Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
General, Hardware

Els 64 bits s’assenten als processadors d’AMD

By , on 20 de juny de 2006

procesadorEl treball fet per AMD per augmentar la seva quota de mercat de processadors respecte a Intel està donant els seus fruits, gràcies a la seva aposta per l’assentament de la tecnología de 64 bits als processadores per a PC. Aquest tecnología ja està implantada, tant en aparells de sobretaula com en portàtils, i per descomptat en servidors i estacions de treball.

La família de processadors AMD64 està composta per tres pilars fonamentals: Opteron, Athlon i Turion.

Opteron

Els processadors AMD Opteron estan dissenyats per estacions de treball i servidors d’alt rendiment, i representen el llançament per primera vegada al sector de l’Arquitectura de Conexió Directa. A aquesta tecnología s’ha d’afegir la possibilitat del doble nucli per reforçar el rendiment i l’eficiència global del sistema. A més, els processadors Opteron incorporen el controlador de memòria DDR RAM integrat, de manera que la latència d’accès a memòria es redueix considerablement.

A continuació podeu veure un quadre resum amb les característiques dels processadors AMD Opteron:

Característiques Beneficis
Tecnología AMD64 de doble nucli. Millora l’eficiència del sistema i el rendiment als ordinadors que executen múltiples aplicacions a la vegada, o bé aplicacions multifil que requereixen màxima potència.
Ejecució simultània d’aplicacions de 32 i 64 bits. Permet executar aplicacions i sistemes operatius de 32 i 64 bits, segons les necessitats, sense afectar al rendiment.
Arquitectura de Conexió Directa. Incrementa el rendimient de la latència de la memòria, proporciona un rendimient i comunicació E/S més equilibrat, i permet un multiprocessament simètric més linial.
Suporta fins a tres vincles coherents HyperTransport, que proporcionen un ample de banda màxim de 19’2 Gbps per processador. Proporciona un excel.lent ample de banda d’ E/S, per a les actuals i futures necessitats de les seves aplicacions.
Possibilitat d’adreçar fins a 256 Terabytes de memòria. Millora de forma significativa el rendiment d’aquelles aplicacions que emmagatzemen a la memòria un gran volum de dades.
Capacitat d’escalar des de 1 fins a 8 vies, en totes les dades o centres informàtics, fent servir la mateixa infraestructura de hardware i software. Permet obtenir la màxima flexibilitat de la infrastructura de TI, el que ajuda a aconsseguir els objectius establerts.
Controlador de memòria integrat.
Redueix les latències durant l’accès a memòria, en un sistema de servidor SMP. Ràpit processament informàtic per incrementar el rendiment i la productivitat.
Processadors de baix consum HE (55 Vats) i EE (30 Vats) que ofereixen un rendiment sense compromís. Augmenta la densitat dels processos informàtics; TCO més baix per als centres de càlcul amb requeriments de potència limitats.

Possibles serveis dels processadors Opteron

  • Multinacionals, PIMES, institucions gubernamentals / educatives
  • Companyies que necessiten més velocitat a les transaccions amb bases de dades o suport a un major nombre d’usuaris de les aplicaciones tipus e-commerce
  • Clients que necessiten una ràpida resposta gràfica, com CAD i DCC
  • Sectors amb tasques informàtiques intensives, que fan servir sobre tot aplicaciones financeres i científiques.

Athlon

La branca de processadors AMD64 Athlon està destinada a donar el màxim rendiment possible per ordinadors personals. Per aconseguir-ho ofereix una gama de solucions per a cada tipus d’usuari de PC.

AMD Athlon 64 X2 de doble nucli: processadors destinats per aquells que necessiten executar varies aplicacions a la vegadas sense disminuir el rendiment i per fer servir aplicacions multifil en mode d’autèntica multitasca.

AMD Athlon 64 FX: processadors per donar el màxim rendiment a les aplicacions de gran potència i jocs 3D gràcies a la tecnología HyperTransport i al controlador de memòria integrat.

AMD Athlon 64: porcessadors per PCs de gran rendiment en tot tipus d’aplicacions.

Mobile AMD Athlon 64: processadors disenyats exclusivament per dona un rendiment excepcional en ordinadors portàtils.

AMD Turion 64

Processadors especialment disenyats per a ordinadors portàtils tipus Thin & Light amb les següents caracterísitiques bàsiques:

  • Tecnología AMD PowerNow! per prolongar la duració de la batería i reduir la generació de calor.
  • Compatibilitat inalàmbrica amb totes les soluciones sense fils de la actualitat.
  • Tecnología 3DNow! Professional amb instruccions SSE2 i SSE3.
  • Arquitectura AMD64.
  • Tecnología HyperTransport
  • A més, pròximament AMD treurà al mercat una versió d’aquest processador amb doble nucli.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els 64 bits s’assenten als processadors d’AMD”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio