Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
General

Científics creen una bateria flexible de càrrega ultra ràpida

El prototip podria iniciar una revolució tecnològica
By , on 17 de abril de 2015

piles

Un equip de científics de la Universitat de Standford asseguren haver inventat una bateria que pot carregar-se de forma completa en tan sols un minut. La invenció de l’equip de científics ha estat possible gràcies a l’ús de l’alumini a la bateria, un canvi que podria arribar a substituït a les actuals bateries de liti i millorar l’autonomia i el temps de càrrega d’aparells com ordinadors portàtils i dispositius mòbils.

Una de les novetats més demandades pels usuaris és la inclusió de bateries més duradores en els dispositius mòbils, ja que els usos intensius que es donen actualment a mòbils, ordinadors portàtils i tablets fan que els usuaris més dependents hagin de dur a sobre carregadors o bateries extres. Ara, un equip d’investigadors ha aconseguit desenvolupar una bateria de càrrega ultra ràpida, més barata de produir, flexible i més respectuosa amb el medi ambient.

El professor de química de la Universitat de Standford i part de l’equip que ha desenvolupat la bateria d’alumini ha afirmat en declaracions al mitjà ‘The Journal Nature’ que “es tracta d’una innovació que va més enllà del que s’havia aconseguit en aquest àmbit”. La bateria creada per l’equip d’investigadors és capaç de carregar-se en un minut, una avantatge molt gran respecte a les tradicionals bateries de liti. “Pot reemplaçar a les bateries actuals en un futur”, ha insistit el professor de Química.

Tanmateix, aquesta novetat revolucionaria només és un prototip i trigarà molt en arribar a les mans del consumidor si la indústria veu rentable el canvi de models de bateria. Tot i això, els seus creadors asseguren que la seva bateria a més de ser de càrrega ultra ràpida guanya en a les de liti. La composició de la bateria desenvolupada per l’equip de científics és menys inflamable i respecta més el medi ambient que algunes bateries com les alcalines doble i triple A.

Un altre dels creadors d’aquest nou invent, Ming Gonng ha comentat que “un altre dels beneficis és la seva flexibilitat, que permet doblegar-se, per la qual cosa es pot adaptar a futurs dispositius amb aquest tipus de característiques” com podrien ser els wearables com l’Apple Watch. A més a més, el preu de producció de la bateria de càrrega ultra ràpida d’alumini és inferior a altres elements químics com el liti; per la qual cosa pot ser molt més interessant per a les empreses del sector el canvi de model de batries.

Entre altres especificacions que han transcendit als mitjans sobre la bateria desenvolupada a Standford destaca que l’invent incorpora un voltatge amb una energia de 2 volts d’electricitat, sent superior als 1,5 volts que usen les alcalines. A més, es pot carregar fins a 7.500 vegades sense perdre capacitat, xifra que supera a les anteriors bateries del mateix tipus, que duraven fins a 100 càrregues.

Imatge: PublicDomainPictures

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Científics creen una bateria flexible de càrrega ultra ràpida”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio