Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, General, Internet
Identifica una “conversa” a Twitter sobre un tema determinat

Què és un hashtag?

Ens serà molt útil si volem retransmetre un esdeveniment per la coneguda xarxa de microblogging
By , on 9 de agost de 2010

El format d'un hashtag: el símbol # al davant d'una paraula. Imatge: Guillem Alsina

Twitter està de moda, d’això no n’hi ha cap mena de dubte. Però és que, a més, la xarxa de microbloc és molt útil per mantenir-se al corrent de tota mena d’esdeveniments que són retransmesos en format text explicant els fets més destacats i transcrivint les cites més importants d’aquells que hi parlen.

Quin avantatge té retransmetre’ls per text i no en vídeo o en àudio? simple: els pots seguir des d’una simple pàgina web, no et cal tenir instal·lats còdecs ni plugins de cap mena.

Darrerament he assistit a molts actes que han estat retransmesos per Twitter, i no d’una manera “oficial”, des d’un compte únic creat per l’organització, sinó pels mateixos assistents des dels seus comptes personals. Si volguéssim tenir una visió global de tot allò que es twiteja sobre un determinat acte, hauríem de conèixer i seguir els diferents perfils de Twitter dels assistents, quelcom dificultós, així que com podem superar aquest problema?

La resposta es troba en els hashtags, unes marques que introduïdes en el text permeten seguir una conversa distribuïda entre diversos twitaires. Aquestes marques tenen la forma del símbol # seguit d’una paraula identificativa de la conversa. Per exemple, si volguéssim parlar d’alguna cosa relativa a la ciutat de Barcelona i fer que el nostre tweet pogués ser seguit per altres, podríem introduir el hashtag #barcelona o bé #bcn en el nostre text. A partir d’aquí, qui volgués seguir o afegir-se a la conversa, només hauria d’afegir el hashtag triat a les seves entrades.

Posem un exemple de conversa al Twitter:

UsuariVetera Doncs jo he estat per #bcn tot el dia, i la veritat és que feia força calor

UsuariNovell Escolta què és això de #bcn?

UsuariVetera Un hashtag, una marca per afegir-me a una conversa global sobre Barcelona

La implementació tècnica dels hashtags no deixa de ser una ajuda a les cerques. Imatge: Guillem Alsina

Fent clic sobre el hashtag aniríem a parar a una pàgina de cerca interna del mateix Twitter on ens mostraria tots els resultats de les entrades de tots els usuaris que inclouen el mateix hashtag. D’aquí deduïm que, tècnicament, l’invent no és res més que una manera ràpida d’accedir a la cerca per paraules sobre un determinat tema.

No hi ha una normativa escrita o no escrita sobre com crear els hashtags, si bé és recomanable que siguin tan curts i explícits com sigui possible. Ens en podem inventar qualsevol, el tema és que serveixin per a alguna cosa, però poden ser totalment inútils.

Una utilitat dels hashtags és, com he explicat abans, el seguiment d’actes. Si formem part de l’organització d’una xerrada, conferència o acte presencial, només cal que establim un hashtag per al nostre esdeveniment (per exemple, per a la darrera convenció de còmics als Estats Units es va utilitzar l’explícit hashtag #comiccon) i el deixem visiblement clar als assistents. Això ho podem fer mitjançant rètols i anunciant-ho per megafonia.

I, per a reblar el clau, només ens restarà instal·lar un twitterwall, una pantalla en la qual s’hi vagin recopilant els diferents tweets generats pels usuaris i lligats per un hashtag en comú. Però això ja serà objecte d’un altre post ;-)

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Què és un hashtag?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio