Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
General, Noticies, Software

Primer vídeo oficial de Windows 7 mostrant com funciona l’interficie multitàctil

By , on 5 de juny de 2008

Si quelcom es donava per segur en les especulacions sobre la propera versió del sistema operatiu de Microsoft, coneguda per ara amb el nom de Windows 7, és que inclouria capacitats d’interfície multitàctil. De fet, els mateixos Bill Gates i Steve Ballmer ja ho van confirmar fa uns dies, però ara en el bloc oficial de Windows Vista s’ha publicat un vídeo (que també podeu veure a YouTube i és el que encapçala aquesta noticia) que mostra clarament com funciona aquesta interfície i com s’hi treballa. Simplement espectacular.

Pel que podem veure, la rapidesa i efectivitat del sistema és total, assemblant-se a Surface, la tecnologia que Microsoft va presentar ara fa un any i que es dirigeix al mercat de l’oci d’alt estànding. De fet, és segur que la tecnologia que veiem en Windows 7 estigui basada en la mateixa emprada per Surface, i és probable que aquesta mateixa sigui ben aviat implementada en Windows Mobile doncs ja són molts els fabricants de terminals mòbils els que implementen solucions pròpies per donar capacitat multitàctil en els seus terminals equipats amb el sistema de Microsoft.


La introducció de capacitat multitàctil no només constitueix un afegit més al sistema, sinó que segurament variarà la forma en com els éssers humans veiem i interactuem amb les màquines. Només cal observar el que es pot fer amb el programa de gestió de fotografies que veiem en acció en el vídeo de Microsoft per veure que a les persones que no tenen coneixements tecnològics els serà molt més fàcil interactuar amb una màquina. I què podem dir dels jocs? sense cap mena de dubte l’experiència dels jugadors serà encara més immersiva, tant si es tracta de jocs d’estratègia com educatius o simples “mata-marcians”.

Per ara, i segons la vox populi dels geeks més coneixedors d’aquests temes, Windows 7 no és res més que un conjunt de tecnologies en fase de desenvolupament muntades sobre el kernel del Windows Vista, que al seu torn presumeix de ser més estable i robust que el del Windows XP. Tot i això, encara li manca camí a la propera iteració del sistema de Microsoft, per la qual cosa en el futur proper encara podem veure molts canvis i novetats.

I mentrestant, curiosament, Apple segueix confiant en la tecnologia multitàctil només per al seu telèfon mòbil i reproductors multimèdia, sense integrar-la en les seves màquines de sobretaula o portàtils. Potser si la companyia de Cupertino llancés una línia d’iMac’s o de MacBooks amb tecnologia multitàctil, la resta d’empreses del sector informàtic començarien a adoptar el mateix model ràpidament, i fins i tot podria ser que Microsoft publiqués un Service Pack 2 per a Vista amb capacitats multitàctils. Ja sabem prou bé que Apple (deixant de banda que siguem admiradors o detractors dels seus productes), és molts cops la que estira del carro del desenvolupament tecnològic en el camp informàtic.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Primer vídeo oficial de Windows 7 mostrant com funciona l’interficie multitàctil”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio