns
Idioma: Espanyol
Tanquem amb un webcòmic políticament incorrecte. Aquesta és una producció mexicana amb humor àcid, irreverent i altisonant. És relativament nou, ja que el seu autor va iniciar la publicació a principis d’aquest any. Tot i això, el seu èxit ha estat considerable malgrat la seva escàs temps en línia. Per a molts podria ser considerat com un humor de mal gust, però en aquest ús del atzar i la grolleria radica la seva virtut.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Webcòmics per a tots els gustos”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio