Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
General

Nokia tornarà a la fabricació de telèfons mòbils a partir de 2016

El contracte amb Microsoft limita el seu retorn
By , on 24 de juliol de 2015

 

La companyia finlandesa Nokia planeja tornar al negoci de la tecnologia mòbil una vegada que l’acord amb Microsoft, pel qual va vendre la seva divisió encarregada de la fabricació de telèfons mòbils, els permeti tornar a crear terminals mòbils nous per ser comercialitzats. Segons els termes de l’acord amb Microsoft, no serà fins a 2016 quan els mòbils Nokia puguin tornar a ser llançats al mercat.

Després d’haver venut en 2014 la seva divisió de telèfons mòbils a Microsoft degut a la quantitat de pèrdues que la companyia finlandesa va experimentar en 2013, Nokia ha decidit tornar a aquest mercat. L’acord signat l’any passat impedeix que la marca finlandesa pugui tornar al món de la telefonia mòbil fins a 2016, segons publica l’agència Reuters; però l’empresa es troba decidida i treballant activament en el retorn de la marca.

En una entrevista amb la revista alemanya ‘Manager Magazin’, el director executiu de Nokia, Rajeev Suri, va afirmar que l’empresa està buscant tornar al negoci de la fabricació de telèfons mòbils. De moment, Suri ha explicar que l’empresa es troba en una fase en la qual es busquen els “socis adequats” per retornar al negoci. Segons va explicar, la seva primera intenció és dissenyar els dispositius i aconseguir l’autorització per poder tornar al mercat.

Mesos més tard d’haver venut la fabricació de les seves terminals mòbils, Nokia va presentar el tablet Nokia N1 amb Android sota la llicència del fabricant taiwanès Foxconn, amb la intenció de seguir amb més dispositius mòbils. Tanmateix, Nokia va anunciar a l’abril els 15.600 milions d’euros per l’adquisició d’Alcatel-Lucent , en un intent per impulsar el negoci d’equips de xarxa que ara és el seu pilar fonamental.

Tot i els intents de Nokia per mantenir-se al mercat dels terminals mòbils, sembla que l’acord entre Microsoft i l’empresa finesa es pot donar per arranjat aquest 2016, i amb un saldo negatiu. Analistes experts esperen que Microsoft doni per perduts els 7,2 milions de dòlars que va pagar a Nokia, en un acord que va deixar a l’empresa nord-americana en un negoci que perd diners i amb un 3% del mercat de telèfons intel•ligents.

D’altra banda, el seu negoci de cartografia ha atret l’interès de fabricants d’automòbils alemanys com a BMW, Audi i Mercedes, així com Silicon Valley i empreses xineses d’Internet i tecnologia. En ser preguntat si hi havia algun postor preferit per a la seva plataforma ‘Here de mapas’, Suri va contestar a la revista ‘Manager Magazin’ que “qualsevol que pugui millorar el negoci a llarg termini és un bon comprador.

Imatge: Hermann

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Nokia tornarà a la fabricació de telèfons mòbils a partir de 2016”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio