Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
General

Arrenca el Mobile World Congress 2014 de Barcelona

Els experts assenyalen cinc tendències al sector
By , on 24 de febrer de 2014

El Mobile World Congress 2014 (MWC) de Barcelona ha obert les seves portes aquest dilluns per a rebre una xifra rècord de 75.000 visitants, que podran conèixer de primera mà les novetats del sector fins al dia 27 de febrer. Per la seva banda, els especialistes en tecnologia mòbil destaquen cinc tendències que es veuran al MWC 2014 de Barcelona i que tindran una seria repercussió al mercat.

Dispositius ‘weareables': La tendència més destacada al MWC 2014 de Barcelona és l’aparició dels dispositius per portar-se posats. Es tracta d’aparells de polsera que s’han llançat al mercat en aquestes últimes setmanes, però també a les ulleres de Google –les famoses Google Glass– que el fabricant encara no ha tret al mercat, però que deixa probar a especialistes professionals i dissenyadors d’aplicacions. Hi ha gran expectació per aquest producte, i tant usuaris com a comerciants estan impacients per utilitzar aquest nou dispositiu.

Novetats en els sistemes operatius mòbils: El segon tema destacat de l’edició d’enguany són les novetats en els sistemes operatius de telefonia. Android ha estat reforçat per millorar la seva interacció amb els dispositius per portar llocs (wearables); mentre que el sector espera les reaccions de Microsoft per mostrar les millores en els seus Windows Phone. Alhora, la comercialització i expansió del sistema de Mozilla Firefox US es punt obligat al MWC 2014.

Però es tracta d’un congrés sobre les novetats del sector i, acompanyant a la presentació del nou Samsung Galaxy S5, s’espera que la companyia coreana presenti Tizen, el seu sistema operatiu, en una multitud de nous productes. La presentació del nou terminal de la casa coreana és un dels punts més forts de la fira de mòbils d’enguany.

Nous terminals estrella: Lligat amb el darrer punt, el nou telèfon estrella de Samsung, el Galaxy S5, és la gran novetat del MWC 2014 de Barcelona, i ha sigut presentat aquest dilluns en la primera jornada de la fira del mòbil. Alhora, els experts pronostiquen la presentació dels dispositius més potents de cada casa, essent les empreses HTC, Nokia, LG, Hawei, TCL, Sony y ZTE les que més atracció generen entorn als seus nous terminals estrella. Com a curiositat, destaca la presentació del ‘Blackphone’, un projecte de la companyia espanyola Geeksphone amb el suport de Silent Circle.

Llars i cotxes connectats: En quart lloc, destaca la tendència cada vegada més forta de connectar cotxes i connectar llars amb els terminals de telefonia. En aquest sentit, els experts assenyalen que la tecnologia mòbil ofereix noves aplicacions i noves funcionalitats per a molts àmbits, en principi allunyats de l’ús del telèfon, però que la connectivitat pot ajudar a millorar considerablement la qualitat de vida.

El repte de connectar a tothom: Finalment, en el MWC 2014 de Barcelona es presenten els objectius de creixement i de reducció de costos de connectivitat. El cas més destacat és el de la xarxa social Facebook, que te propostes per a conectar cinc mil milions d’usuaris que actualment no tenen Internet. La situació és que aquelles persones que fins ara no disposen d’accés convencional poden accedir a la xarxa a través dels mòbils, però per a això cal disminuir considerablement els costos i els preus.

Imatge: melenita2012

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Arrenca el Mobile World Congress 2014 de Barcelona”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio