Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post categorized in ‘General’

General

Facebook permet restringir qui vols que aparegui a ‘Un dia com avui’

Bloqueja persones o dates no dessitjades
By , on 27 de octubre de 2015

facebookLa xarxa social Facebook porta mesos fent funcionar ‘Un dia com avui’; una aplicació que ens torna a mostrar de forma automàtica algunes de les publicacions que més ens han agradat, essent molts cops moments que recordem amb entusiasme i que ens desperten la nostàlgia més dolça… però d’altres, no. A més d’un usuari, l’aplicació ‘Un dia com avui’ els ha jugat una mala passada al mostrant-los una publicació sobre un dia negre (la mort d’un familiar o un acomiadament) o una persona que es vol oblidar.

Per evitar que els mals records tornin a assaltar-nos només obrir el nostre compte a Facebook, els responsables de la xarxa social han engegat un filtre per evitar records tristos i persones que no volen que tornin a aparèixer en la nostra vida. Si creus que no ets capa de trobar la forma de configurar aquesta opció, et presentem un senzill tutorial de 10 passos per a poder filtrar quines publicacions poden aparèixer en ‘Un dia com avui’:

1. Punxa sobre la icona de Configuració del teu compte de Facebook (o entra a l’enllaç www.facebook.com/onthisday).

2. Si optes per la primera opció i no has anat directament a l’enllaç, veu a l’apartat de Notificacions i, dins d’est, al primer apartat. ‘En Facebook’. Punxa a editar. Continue reading »

Comments (0)
General

Nokia tornarà a la fabricació de telèfons mòbils a partir de 2016

El contracte amb Microsoft limita el seu retorn
By , on 24 de juliol de 2015

 

La companyia finlandesa Nokia planeja tornar al negoci de la tecnologia mòbil una vegada que l’acord amb Microsoft, pel qual va vendre la seva divisió encarregada de la fabricació de telèfons mòbils, els permeti tornar a crear terminals mòbils nous per ser comercialitzats. Segons els termes de l’acord amb Microsoft, no serà fins a 2016 quan els mòbils Nokia puguin tornar a ser llançats al mercat.

Després d’haver venut en 2014 la seva divisió de telèfons mòbils a Microsoft degut a la quantitat de pèrdues que la companyia finlandesa va experimentar en 2013, Nokia ha decidit tornar a aquest mercat. L’acord signat l’any passat impedeix que la marca finlandesa pugui tornar al món de la telefonia mòbil fins a 2016, segons publica l’agència Reuters; però l’empresa es troba decidida i treballant activament en el retorn de la marca. Continue reading »

Comments (0)
General

Investigadors creen un material auto-reparable per a pantalles de smartphones

El component segella les esquerdes per si mateix
By , on 10 de juliol de 2015

bateria

Una de les pors més habituals entre els usuaris de smartphones, especialment de gran qualitat, és que rellisqui de les mans i acabi caient al terra amb un resultat tràgic: la pantalla trencada. Una murga, al igual que les bateries descarregades, que en molts casos suposa haver de canviar el terminal o substituir la pantalla per poder seguir donant us al nostre smartphone; una despesa que a vegades no paga la pena i que també ens suposa retornar a antics mòbils o terminals de substitució mentre ens retornen el nostre o en comprem un de nou.

Per evitar aquestes tragèdies tecnològiques existeixen vidres protectors, fundes i altres sistemes que ens prometen protegir la pantalla del nostre terminal però això podria ser historia en uns anys. Investigadors de Regne Unit han desenvolupat un revolucionari material que es repara sol i asseguren que, en els propers cinc anys, estarà llest per integrar-ho en les pantalles dels smartphones. Continue reading »

Comments (0)
General

Científics creen una bateria flexible de càrrega ultra ràpida

El prototip podria iniciar una revolució tecnològica
By , on 17 de abril de 2015

piles

Un equip de científics de la Universitat de Standford asseguren haver inventat una bateria que pot carregar-se de forma completa en tan sols un minut. La invenció de l’equip de científics ha estat possible gràcies a l’ús de l’alumini a la bateria, un canvi que podria arribar a substituït a les actuals bateries de liti i millorar l’autonomia i el temps de càrrega d’aparells com ordinadors portàtils i dispositius mòbils.

Una de les novetats més demandades pels usuaris és la inclusió de bateries més duradores en els dispositius mòbils, ja que els usos intensius que es donen actualment a mòbils, ordinadors portàtils i tablets fan que els usuaris més dependents hagin de dur a sobre carregadors o bateries extres. Ara, un equip d’investigadors ha aconseguit desenvolupar una bateria de càrrega ultra ràpida, més barata de produir, flexible i més respectuosa amb el medi ambient.

El professor de química de la Universitat de Standford i part de l’equip que ha desenvolupat la bateria d’alumini ha afirmat en declaracions al mitjà ‘The Journal Nature’ que “es tracta d’una innovació que va més enllà del que s’havia aconseguit en aquest àmbit”. La bateria creada per l’equip d’investigadors és capaç de carregar-se en un minut, una avantatge molt gran respecte a les tradicionals bateries de liti. “Pot reemplaçar a les bateries actuals en un futur”, ha insistit el professor de Química. Continue reading »

Comments (0)
General

Arrenca el Mobile World Congress 2014 de Barcelona

Els experts assenyalen cinc tendències al sector
By , on 24 de febrer de 2014

El Mobile World Congress 2014 (MWC) de Barcelona ha obert les seves portes aquest dilluns per a rebre una xifra rècord de 75.000 visitants, que podran conèixer de primera mà les novetats del sector fins al dia 27 de febrer. Per la seva banda, els especialistes en tecnologia mòbil destaquen cinc tendències que es veuran al MWC 2014 de Barcelona i que tindran una seria repercussió al mercat.

Dispositius ‘weareables': La tendència més destacada al MWC 2014 de Barcelona és l’aparició dels dispositius per portar-se posats. Es tracta d’aparells de polsera que s’han llançat al mercat en aquestes últimes setmanes, però també a les ulleres de Google –les famoses Google Glass– que el fabricant encara no ha tret al mercat, però que deixa probar a especialistes professionals i dissenyadors d’aplicacions. Hi ha gran expectació per aquest producte, i tant usuaris com a comerciants estan impacients per utilitzar aquest nou dispositiu.

Novetats en els sistemes operatius mòbils: El segon tema destacat de l’edició d’enguany són les novetats en els sistemes operatius de telefonia. Android ha estat reforçat per millorar la seva interacció amb els dispositius per portar llocs (wearables); mentre que el sector espera les reaccions de Microsoft per mostrar les millores en els seus Windows Phone. Alhora, la comercialització i expansió del sistema de Mozilla Firefox US es punt obligat al MWC 2014.

Però es tracta d’un congrés sobre les novetats del sector i, acompanyant a la presentació del nou Samsung Galaxy S5, s’espera que la companyia coreana presenti Tizen, el seu sistema operatiu, en una multitud de nous productes. La presentació del nou terminal de la casa coreana és un dels punts més forts de la fira de mòbils d’enguany.

Continue reading »

Comments (0)
General

YuPick facilita la distribució de compres realitzades per Internet

La distribució de les compres realitzades per Internet que millor s'adapta als consumidors
By , on 22 de abril de 2013

Avui dia la majoria de la població compra productes per Internet. I és que la xarxa permet realitzar adquisicions d’altres països amb una gran facilitat, sense haver de sortir de casa i amb gran seguretat. És un avenç molt important del món globalitzat en el qual vivim, que gràcies a la connexió d’Internet podem realitzar moltes accions, com comprar des d’un ordinador, que abans no es podia realitzar. El problema en aquests casos, però, és l’entrega del producte al comprador. La persona ha d’adaptar-se i no l’empresa distribuïdora, de manera que o bé ha d’esperar a casa fins que arribi el paquet, sense poder sortir o buscar alternatives com demanar que enviïn el paquet a la feina.

Però això no hauria de ser així, no hauria de ser tot tant complicat, perquè ja que Internet facilita les coses, la distribució dels productes hauria de poder ser més àgil. Amb la idea de millorar aquesta situació, neix l’empresa espanyola YuPick, un sistema de recollida de missatgeria molt més còmode, flexible i econòmic pels usuaris. És un mitjà molt més econòmic que altres sistemes d’enviament de missatgeria tradicionals, a més d’aportar moltes facilitats als usuaris, al comunicar en temps real a través de SMS, e-mail o a la pàgina web quan el paquet està disponible, per poder-lo passar a recollir quan vagi bé.

A l’hora de realitzar la compra per Internet, es pot escollir el punt YuPick per rebre el paquet, hi ha més de 1.500 botigues a tota Espanya, de manera que segur que en tens alguna molt a prop, i hi pots anar a recollir les teves compres i aprofitar per prendre alguna cosa. L’horari per recollir les coses és molt ampli, perquè està tota la setmana obert, no només en horari comercial, sinó que també en festius, per facilitar la recollida a les persones que tenen un horari complicat. El servei de distribució, a més, té molta cura amb els productes, així que arriben en molt bon estat.

Continue reading »

Comments (0)
General

Adéu Messenger, hola Skype

Messenger tanca, però els usuaris passen automàticament a Skype
By , on 14 de abril de 2013
Skype

Una família fa una trucada per Skype

S’ha acabat el servei de Messenger. És una mala notícia perquè implica el final d’un producte tecnològic que durant molts anys ha servit com a mitjà de comunicació per a molts usuaris, però tampoc és la fi del món, perquè hi ha un altre servei per complir la mateixa missió: Skype. Tot i així, segur que els nostres lectors més joves sentiran certa nostàlgia i no podran oblidar mai el Messenger, com a mitjà que ha servit per enfortir les relacions socials, les amistats, realitzar treballs de l’institut o, inclús, lligar. Però el tancament de Messenger era molt previsible, des de l’adquisició de VoIP per part de Microsoft fa tres anys.

Messenger va néixer el juliol de 1999, però fa tres anys, Microsoft va adquirir VoIP, que implicava també Skype. Aquest servei tecnològic compta amb més de 300 milions d’usuaris actius mensuals, que realitzen més de 2000 milions de minuts de trucades al dia, la meitat de les quals són amb vídeo. A més, també hi ha una aplicació per iPhone, iPad o smartphones i tablets Android. De manera que, són molts els usuaris que ja utilitzaven Skype. No té gaire sentit que Microsoft tingués Messenger i Skype actius, quan el servei que ofereixen és molt semblant. Tots els usuaris de Messenger marxaran a Skype automàticament.

Messenger va gaudir d’una gran popularitat de finals dels anys 90 i principis del 2000. En un primer moment, només es permetien converses escrites, però més tard es va incorporar la possibilitat de fer connexions amb vídeo, però de molt mala qualitat. Ara bé, amb l’arribada de Facebook, la majoria d’usuaris es van traslladar a aquesta xarxa social, que també permetia realitzar converses i xats. Amb l’arribada dels smartphones, però, va intentar recuperar la seva popularitat, creant una aplicació, però abans va aparèixer el Whatsapp i, de nou, Messenger va quedar fora.

Continue reading »

Comments (0)
General

Twitter celebra 7 anys

By , on 31 de març de 2013

Twitter celebra 7 anys. Ja fa 7 anys que es va crear aquesta xarxa social que ha transformat completament l’ús d’Internet, les relacions socials i el periodisme i la comunicació en general. Molts crítics veien a Twitter com a una moda passatgera, que amb el temps els usuaris abandonarien, però 7 anys més tard no es pot fer altra cosa que valorar l’enorme poder que ha anat guanyant. Esdeveniments polítics, culturals, econòmics i socials han tingut enorme ressò a Internet gràcies a aquesta xarxa social, com la Primavera Àrab del 2010, la crisi nuclear del Japó al 2011, els Jocs Olímpics de Londres, etc.

Twitter va ser idea de Jack Dorsey, un creador de software que no va finalitzar la seva carrera a Missouri University of Science and Technology i a la New York University. Malgrat no acabar els seus estudis, la seva creació ha sigut tot un èxit, quelcom que també li ha passat a Mark Zuckerberg (Facebook) i Steve Jobs (Apple). A l’any 2006, Dorsey va imaginar la seva eina com un sistema de comunicació ràpida per taxistes, el seu nom original era Twttr, però es va adonar del poder que podia desenvolupar adaptant-lo a una web de comunicació global com és avui dia. El primer tuit el va enviar el mateix Jack Dorsey el 21 de març de 2006 i deia “Creant el meu Twttr”.

Qui li hauria dit a Jack Dorsey que avui dia Twitter tindria tant d’èxit? Segons un informe de Royal Pingdom, aquesta xarxa social compta amb més de 200 milions d’usuaris al món que, al 2012, van enviar 175 milions de tuits. És una eina molt útil per veure els corrents d’opinió dels seus usuaris a partir de fets recents, ja que una de les seves característiques més importants és la seva immediatesa. A partir dels hashtags, es creen hipervincles que serveixen per relacionar els diferents temes que es tracten a Twitter. Durant aquests 7 anys, s’han comentat catàstrofes com la crisi nuclear del Japó, totes les eleccions de govern, esdeveniments esportius com la Copa del Món o els Jocs Olímpics, esdeveniments de gran rellevància política i social com la recent mort d’Hugo Chávez, l’assassinat de Gaddafi o la renuncia del papa Benet XVI.

Continue reading »

Comments (0)
General

Noves oportunitats de negoci amb la geolocalització

By , on 15 de gener de 2013
FourSquare

FourSquare al mòbil

Amb l’arribada dels smartphones, mitjançant la tecnologia 3G, és possible conèixer on ens trobem en qualsevol moment. El que pot ser criticat com a una violació del dret a la intimitat, amb por a que el poder sàpiga a tothora on ens trobem i què fem, també és veritat que es creen unes oportunitats de negoci mai vistes fins ara. A les ciutats on vivim avui dia, aquest tipus de tecnologia permet explotar els serveis de geolocalització d’una manera molt innovadora, despertant l’interès comercial de moltes companyies. Però ara bé, també pot tenir una funció social, educativa o divulgativa, per exemple, per difondre el patrimoni històric i cultural del territori a tots els visitants i residents.

Una xarxa social molt famosa per la geolocalització és FourSquare. És molt utilitzada, principalment, per un públic jove gràcies als smartphones. La seva dinàmica és molt senzilla, ja que cada usuari, quan es dirigeix a algun lloc (per exemple, va a prendre una copa al bar, va a veure una obra de teatre, va al cinema a veure una pel•lícula…), ho fa saber a FourSquare i en fa una valoració. Així doncs, persones que volen anar a fer una copa, poden veure quins locals estan millor valorats pels usuaris. A més a més, els usuaris reben punts i premis per opinar o per visitar molts llocs un local. A l’hora de sortir, els usuaris poden realitzar cerques en funció dels seus interessos. Així doncs, es crea com una base de dades de locals i opinions. Sens dubte, és una xarxa social útil pels usuaris, però amb un interès important per part dels comerços i propietaris de negocis d’oci.

FourSquare, avui dia, té molt d’èxit. Té més de 30 milions de persones registrades i té més de 3 bilions de referències. Si es visita moltes vegades un local, es fan molts “check-in”, es guanyen punts que es poden canviar per categories com alcalde, novell, ressacós, Jobs (de Steve Jobs, si et registres en moltes botigues Apple), etc. T’imagines que visites tantes vegades un mateix bar que ja t’anomenen l’alcalde i tot? És, a més a més, una forma divertida de compartir experiències i localitzacions amb altres usuaris, creant un llenguatge en comú i anècdotes per explicar.

Continue reading »

Comments (0)
General, Noticies

Magic Finger: preview

La forma més fàcil de convertir qualsevol superfície en interfície tàctil
By , on 29 de octubre de 2012

Amb el teu propi dit podràs convertir qualsevol superfície en una interfície

En més d’una ocasió hauràs utilitzat un ratolí sense fils i, des del llit, intentar moure sobre els llençols, el teu pit, els teus mobles perquè reaccioni adequadament i et eviti aixecar a buscar un Mousepad.

Per desgràcia, la possibilitat depèn de la tecnologia làser, i com estem en temps on el tàctil és la norma, a uns científics se’ls va ocórrer una idea. Gràcies al Magic Finger, ho han fet possible de forma parcial, a continuació t’expliquem com és que des del teu dit podràs convertir qualsevol superfície en una interfície tàctil.
Continue reading »

Comments (0)
Pàgina 1 de 41234

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio