Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
General, Noticies

Les últimes novetats de Huawei

La companyia podria ser vetada als concursos per construir la seva nova xarxa segura de comunicacions
By , on 11 de octubre de 2012

La companyia podria quedar de banda en els projectes governamentals de Canadà

Desprès del gran cop rebut per Huawei als Estats Units podria ser només el detonant d’una llarga i dura “guerra”. Després que el Congrés dels EUA va determina que el fabricant xinès era sospitós de ser un submarí de Pequín, el govern canadenc ha donat a entendre que la companyia podria ser vetada en els concursos per construir la seva nova xarxa segura de comunicacions.

El govern australià també ha tancat les portes de les seves comunicacions més privades a Huawei, encara que en aquest cas la companyia ha afirmat que els motius del veto no són únicament aquests, sinó que són altres.

El senyor Andrew MacDougall, un dels portaveus més importants del primer ministre canadenc, ha declarat que farà ús de les prerrogatives de seguretat nacional per vetar companyies considerades inadequades, sense violar així els acords de comerç internacional subscrits directament pel govern.

Aquesta afirmació en si mateixa ja és del tot cridanera dins de la seva temàtica, però quan se li va preguntar sobre què pensava fer amb la companyia Huawei, va ser una mica més directe i va parlar amb molta claredat:  “Et deixaré que pensis … si Huawei hauria de formar part del sistema de seguretat del govern del Canadà “.

Malgrat les totes les desconfiances i els milers dubtes que tenien les autoritats a utilitzar maquinari i programari desenvolupat per Huawei per transmetre informació sensible, la companyia xinesa avui en dia encara creu que és possible participar en el projecte, ja que té una filial local registrada al Canadà amb la que podria concursar de manera totalment directa. Una mica més lluny, a Europa, la Comissió Europea hauria endarrerit una investigació per competència deslleial sobre ambdues empreses.

En qualsevol dels casos, no s’haurien de sentir especialment optimistes ni disposar moltes esperances, per si les sospites d’espionatge i l’amenaça del acusat no fossin suficients, el propi govern del Canadà també està advertint a les companyies nacionals que no haurien de fer negocis amb la companyia per la seva pròpia seguretat.

Per una altra banda, Cisco Systems ha anunciat que posa fi a set anys de relació amb ZTE, perquè l’empresa de telecomunicacions hauria venut productes fabricats per Cisco a una empresa iranià, trencant el bloqueig al país dels aiatol · làs, segons recull The Guardian.

Foto: Huawei

Via: Huawei

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Les últimes novetats de Huawei”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio