Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
General

Investigadors creen un material auto-reparable per a pantalles de smartphones

El component segella les esquerdes per si mateix
By , on 10 de juliol de 2015

bateria

Una de les pors més habituals entre els usuaris de smartphones, especialment de gran qualitat, és que rellisqui de les mans i acabi caient al terra amb un resultat tràgic: la pantalla trencada. Una murga, al igual que les bateries descarregades, que en molts casos suposa haver de canviar el terminal o substituir la pantalla per poder seguir donant us al nostre smartphone; una despesa que a vegades no paga la pena i que també ens suposa retornar a antics mòbils o terminals de substitució mentre ens retornen el nostre o en comprem un de nou.

Per evitar aquestes tragèdies tecnològiques existeixen vidres protectors, fundes i altres sistemes que ens prometen protegir la pantalla del nostre terminal però això podria ser historia en uns anys. Investigadors de Regne Unit han desenvolupat un revolucionari material que es repara sol i asseguren que, en els propers cinc anys, estarà llest per integrar-ho en les pantalles dels smartphones.

La tecnologia del nou material desenvolupat per l’equip d’investigadors britànics compta amb la capacitat d’alliberar un líquid per les esquerdes que es produeixen en la pantalla, una vegada dins es solidifica fins a reparar l’esquerda de la pantalla, s’endureix deixant un resultat gairebé invisible. D’aquesta forma, els usuaris no ens hauríem de preocupar del manteniment de la nostra pantalla, ja que aquest component es repara automàticament alliberant un líquid per endurir les esquerdes realitzades a la pantalla.

El component originàriament va ser dissenyat per aplicar-ho en les ales dels avions, però l’equip desenvolupador ha valorat altres usos com el de component de les pantalles dels smartphone i altres terminals mòbils sensibles al trencament. El material és el resultat d’una mescla de diferents productes químics basats en carboni i està format per una capa que disposa de milions d’esferes microscòpiques, que li atorguen aquesta sorprenent propietat d’auto-reparació.

Segons han explicat els seus responsables, quan es produeix una esquerda en el producte es trenquen aquestes micoesferes, que estan buides per dintre però que alliberen un líquid recorre l’espai recentment format. Posteriorment, una reacció química provoca la polimerització del mateix fent que es crea un farciment sòlid i pràcticament invisible. És a dir, la mateixa fractura del material inicia una reacció per reomplir el buit creat, essent pràcticament invisible la nova unió.

El material ha estat creat per un equip de la Universitat de Bristol d’Anglaterra, dirigit pel químic Duncan Wass, i va ser presentada en una reunió de la Royal Society el mes passat. De totes formes, segons han matisat els propis desenvolupadors del material, caldrà esperar uns 5 anys per a que pugui ser incorporat al mercat dels smartphone i els terminals mòbils. Fins llavors, haurem d’anar amb compte i comprar altres mesures de protecció de les nostres pantalles.

Imatge: yorkali

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Investigadors creen un material auto-reparable per a pantalles de smartphones”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio